Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

13501890_10154422442041337_7180501253343839876_n.jpg

Puss på fina hästen!

13533197_10154424622246337_3374281977175541058_n.jpg

Tur med vädret när jag red......

13528980_10154424622341337_4898173196133435995_n.jpg

För i bland vräkte det ner!!

13612159_10154424576631337_4876651823216531838_n.jpg

Blev blöt först på prisutdelningen sista dagen

13557798_10154424576741337_6909201417558546446_n.jpg

Kul att en domare hade mig som 1:a  :-)

 

v  26,    Juli 2016

Meeting helg i Dyltabruk.....

...har ju veckan inneburit och det blev en mycket rolig och lyckad sådan där jag i båda starterna red på mina mål procent!  

Dessutom placering i båda klasserna!

Men mera om det längre ner i brevet.....

För jag ska börja från början.....

......vad som hänt i veckan :-)

Älskar bara den här årstiden då man har hur mycket energi som helst och långa kvällar som båda kan innefatta familjeliv och ridning!

Dessutom 3 dagars semester från BankID i början av veckan så det blev lite extra sovmorgon (automaterna sköter ju om fodringen) å även om jag inte är någon sjusovare så är det ju skönt att inte köra full fart från början av dagen.

Moa började dock jobba kl 9 varje morgon så jag såg till att skjutsa henne dit.   Hon har jobbat på Visbohammar hos Nina som "stallpiga" och det blev en jätterolig vecka för henne och det är ju nått annat att sköta nån annans hästar  ;-)  Å kanske lockade lönen också.

Blir en till vecka i mitten av juli så det ser hon framemot!

Lotus....

....gjorde sin sista vecka här och jag tycker vi kommit en bit på väg mot det mål vi hade, att få honom mera lösgjord.  Karin hämtade hem honom på söndagen och jag har nu fått "tummen upp" av henne att han var mycket fin att rida och hon kommer å tränar redan på torsdag.

Hoppas jag kunna förmedla vad jag gjort och på vilket sätt jag tycker hon ska fortsätta jobba honom.

Roligt att haft honom här och 3 veckor gick snabbt!

Programträning och elever....

....har det också varit på schemat!

Programträningen denna gång för Gunilla Åkerman och vi var ett glatt gäng som red allt från LB till St:George.

Jag var själv med denna gång och red då St:George och fick bra synpunkter.   Siffermässigt blev det  drygt 67 % vilket är helt i linje med vad Gunilla tycker vi ska kunna  få skarpt "om han går så här på tävlingsbanan också".

Å det är ju just det, att få till det även i skarpt läge!  

Vilket jag är på G att göra visar det ju sig nu -  för söndagen St:George hade en domare mig på nästan 67 %  och dessutom 1:a i klassen  :-)

Övriga som red fick också toppen hjälp och flertalet är mina ordinarie elever så jag försöker hinna snappa upp allt som sägs!  De som sen tränade för mig i veckan kunde vi spinna vidare på det som sagts!  Perfekt!

Sandra och Cantaluppi red LB2 igen och det blev också dryga 67 % och Gunilla frågade "när ska du starta då?"  Spark i baken Sandra  ;-)

Bonsays uppladdning då?

Ja, tanken var att åka till Tinne på onsdagen (när jag hade semester å allt) men då bron i Södertälje är trasig efter en olycka så var det ingen idé att åka upp till Stockholm för att sen sitta i långa köer på vägen hem!

Otroligt surt men bara inse fakta!!   Nu dröjer det ett tag tills det stämmer med att åka till Tinne,   Falsterbo och Aschen kommer ju och hon är i väg på det och sen är det strax dax för Rio!!

Kanske vi hinner få til nått i veckan innan hon åker dit, vi får se.......

Så är det att träna för en världstjärna och dessutom tyvärr bo på fel sida stan (eller så ligger Lövstas på fel sida stan.....  ;-) )  och med ett uselt vägsystem genom flaskhalsen Stockholm så blir det som det blir.

Men jag sitter ju inte i sjön direkt, har 8 min till Nina som jag får mycket bra hjälp av!

Sen kanske någon undrar vad som hände med mina träningar för Pia Fälth?   Jo, det är rent logistik mässigt det inte klaffar, våra kalendrar är ständigt i osynk och det blir aldrig av helt enkelt.   Sen vet jag att Pia har andra planer på gång med sitt liv, men det får hon själv basunera ut, men för min del innebär det än svårare att få till tid som stämmer för träning. Det får bli när det blir helt enklet och har som sagt bra hjälp av Nina som finns nära och tillhands.

Hur som allt "strul" så fick jag helt enkelt ladda upp hemma själv och det går så klart det med!

Vi åkte på fredagen och kom fram lagom till den fria ridningen på tävlingsbanan som man så generöst hade satt "45 min" efter prisutdelningens  slut. Som var slut när då?

Hmmm inte så generöst tyckte jag och förstår inte varför man inte kan tänka till lite där och göra det bra för oss som rider.  Nu var det turligt nog inte så många som red så det blev inte trångt men nog kunde de haft en liten stund till och angett tider så det slapp bli så förvirrat (någon ryttare hade fått besked 

att det inte var någonr fri ridning alls.

I övrigt ett jättebra arrangemang men just detta känns lite snålt för oss ryttare.   Förstår man vill sladda men det tar inte så lång tid  (såg jag dagen efter) och kunde gott ha gjorts på morgonen innan start.

Jaja, jag kanske är bortskämd från andra tävlingsplatser.....

På grund av detta får arrangemanget 4 hästskor av 5  ;-)

Ridningen....

.....kändes lite sisådär på fredagskvällen och jag tror det blev för snabbt på från resan.  Han hade behöft stå i box en liten längre stund och vilat.

Nu var jag inte helt nöjd när vi gjorde kväller men Anders hade filmat lite och det var bra att se för då kunde jag få återkoppling på känsla och hur det såg ut.  Och det kändes sämre än det såg ut.  Målet att visa banan blev i alla fall uppfyllt och det var bra!

Lördag sen så förvärmde jag  4 timmar innan start och då kändes det jättebra så sen var jag lugn :-)

Starterna var jag jättenöjd med! Visst finns mycket att hämta på både det ena och andra men vi var i bra samspel och han slappnade av mera och mer i programmet!   Så roligt!

Att det sen räckte till placering i båda klasserna var en x-tra bonus så klart!

"Det går bra nu"....

......kan man säga och det är bara att surfa på vågen för snart kommer det nya uppförsbackar men förhoppningsvis blir de enkla och jag tror faktiskt att vi har utvecklats båda två och det ger nu resultat.  

Jag själv har i o med Cantaluppi fått mera ridning i kroppen och dessutom tävlat mera.  Och sen så har Bonsay mognat och har inte så mycket "fyr" för sig.

Som vanligt rider jag mot mina procent och det har varit  "65".  Nu ska jag börja tänka lite till för det är inte omöjligt.    Sen att det räcker till priiiiiiis det är självklart roligt  :-)

Det jag nu måste få till är att "tända" honom!  Jag har i alla år jobbat med att få honom avspänd och lugn med mig för att inte kasta sig osv. Nu är den tiden förbi och han är nästan för mycket i vår "bubbla".  Jag vill nu att han ska tända i på ett lagomt sätt så han blir energisk men inte spänd.....

Ja, aldrig är man nöjd  :-)   finns ständigt att förbättra och jobba med!

Nu ska jag ta med denna sköna känsla och självförtroende till LagSM som vi ska rida  i mitten av augusti!

Tills dess......

......ska Bonsay dels hinna "chilla" lite när vi är på semester och sen jobbas i gång igen så vi toppar formen till LagSM!

Vill passa på....

.....att ge tummen upp och stora applåder till alla mina elever som tävlar lite varstans i vårt avlånga land!

Jag ser era resultat, hör av mig ibland men i bland hinns det inte med och glöms bort -  men jag ser som sagt och är stolt över er!!

Soliga Sommarhälsningar!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation