Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

12654160_10153999531806337_4561089576610609746_n.jpg

Banab ridbar igen  - får vi se hur länge....

12650928_10153997852706337_4975631042794781803_n.jpg

Nöjd C efter vår "fredag".

12644849_10153985954276337_2095095286755063565_n.jpg

Eller hur?!?

12565403_10153985954136337_2323792429042936622_n.jpg

Skidåkning när den är som bäst tycker vi!

12645155_10154000616341337_596168164757015644_n.jpg

Tävling i Gnesta för 100 år sen!

 

v  03-04,   Januari  2016

Chillarvecka och sen i gång igen......

....kan man sammanfatta Bonsays veckor.   "Jogging" efter vaccination och bakknäblistringen och sen bara skrittmaskin när vi var i Björnrike förutom en dag då Sandra kunde longera.

Sen var det tji då han passade på att trampa av sig en sko - igen..... märkligt, han brukar ju inte tappa skor..... hm....  kylan?  Sömkvalitén?

Nåväl, Fredrik kom och slog på skon på måndagen å nu hoppas jag de sitter till nästa skoning.

Så då var vilan slut när jag kom hem och vi kunde åter jogga i gång.....

Pia och bommar.......

.... har det sen varit i denna vecka.   Kändes som lite "uppstart" för Pia då det var ett tag sig vi lyckades tajma våra kalendrar.   

Var en lite slingring Bonsay som var helt lätt att rida och jag var inte nöjd vare sig med känslan eller min egen ridning.   Fick honom liksom inte i rätt bärighet mer än bitvis i passet.   Men nu känner jag ju min pålle ganska väl och vet att det blir så här efter "vila" så det är bara att jobba vidare.  Man kan ju som bekant inte vara på topp jämt  :-)

Många hästar ska "lossas och bli lösgjorda" när de har vilat,  Bonsay han blir som en geleklump med kropp "överallt"  -   lelös va namnet......

Sen kan det också bidragit att att vi jobbade bommar med faktiskt riktiga "skutt" dagen innan och det kanske känns mer i hans kropp än jag tror.

Roligt är det i varje fall och väldigt glad att vi fått till detta!  Nina skämtar å säger "nu måste du ha hoppsadel"  -  haha  SÅ långt ska vi inte gå......!

Åka ridhus....

..... i skytteltrafik har det varit då Kung Bore drog sin kos och det blev isgata några dagar för att faktiskt i lördags så var ridbana åter ridbar!  Jätteskönt!  Får vi se hur länge det håller i sig.   Funkar utmärkt att åka till trevliga Visbohammar men det är skönt att inte vara "låst".  

Hur som så hade Sandra och jag ett bra teamwork där vi åkte med båda hästarna till ridhus både onsdag och torsdag (dock en i taget) och det blev två trevliga kvällar som gick lätt för man har bra sällskap.

Sandra får ju även påbörja sina träningar för mig, om än i light version än så länge då både hon och Cantaluppi är under uppstart.

Men snart så är det dax för hörsnäckan och riktiga träningar!   Vårt upplägg "ridande elev på Ekdal" kommer mer och mer igång!

Fredag....

..... är min och Cantaluppis dag har vi tänkt framöver.  Är lagomt med en dag så här i början för honom och mig.   Så han och jag gav oss själva iväg till ridhuset och nu är det ju så att jag  får mera tryck i honom och han gör lite mera avancerade saker än med Sandra så det ligger rätt i tiden för uppbyggnad att det är så.  Kunde sitta ner lite i traven (finns en frisk rygg att sitta på nu!) och även testa lite byten.  Han kan ju hoppbyten men de ska nu "skolas in" att göra på dressyrbanan och få poäng.  Inte orena dock men lite väl "ystra" och skuttiga  :-)

Han är verkligen jätterolig att rida.  Så ambitös och glad och med mycket energi.  En kul liten häst som det ska bli kul att utveckla!

Så återigen,   vi håller tummarna att han håller!

Två fina hästar....

...har jag att rida, totalt olika men så fina på "varsitt håll"! Man får nypa sig lite i armen.....

Bonsay är kattmjuk och Cantaluppi är gummiboll å båda två charmiga på sitt sätt!   Vet att man inte ska va för glad för då händer det väl nått, men just nu är det väldigt ljust!

Cantaluppis ägare Marie är superglad och vi har mycket kontakt och stämmer nu av tankar för framtiden och hur jag tänker matcha Cantaluppi.

Sandra har som "ridande elev"  ett väldigt bra läge där hon kommer att lära sig massor ju mer hon nu får rida Cantaluppi!  

Å även för mig är det toppen att ha Sandra hos oss och vi är ett bra team där vi har "win-win" upplägg.  

Jag vill så gärna att hon ska få ha en fin häst att rida å "hänga med", å när man inte kan nå till det helt själv är detta ett super upplägg :-)

Elever.....

.....har det varit fullt upp med i veckan!  Hela Gnesta gänget känns det som är i gång och sen fullt i Storvik!  Så kul och jag är glad över mina elevers utveckling och hur man också "av sig själv"  sätter upp mål och bollar dessa med mig.  Precis så som jag vil ha det! 

Å målen behöver inte vara att skörda framgångar på tävlingsbanorna utan det kan även vara att ha en fin utveckling på sin häst även om man aldrig tänker tävla.

Mamma.....

....har jag som vanligt en härlig kväll hos mellan mina träningar i Storvik.    God mat och denna kväll blev det till att titta i gamla fotoalbum.   Mamma har ju fotat mycket genom åren och alla bilder är prydligt insatta i album.....

Hittad tävlingsbilder från min "Stockholmsdebut" med Banco 1991......i Gnesta..... märkligt va att det var just där (eller här....).

En kort.....

...återblick på vår weekend i Björnrike måste jag ge!  Vi var i flera år där just denna period men sen vi flyttade till gården har det inte blivit av.  Men nu var det dax och trots 6 år sen man stod på ett par skidor sist så gick det "som en dans" att åka.

Så himla kul!!

Nu har jag ju två trasiga knän.......minisken bortopererad i båda knäna och sen är  korsbanden skadade och tom i höger knä av och fastväxt på annat ställe, skulle behöva opereras men det är låååång konvalecens på det och med rätt muskelstyrka så kan det gå "ändå" bara jag har bra knäskydd........  åsså så klart den nedsatta funktionen i vänster fot efter droppfoten......   haha   vilken invalidos va?!?!

Jaja,  jag trotsar detta och åker ändå och det gick bra även denna gång men ska erkänna att jag har lite ont i högerknä denna vecka......men det ger sig snart.  

Hursom så var det gnistrande snö och bara så fantastiskt energipåfyllande som helst!  Skotertur, spabad och superbackar utan liftkö och lite folk generellt. Kallt, ja visst men helt klart överkomligt!

Smakade mera och vi får göra detta till januraitradition!

Hemma skötte Sandra gården med assistans av Gun.   Som vanligt är vi tacksam för denna hjälp så vi kan komma i väg!    TACK"! Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation