Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

12928337_10154181420476337_6880660236155632109_n.jpg

In aktion på banan.....

12931143_10154180781626337_4238887390044940515_n.jpg

Uppe i ottan och morgontränade!

7691_10154181548551337_4959580964151347732_n.jpg

Mina prinsar!

12920463_10154181430991337_7027267389238183636_n.jpg

Vårt lilla hem.......bland lite större......

12718091_10154181553211337_4321061452706816699_n-2.jpg

Ordning och reda  ;-)

 

v  13,   Mars/april  2016

Strömsholmsmeeting....

....är ju självklart vad denna vecka handlat mest om!

Både i uppladdning, packning och prestation!

Men vi börjar med.....

......uppladdningen denna vecka som faktiskt blev 2 pass för Nina.

Ett pass på tisdagen då det inte kändes bra alls, inte katastrof men "trött" i bakkärran och svårriden.  

Lite x-tra sladdig kan man sammanfatta det hela.....

Så det blev till att tänka om i passet vad vi gjorde och focuerade mera på enklare saker och många övergångar osv.  Inte så mycket piruett jobb......

Eftersom det kändes kasst så frågade jag om Nina hade tid torsdagkväll för "genrep" vilket hon hade så det blev till att lasta in å åka över när jag kom från jobbet i stan.

Detta pass blev så mycket bättre och han var nu mera med på noterna och det trötta jag känt var borta!  Phu!

Så det var skönt att ha ett bra pass som genrep innan man började packa allt man ska ha med sig.

Onsdagen fick han vila helt (förutom skritten) och jag ägnade mig extra åt att rykta och massera samt linementa utsatta ställen.  Där få man tänka till så det inte är karens på produkterna!

Packa.....

....för häst på meeting har blivit en rutin kan jag nog säga.  Har flera bra förvaringar att ha mat i samt alla grejer.   Sadelskåpet har min käre man gjort för många år sedan och der fyller fortfarande sin funktion. 

Den här årstiden är det lite svårt att bestämma sig för hur många täcken man ska ha med sig, eller rättar sagt tjockleken, men det fick bli ett modell tjockare och tur var det för det var inte speciellt varmt på natten!

Skydd för framridningen och lindor för ridning på övrig tid,  ett gäng schabrak, putsgrejer......ja listan kan göras lång!

Egen packning...

....är lättare, mest jeans och vanliga stallkläder.  Brukar aldrig blir något fancy som händer direkt och vi blir oftast kvar i bussen på kvällarna för man är trött och tycker det är skönt med "egen tid".

Denna gång var det helt ok tillgång på mat då "Markan" och "GulaHästen" finns i närheten.  Men vi konstaterade att menyn var ungefär densamma som förra året........ men helt ok mat  (fast min gallgångsmage har krånglat så jag var inte så där jättesugen på nått på menyn.....).

Frukost har vi alltid med oss å äter i bussen.   Å ett å annat gott att peta i oss  :-)

Bussen....

....må vara liten och vi får ofta frågan "hur får ni plats" -  jo den är liten men min händige man har så klart hittat på fiffia lösningar så det är helt ok att bo där 2-3 nätter.  Sen behöver man en riktigt säng.

Men det är det värt för jag vill verkligen inte lägga pengar på hotellrum el annat där man ändå inte hinner vara!  Å jag tycker det är skönt att vara på plats nära Bonsay.     Blir ett evigt "åkande" annars.

Dusch finna oftast på alla anläggningar så det löser sig alltid.  Å som sagt det blir inte alltid nått "fancy" på tävling så lite "fläckborttagning" får duga ibland!

Ritterna då?

.......jomen jag är så himla nöjd!!     Bonsay får guldstjärna av mig!

Självklart har vi en bit kvar till häng på toppen men det är bara att vara i sin bubbla å bry sig om sin egen prestation.  Just det har jag varit väldigt duktig på denna gång, både innan start, på framridning och väl på banan!  Heja Mig  ;-)

Inte för att jag inte försökt förut, men just denna gång kände jag mig mera tillfreds och hade rätt tankar, focus och koncentration.

St:georgen var jag bland 63% som så många andra och i Intermed 1 återigen drygt 63% men då lite högre i resultat listan.

I detta sammanhang i starkt startfält på Strömholm är jag mer än nöjd!

Känslan då?

....jomen som sagt glad för den, självklart ska han gå med mera uttryck och engagemang  (som vi uppenbarligen kan på träning och programridning då han får 67 % i Intermed 1)  men vi är inte där än.

Nu har vi kommit så långt att vi är "ihop" på banan, han är inte rädd och heller inte introvert!

Jag har förvärmt båda dagarna samt även ridit på kvällen på fredagen.

Allt för att göra honom klar för miljön!   

För tänk hur det var på vår första meeting där.......

2013-07

Då var det inte lätt!!    Så kanske om 1-2 år till så är vi etablerade på denna nivå och har med oss det vi har på träning även in på banan.......

För man ska aldrig sluta kämpa och hoppas!  Även om det är en bedömningssport  ;-) och man ibland tycker det känns motigt och svårt att förstå.  

Jag är lite "mätt" efter alla år men tänker verkligen inte lägga av men nu med bättre "uppförande" på banan och miljöträning inte behöver vara prio längre (kanske får äta upp dom orden!)  så kommer prio vara att  träna och stärka och förhoppningsvis få med oss in på de starter vi kommer göra framöver

För hur det än är så gillar man ju sin häst och kan ha fantastiska upplevelser på banan - för sin egen skull - men framförallt alla roliga träningatimmar man har!  Det är nästan värt mest ;-)

En liten reflektion bara - för oss alla som gett oss på detta!

Bra pepp.....

......på framridningen har jag fått av Ilona och Carro från Lövsta som också på morgonträningen har tid att "slänga en kommentar" till mig hur det ser ut!   Guldvärt!!   

Pia och Sofie har också funnits med  som så klart också uppskattats!

Extra grattis till Pia som tog 2 placeringar och för Sofies del är jag stolt över hennes rundor i GP!  Tänk så mycket erfarenhet det ger henne!

Fina ritter......

...har vi sett i massor,  Lövsta Future Challenge är jättekul att titta på!  Vilka fina unga hästar det finns och vilka duktiga ungar ryttare också!!

Sen överhuvudtaget fina välridna hästar med många trevliga ryttare man "snackar" med i stallgången eller på läktaren. 

Strömholm som arrangör får 5 hästskor av 5 möjliga - för allt är toppen och är det något som behöver åtgärdas så fixar det det bums!

Några dagar off....

.....får nu Bonsay men extra biolight omgångar  för att åter i slutet av veckan åka till Lövsta för att träna för Tinne.

Nästa meeting för honom blir Hammarö i början av maj.  Vi var anmälda till Lidköping men jag ändrade planen då det inte kändes optimalt och även med mitt tänk som jag nämde ovan.

Men också för familjen och renoveringen här hemma (nej jag åker helst inte utan Anders) men jag  har också min kurs på jobbet mån-ons veckan innan och den är rätt krävade = trött Maggan. 

Så, så får det bli - men troligen en endagar start med Cantaluppi.... reserv just nu - vi får se om jag "ploppar in" på ordinarie.

För Cantaluppi....

....han tuffar på finfint och kommer nu att ta Bonsays plats på Nina träningen på tisdag får vi se vad vi ska "sätta tänderna i".

Behöver input på formen och tempot där jag inte är helt säker att min känsla är rätt.   Och kanske kolla på nått av "hopp" bytena och vår väg till dressyrbyten.....

Rapport kommer!

Träningar....

.....för mig i veckan har jag hunnit med några av stammisarna men var tvungen att ställa in torsdagkväll för jag hann helt enkelt inte. Nya tag i veckan som kommer!

Till helgen är det dax för Storvik igen och denna gång finns även tid för mycket kvalitetstid med Mamma!Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation