Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

13125032_10154274961526337_8172800227353314975_n.jpg

Framridning

13124572_10154271029236337_648475730411118654_n-3.jpg

Vårt "torp" i kvällssol

13173696_10154271029311337_9084970345003743_n.jpg

Bonsay äter och bor bra!

13148135_10154259953781337_465698481_o.jpg

Lite av medicinförrådet....

 

v  18,   Maj 2016

Host, host!

....ja så kan man verkligen sammanfatta veckan med - vilken jäkla hosta!

Kände redan på söndagkväll att det "kliade i halsen" och sen kom det som ett brev på posten - en förkylning!   Och som vanligt en liten sådär lurigt lätt en som inte direkt kräver sänglänge utan som gör att man ändå "kör på".  

Nu kan det ju vara just det att det inte är så smart att "köra på",  men har man inte feber så kämpar man på.  

Är ju så mycket som ska göras,  stallet ska skötas, det ska ridas och dessutom var det dax för månadsbokslut på BankID.......  så då biter man ihop.

Turligt nog kan jag koppla upp mig hemifrån så jag behövde i varje fall inte förflytta mig in till stan.   Men trögt gick det..... och trögt gick det med ridningen. 

Skulle tränat för Nina på tisdagsmorgonen men det fick jag ställa in.

Varje kväll sen så joggade jag lite lätt för att känna efter - orkar jag åka på meeting i helgen.....

Hmmm.....på onsdagskvällen kändes det så där och torsdagen tog jag mitt förnuft till fånga och låg i sängen mer eller mindre hela dagen. Anders ledig så han kunde ta stallet på morgonen.

Fredag sen kände jag mig så pass mycket bättre att vi efter moget övervägande bestämde oss för att åka -   dock med påfyllt medicin förråd med medikament mot förkylningsastma och luftrörskatarr!

Knäpp -  ja lite kanske......  men på fredagen var orken faktiskt bättre och det enda som var (är) kvar är den förbaskade hostan!

Man vill ju så gärna fullfölja det man tänkt sig och sett framemot.  Känns snöpligt att stryka sig så när Anders var "på" och peppade mig så packade vi och for iväg!

Väl på tävling skämtade jag om att jag hade kvarka -  tills jag insåg at det kanske man inte ska skämta om, det sprids så lätt felaktiga rykten "Maggan Osmund har kvarka å är ändå här...." -   nä där fick jag skärpa till mig!    ;-)

Däremot underhöll jag så fint med hostkonserter.......  ;-/

Så utan att.....

.....laddat som jag tänkte i veckan innan så lastade vi  alltså in oss i bussen och ställde in kosan mot Hammarös nationella tävlingar!   Med sikte inställt på start i St:George och Intermediere 1 (Lilla Rundan som det brukar kallas)!

Tänkte -jag får ta det på rutin - och Bonsay blir ju aldrig stel - tvärtom.........

Och det blev en riktigt bra helg!   Jag orkade, var bra i vår "bubbla" och fick till bra rundor där framförallt Intermed 1 var en höjdare.

Mitt mål är att rida på 6,5 i varje rörelse -  för gör man det så blir det ju  65 % - en bra mental inställning för mig!

Och vi gjorde det nästan -  inga stora missar och en väldigt skön känsla.  Blandat 6 - 7,5  så snitt på 6,5 blev det nästan.

Är stolt över Bonsay och hur modig han har blivit!  Inte det minsta tittig och känns heller inte introvert.   Vi tappar en del bärighet och påskjut fortfarande (blir lite tassigt och smygande med visst sladder) men det är så mycket mera på G nu!

Det stämmer också med vad domarna skriver längst ner, ingen kritik om formen längre, inte heller att det går för fort utan det sitter i bakben och påskjut.   Så en klar förbättring!   Är så väldigt fäst vid min häst och han är verkligen som en kär vän!

Han älskar att åka i väg och var så laddad när han förstod var som var på G!  Man blir varm i hjärtat!   Väl på tävling så gnäggar han till en och är så "med" i allt vi ska göra!   Han älskar all uppmärksamhet från oss!  Vår svarta knasiga häst!

Hur gick programmen då....

...jo i Georgen hade vi lite mindre flyt då det inleddes med att hans svans gick som en proppeller, något han aldrig gör så det måste varit något flygfä som irriterade nått kollosalt!   Blev bättre men var klart irriterad men en eloge till honom att han ändå kämpade på!

Dessutom blev vi skrämada av läktaren i ökade skritten så där rök ett gäng poäng -  sånt händer med lite nesligt......  63,42 % blev slutsumman.

Film finns här -  inte så lätt filmat bland stolpar och solkatter och det syns att vi inte är i harmoni på en gång - han snurrar med svansen och jag funderar varför.....

https://www.youtube.com/watch?v=XS8bR4zbPPU

Söndagens.....

....Intermediere 1 sen var mer i harmoni och utan några större missöden.  Inga flygfän (flugspay på) och inga andra störande moment!

Skönt flyt och visst finns det mera att hämta här med, men det är bra för just nu och jag är så glad att vi är "ihop" på banan! 

Snart (vilket år som helst) får jag med mig det jag har på framridningen (eller träningen) in på banan å då höjer vi 6,5 till 7  - man ska aldrig ge upp  ;-)

64,56 % blev procenten och film finns här, denna gång filmat i fågelpersektiv:

https://www.youtube.com/watch?v=ANRvg_SW5TI

Vår plan...

.....är nu att tävla tämligen sparsamt och fortsätta stärka oss.

Det känns som en bra plan och sen hoppas jag kurvan av modighet håller i sig så vi kan starta på "stycke" tävlingar även om meetings är det vi siktar på och som vi tycker är roligast.

Jag hoppas mera styrka ska imponera på domarna så vi framöver kan höja oss lite till....... och tills dess vill jag inte "tävla ihjäl oss".  Jag får ju desstuom "starter i ryggen" med Cantaluppi framöver.

Nästa meeting är helgen före midsommar i Mariefred.  Nära för mig och vi kommer att åka emellan.  Men ska se till att åka dit och rida på öppna träningen så han varit där inne......kan nog inte chansa för mycket  ;-) 

Helgen i sig.....

....gav mycket "chilla" tid och då i den härliga solen!  Se annan bra ridning och hjälpa kompisen Sofie som red Intermed 2 och GP.

Mycket skratt och så många härliga människor att snacka med i stallgången!   När man varit ute i så många år som vi så har man lärt känna en hel del "meetingmänniskor" som man i stort bara träffar på tävling -  vilken samhörighet tävlingar ger!

Här hemma....

....har Sandra hållt ställningarna med alla andra 4-benta!

Hon har också ridit Cantaluppi hela veckan själv så att jag fick vila.

Det passade ju dessutom bra då hon ska göra debut i att rida programträning i nästa vecka!    I litet steg mot framtida start!

Elever....

.....i  veckan blev ju lite sisdär så klart men jag ställer ogärna in så de som kom hem till mig hjälpte jag med viss beslöjade röst och ett och annat kraxande i örat!

Lärt sig nått nytt.....

....gör man alltid och med ämnet kvarka ovan så har jag de senaste veckorna lärt mig att en häst kan vara "tyst bärare"  - visste ni det?!

Jag hade ingen aning och trots att man tror man gör allt rätt så kan det bli tokigt när man inte kan ha en susning och detta.

Har hänt på en elevs gård och hästen i fråga är nu isolerad på Ulltuna där man ska spola ur dessa inkapslade elakingar......vet inte i skrivade stund hur det gått....

Att kvarka är en kontaktsmittande sjukdom som kan ge allvarliga påföljder det visste jag -  men nu vet jag också att det finns tysta bärare.....   man får hoppas det inte fanns några på Hammarö...... för det måste ju var väldans svårt att veta vad man för med sig när man åker runt och tävlar och tränar i vårt avlånga land.....  Usch!

Vädret....

.....måste ju bara omnämnas -  hur härligt är det inte!!

Allt bara växer och frodas och det mesta går så mycket lättare!  

Hästar går på grönt och är så nöjda med det! Är verkligen härligt att se dem njuta av sin tillvaro!

Så nu ska även jag njuta av tillvaron.......bara hostan ger sig.....Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation