Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

13412888_10154349740481337_7082713847721064637_n.jpg

Så glad att ha 2 fina hästar att rida!

13315419_10154334683431337_2015246283816132056_n.jpg

Å kul Anna och Charlie red MsvB5 på bra

procent och godkännade av att få starta live

av domaren!

 

 

v  22,    Juni 2016

Tävlingshelg.....

.....har det verkligen varit.  Både söndag och måndag till samma ställe, Botkyrka, men med olika hästar och helt olika program

Men först lite om början av veckan....

Oro.....

....kan man säga att den började med då jag på tisdagen började känna av mitt krånglade ben!

Jag har ju vid 2 tillfällen (2007 och 2012)  fått sk droppfot och ve o fasa när man känner samma smärta komma åter.....

Trött man blir!!   De två tidigare gångerna  har droppfoten otroligt nog läkt ut (på ett år) där man också sista gången opererade och fri lade nerven och från sommaren 2013 har jag varit nästan återställd.

Smärtan är av kaliberna att man nästan inte står ut och turligt nog hade jag medicin kvar sen sist som jag kunde börja ta bums för vanlig värktabletter hjälper inte utan här pratar vi nervsmärteblockerare.

Tröttsamt in i "vårdcirkusen" igen och fick ringa min neurolog som jag har telefontid med i morgon.    Nu har tack o lov (!!!) smärtan gått tillbaka men så klart jag undrar hur den kunde trigga igång igen.

Vet att det är trångt i vänster knäveck men jag utsätter mig inte för "tryck" så gott det går och är verkligen rädd om mitt vänstra ben.

Båda tidigare gånger har jag kunnat rida för väl i sadeln sitter jag på rumpan men att gå längre sträckor, typ fr T-Centralen till Kungsgatan är bedrövligt.  

Jaja, alltid är det nått - nu hoppas jag detta bara var ett "skov" och inte kommer åter ..........  Vi får se efter avstämning med neurologen i morgon om vi ska magnetröntga el dyl för att se ev förändring.

Ridit....

....kan jag som sagt göra även om lättridning inte står på favvolistan men det behöver inte vara så mycket av den varan.

Båda hästarna skulle starta till helgen så en träning för Nina med Bonsay fick jag till och det var jättekul att visa hur mycket längre vi kommit med passagen -  han liksom fattar mer och mer!  Samt att övriga grundarbetet känns så himla bra!  Har verklingen utvecklats denna vår!

Cantaluppi kändes fin direkt nu när jag tog över från Sandra och det är ett bra kvitto till Sandra att hon mer och mer kommer in i mitt sytem!   Så himla bra!

Programträning....

....hade vi åter på Ekdal och då kunde Sandra vara med igen och rida ett LB2 program och superkul att hon gör det toppenfint å att siffrorna bekräfatar det- 69 %!

Själv var jag inte med utan satt och skrev till alla ryttare.  Nyttigt det med.

Kul att Anna och Charlie fick tummen upp att starta MsvB5! 

Roligt också med sån stort intresse för dessa programträningar så vi kör en till -   28/6 här på Ekdal! 

Vill du vara med -  anmäl till mig via FB och messenger!

Tävlingarna då?

....jomen det gick ju finfint både själva ridkänslan och även placeringsmässigt!  Så pass att det blev en rosett var till dem båda!!

Det är ju alltid kul även om jag som vanligt säger att det "kan man aldrig så noga veta i en bedömningssport - jag kan bara rida"  ;-)

Cantaluppi var lagomt på G denna gång och vi hade bara en liten fånig miss i en mellantrav där jag får ta på mig det då jag helt enkelt satsade lite för mycket........ i LB räcker det gott att bara visa lite.... inte som i ST:George......

Tätt på given mellan oss 3 i topp så det var snubblande nära segern.

Men vi är självklart supernöjd ändå hur hans utveckling är. 

Blir starkare  och starkare och mera i ramen.     Känns som en häst i full träning nu och konvalecensen känns långt borta.  Men - skynda långsamt så knopp och kropp hänger med!

Jag gör nu 2 starter till i LB sen får det vara bra för min del och vi ska ta oss upp i LA1 och LA3 tänkte jag.. 

Lämnar med varm hand över LB-klasserna det till Sandra.  Sen om hon vill tävla eller inte det beslutet ligger hos henne - möjligheten finns men man måste vilja själv och jag kan inte göra annat än stötta.

För bättre läromästarhäst än Luppe det kan hon inte ha  ;-)

Men först var det  det där med Grönt Kort  ;-)

Bonsay...

......chansade jag och startade utan "sedd bana"  innan - det som är så viktigt för honom!   Dessutom utomhus. Men det kändes riktigt bra, visste en hel del "av och på" och att han stänger av mig när han ska koncentrerar sig på nått annat.    Fina Bonsay!  Inte lätt för nån av oss men det tar sig!

Men inget "kast och släng" längre utan går snällt överallt, men blir lite för låg i formen i bland och bärigheten sviktar.     Lite som vanligt men ändå mycket bättre  så jag ser framemot start i Mariefred om 2 veckor.

Dryga 64 % och en 4;e plats blev det!

Å sen -  sist men inte minst är jag väldigt glad att kunna rida trots krånglande ben!

Strömsholm....

...."hoppade" vi i år - var för svår miljö förra året före Bonsay men kanske nästa år....

Hur som så blev det heller inget avsuttet besök men man kunde ju följa via live sändning vilket vi gjorde i varje fall lördag. 

Partisk som jag är så var det så klart superkul att Tinne och Ben fick brons!   Som vanligt lika fin ridning av Tinne och "Ben" han är en upcoming star........

Nästa helg.....

....blir det full rulle på gården med övernattande hästar och gäster som ska tävla på Gnesta Ridklubbs hemmatävlingar på Visbhammar!

Det blir kul!
Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation