Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

13233132_10154316693036337_8778278807231528487_n.jpg

 

 

v  21,   Maj 2016

Veckans begivenhet.....

....har varit TantKalas på Lövsta.   Supertrevligt att träffa alla och som vanligt väldigt inspirerande!

Vädret var med oss så vi passade på att vara på utebanan.  Fantastiskt miljö så klart och desstuom ett och annat att titta på, bla de robotgräsklippare som finns!

Bonsay fick syn på en när vi lastat ur och han blev minst 10 cm till i manken.......    Haha - det där övergick hans förstånd!

Själva passet.....

....blev väldigt bra och vi som Tinne säger "han är verkligen så mycket starkare nu"  -  lite ketchup effekt på det hela lär man säga.....

Roligt är det och just det att man landar i det som varit svårt och plötsligt så bara funkar det (mer eller mindre).   Att man också känner hur viktigt det är med grundarbetet dvs övergångar och lösgjordhet.  Det jag "predikar" om i mina egna träningar.....

Så nu känns det bra att ha fått till två Lövsta turer på så kort tid, vi får se när nästa blir, är som sagt alltid ett pysslande att få min kalender att räcka till.

Start i Botkyrka och St:George nästa helg får vi se om vi fixar att "kall starta"  dvs inte visa banan innan.    Håll en tumme!

Övrigt i veckan....

....för Bonsay har varit att få trava cavaletti och skutta bommar men på lina.   Med förra veckas tittighet så får man backa bandet och gör så här i stället och efter viss övertalning så fick vi till det och det rullade på bra med den effekt jag är ute efter.

Så det får bli så här nu, framförallt när jag kan göra det hemma.

Detta kombinerat med skritta backen tror jag är väldigt bra för att hans kropp.    Sicken tur att man har en så bra backe i ens närhet!

Cantaluppi.....

....har tagit det lite lugnare efter tävlingen och Sandra har haft huvuduppgiften med honom.    

Torsdag och fredag blev det lektion för mig och vi tränade bl a på att bara rida rakt fram......utan staket som hjälp.  Inte helt lätt.......men ack så nyttigt!  Hur många vingliga uppridningar ser man inte (å gör själv) på tävling......?   Så träna, träna på det -  schyst börja med ett högt betyg....

Söndag var det återigen min tur att ta honom och kommer så göra flera dagar den kommande veckan då det vankas tävling igen,   LB2 i Botkyrka och jag hoppas slippa extra nummer denna gång ;-)

Lite segt....

.....blev det i veckan då jag natten mellan onsdag och torsdag fick gallgångskramp och det är inget vidare.  Vet inte vad jag hade ätit som inte föll väl ut men efter att gjort stallet på torsdagmorgon så insåg jag att det där att ta sig till Stockholm och jobba det kunde jag nog glömma.

Blev att återvända till sängen och där blev det flera timmars sömn och sen satt det i även om jag var uppe och försökte "komma igång" men det dröjde ända tills fredaglunch innan jag började va mig själv igen.

Som den energiska person jag är så är det frustrerande att inte vara i form men bara gilla läget.   Å jag skulle behöva bli bättre på att göra "ingentingt" i bland men det finns alltid nått som pockar på och jag gillar ju att vara i farten -  men visst balans ska det vara.....

Hur som....

....så kom familjen i väg till Torsåker på eftermiddagen där jag på fredagskvällen och lördagförmiddag hade träningar för Storviks gänget.   Å när man väl är på plats med headsettet i högsta hugg så kommer energin och man kommer i gång i tränarrollen.

Roligt gäng i spridd karaktärer både i utbildingsnivå, hästmaterial och ålder.   Precis som det ska vara  :-)

Släktträff....

....stod sen på agendan -  på Pappas sida.   19 kusiner är vi och även om alla inte kom så var vi ett rejält gäng och väldigt kul att ses.

Vi lättade sen från Torsåker vid 21-tiden på lördagskvällen för att bege sig hemåt (alltid skönt att ha en helgdag hemma).    Just denna gång var det extra skönt att komma hem helskinnade till Ekdal då vi på vägen "klippte ett rådjur" -  suck -   Bambi tvärdog och bilen fick skador på front, motorhuv och sida.......  Så nu har verkstaden att göra.....

Jaja, materiella saker och vi får va glad det inte var en älg.......

Söndagen här hemma....

....fick jag en massa gjort, bla städa gästrummet då det vankas övernattande gäster snart  samt planterade lite blommor.  Ovanligt sent i år men har inte kommit mig för förens nu.....

Köksruset börjar gå mot sitt slut........  galet fint blir det -  bilder kommer snart -  jag lovar!

Å så stolt över min älskade man som gör detta  - han är verkligen bäst!   Puss min fina!
Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation