Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

13509031_10154396214106337_4751641306225431700_n.jpg

Cantaluppi i bytesaktion!

13516239_10154396345541337_8675461432224680222_n.jpg

Bromsfälla är toppen!

13495149_10154402448746337_1127124146627055040_n.jpg

Midsommar grönska!

 

v  25,    Juni 2016

Midsommarveckan.....

......kom och gick -  kan man säga så?  Vänder det nu?!

Jo, kanske det är så men det är ju faktiskt väldigt mycket sommar framför oss!

Midsommarhelgen har bjudit på alla slags vädet med en topp på midsommardagen vilket passade oss perfekt då vi hade vårt "10-års jubileums firande" med Putte och Görel!   5-kamp, kubb och musikquize långt in på natten!  Å i år vann vi tjejer! 

Veckan inleddes....

.....men några dagars välförtjänt vila för Bonsay då det är viktigt att få återhämta sig.   Skrittamaskin varje dag som vanligt så klart men inget  uppsuttet jobb.

Blir en del biolight också vilket jag tycket är mycket bra och verkligen hjälper till att återhämta.   Använder den en hel del själv och det är verkligen en magisk maskin.

Cantaluppi jobbar på som vanligt och Sandra har tränat för mig vilket är kul att se hur de utvecklas tillsammans.

Torsdagen åkte jag och Cantaluppi till Nina för att ta ett avstämningspass och det känns verkligen att han blir starkare och starkare!  

Vi lägger in en hel del öppnor och slutor nu samt enkla byten.  Allt för att stärka inför höstens tänkte start i MsvC och förhoppningsvis kval till MsvB så vi kan starta det 2017.

Det är ju min grova plan för honom.   Men första någon start i LA för att fortsätta ha den sköna känslan på tävlingsbanan.  Man får ju inte glömma att han är tämligen orutinerad och rookie på dressyrbanorna!  Åsså var det det där med långa konvalecensen och skynda långsamt  ;-)

Kollohästen....

.....Lotus har snart avverkat sina 3 veckor här på Ekdal och jag har fortsatt jobba med lösgjordheten och framförallt samlingen i galoppen och arbetspiruetter -  allt enligt order från ägaren Karin  ;-)

Han är väldigt ambitös att jobba med och dessutom rar och gosig!

Kursdax.....

....över midsommarhelgen var det sen för Bonsay och då så klart  "den mörka mannen"  - Nuno!

Träningen för honom passar oss som handen i handsken och är superkul och utvecklande!    Blir 2 engagerade pass där inget lämnas åt slumpen.      Samma röda tråd som jag så väl har från Tinne så inget nytt under solen på nått sätt.

Anders är med och filmar allt så jag kan se det efteråt och det är nog så viktigt så jag även med synintryck kan ta till mig det han säger.

Är sen väldigt bra att Nina kommer och tittar så vi kan "fortsätta på samma sätt" när vi tränar ihop.     Riktigt bra!

Bonsay kämpade på så himla bra och säga vad man vill men han säger inte upp sig utan försäker verkligen med allt vi ber om!

Att piaff och passage inte är det enklaset för honom är ju ingen hemlighet men det tar sig!  Skrivet i stjärnorna om vi någonsin kommer kunna starta en sån klass men hur som så stärker det allt annat och dessutom är det så superkul att utvecklas tillsammans!

Jag blir otroligt stolt och varm i hjärtat hur han ställer upp och bara vill!  Han blir inte ens trött, o då både svettig och trött men inte utsjasade och "slut" vilket är en stor skillnad,  så det känns verkligen helt rätt!

Nu hoppas jag komma i väg till Tinne i veckan för att stämma av inför meetinget i Dyltabruk i helgen,   MEN nu har ju en bro vid Södertälje skadats efter en olycka i helgen så jag vet inte om jag kommer i väg...... har ingen lust att köa flera timmar för att ta oss hem.....

För meeting....

.....blir det till helgen och det är Dyltabruk vi ska åka till.  Är flera kompisar som ska dit så det ska bli roligt.

MsvA och George är det denna gång.  Håll en tumme.....

Det här med utrustning....

....är ju en ständigt föränderlig värld med nya produkter och även utvecklande funktioner.  Det är jättebra tycker jag att man tänker nytt och fräscht för hästens bästa!

En sån produkt är PS-huvudlag som funnits på markanden ett bra tag och som det inte gått att undgå varit uppe till diskussion då det blvit en TR-tolkning och de vaggor de har är ok el inte (inte ok just nu enl TR).

Jag har fått chansen att prova dessa huvudlag och för Bonsays del märker jag ingen skillnad alls.  Han funkar precis lika på sitt OS-kandar som ett från PS.

Cantaluppi dock som är lite styv i sin överlinje märker jag en skillnad på och tror då att det främst är nackstycket som passar honom.  Hur det är med vaggorns effekt kan jag inte säga mer än att en mjuk o följsam hand alltid är A & O och det kan ingen utrusning ersätta (om man inte är väldigt nybörjare osv....).

Hursom så är jag positiv till PS och jag får nu låna detta huvudlag tills man helt klart vet vad som gäller för jag har inte lust att köpa något för att sen få klippa sönder vaggorna.      Att byta till hans vanliga utan vaggor vid nästa tävling det får det bli, är mest nackstycket jag är intresserad av.

En tragisk olycka....

....hände kvällen före midsommarafton då en elevs ponny fick sitt ben avsparkat i hagen!   Hemskt! Höjden av otur!!

Man kan aldrig gardera sig utan är olyckan framme så är den.....

Mina tankar går till alla inblandade!!

Avslutar med.....

....något roligare och det är att Tinne och Anton vann i Rotterdam!

Shit så fint!  Och vilken ny bra musik!!Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation