Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

12718119_10154060972131337_2657856221052536773_n.jpg

Chillar i hagen innan tävling!

12790900_10154057391231337_2657073448616899011_n.jpg

Anders supportar mig en kväll när jag var trött

efter jobb i stan....

12803222_10154063811506337_6619603469201511679_n.jpg

Granleverans.....

 

v  08,   Februari  2016

Uppladdning för tävling.......

.......har veckan inneburit och det har varit ett bra upplägg!

Man kan inte göra annat än förbereda sig väl vilket jag alltid försöker göra.  Då har man gjort så mycket man kan  :-)

Ninas hjälp....

hade jag i tisdags och det blev ett bra pass där vi stämde av alla delarna samt red igenom programmet.

På slutet av passet lägger vi in lite "trampelitramp" jobb och det blir en bra kombo med Ninas rätta känsla och tajming att guida Bonsay till att förstå.  Det tar sig så sakteliga!

Är ju ingen hemlighet att vi har svårt med detta men skam den som ger sig - det tar sig som sagt och hur den än är å om det någonsin blir uppvisningsbart så stärker det för så mycket annat.

En lite filmsnutt finns här som är från torsdagen när jag red själv och Anders var med.  Här är det alltså tramp utan att någon går på backen och hjälper till. 

https://www.youtube.com/watch?v=JB7cuc8PGwA

Så glad att tagit upp denna tråd att få hjälp av Nina.  Förutom mycket bra hjälp är det alltid trevligt att komma till Visbohammar som ger både energi och inspiration.  Extra plus att hon tog sig tid å supportade på min framridning. Me like!

Pia-träning....

....fick vi också till denna vecka vilket var lyx!  Så perfekt att få ett par domarögon på sig så här nära en start!

Fick tummen upp och små detaljråd för att "få till det".

Ett riktigt bra pass där Bonsay var på G och jag med.   Kul!

Jag hoppas vi kan hitta träningstillfällen snart igen men som sagt det är inte lätt med två damer i farten......

Tävlingen då??

.....ja det var säsongsuppstart och den traditionella "Polar" tävlingen i Södertälje var åter (har varit uppehåll något åt) och det är som vanligt lite pigga och spända hästar (och ryttare) som ska visa upp vinterns jobb.  Ett starkt startfält med  många bra ekipage bla klubbkompisen Lina Dolk som debuterad Biggles med den äran!  Starkt jobbat!

Bonsay har tävlat i Södertälje förut och då varit ganska spänd och tittig så det var så klart lite spännande att se om han blivit vuxnare.

Och det var han - vuxnare!  Framridningen kändes verkligen jättebra och han klarade både möte och "höga läktaren" hur bra som helst. Tycker jag kom till bra ridning och känner verkligen att det skett i utveckling här.

Men på framridningen får man inga poäng som bekant och väl på banan så blev det endel spänning som då ypper sig i "av å på" och inte i ramen men "slinger" som följd.  

Missar som kostade bla serien (som vi är stup säker med på träning).

Men inte hela tiden! Dock tillräcklig för att inte imponera stort på domarna.  Och när jag få den känslan så kompenserar jag med fart vilket verkligen inte blidkar dem. Så där måste jag ha mycket mera is i magen och rida på "äckel känslan" å inte gasa...... 

Ta med mig till nästa start om en månad och då helt enkelt göra bättre!  Analyser vad jag kan göra bättre för att "få till det" - all mental träning och planering jag redan gör måste jag få till än mera!

För 62,7% är inget jag vill ha men som det blev denna gång dock med inte helt jämna siffor (60-65%) men sanningen låg väl där i genomsnittet.    

Klart jag blir besviken att vi inte höjer oss från förra året när grunden i sig blivit bättre över vintern, men det gäller att visa det på banan också. 

Hur som, jag är nöjd med Bonsay, han har vuxit i mycket å att tävla med djur i bedömningssport är grymt svårt och ändå väldigt roligt!  Så påt igen!

Toppen kul att Nina vann med sitt fina sto Shorena!   Stort Grattis!

Cantaluppi....

...... den lilla bruna positiva hästen!  Ja han kommer i gång mer och mer!    Sandra varvar turer i skogen  (då ofta Silver och Sandras syrra hänger med)  med övningar i skritt på ridbanan även om den är frusen.

Samt att jag kör dem till ridhus för träning för mig där.

Framstegen kommer och Sandra är flitig elev.

Fredagar är "vår dag" -  jag och Cantaluppi och vi har nu kommit så långt att jag sitter ner i traven.  Vi rider skänkelvikningar och lite svaga öppnor i trav och i galopp gör vi övergångar skritt /galopp samt några byten som blir mer och mer "dressyrig" från att ha varit hoppbyten!

Ambitös som bara den och man får bromsa sig själv lite för att inte rida för mycket.  

Blir emellåt lite het och det är nog den största utmaningen med honom när vi väl ska ut och visa upp oss att han inte ska "koka" över.

Check bokad....

...... 22/3 och vi hoppas det ska vara fortsatt tummen upp vilket vi är ganska säkra på.

Om det blir så och om han är i tillräcklig kondis så får han nog följa med mig på nästa TantKalas!   Tänkte det kunde vara kul att se hur han reagerar när han kommer bort samt även få bra hjälp av Tinne samt kul projekt för "Tanterna" att se.

Elever...

...i veckan har varit Gnesta gänget som vanligt men också nya elever på Taffsnäs.    Hemsidan har spridning och nya elever hittar mig där - kul!

Härlig helg....

....har vi haft med skön dag ute i solen på söndagen och däremellan varvat med ombyggnadsplanering och rivning av panel och se vad som gömmer sig bakom.  Alltid en utmaning att rusta ett gammalt hus!Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation