Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

14606342_10154737467366337_7758776101921719070_n.jpg

14671083_10154737467456337_3512287509684615698_n.jpg

14717069_10154737467436337_227648449717180301_n.jpg

 

v  41,  oktober 2016

Fortbildning......

....har det varit i veckan.  "Lussan" kurs för oss B-tränare och vi var på Strömholm. Inspirerande och mycket bra ridning att ta in!

Som tränare är man ålagd att gå minst en fortbildning per år och jag försöker alltid gå på just denna.  Det är en röd tråd genom åren och det är några ekipge som varit med i flera år och då får man också följa utvecklingen på hästarna.

Temat var framridning på tävling, coach och tränings och tävlingsupplägg.  Det mesta ventileras i "klassrummet" men en hel del även i ridhuset.

När jag gjorde min B-tränar examen så var uppsatsen jag skrev precis i detta ämne:  coach på tävling.

Det var intressant och ett ämne som jag lätt kunde hitta intresse i att skriva.

Jag vill ju gärna som tränare vara med från "ax till limpa" och kan jag så försöker jag följa med på tävling och då träda in i rollen som coach.  Tyvärr finns det tidbrist för att göra detta med jag har en ambition.... ;-)

Tränarutbildningen....

.....och systemet kring detta har det stötts o blötts lite i social medier.  Jag kan bara prata för egen sak men de omgångar jag har gått så har det varit ett bra och proffsigt upplägg.

Kriteriet för att komma in på respektive utbildning har varit bra även om det när jag sökte C-tränare inte var tvunget att ha hästskötarexamen.  Att det är så i dag kan jag tycka man borde anpassa efter respektive person och vad denne har för erfarenhet.

B-tränarutbilningen innehöll både som sagt uppsatsskrivning, presentation av denna och opponering på annans.  Dessuom teoretiskt prov och självklart praktisk prov där man får träna en okänd elev som granskas av de som godkänner en.

Jag tycker det är viktigt med ett tränarsystem och att man måste hålla sig ajour och forbilda sig för att få behålla sin licens.   Det är viktigt att vi har välutbildade tränare för att ge vårt ryttar Serige ett bra träningsupplägg!

Väl hemma....

....är man alltid lite extra på både med sin egen ridning men även för sina elever.

Jag har på senare tid fått några nya elever och det roligt samtidgit som det kräver lite extra av mig i början innan jag  lärt känna elev och vet hur just den eleven tar mina instruktioner.

Tyärr fick jag på söndagen göra något jag mycket sällan gör - ställa in träning!   Jag hade en tränar Roadtrip inbokad till norr om Stockholm och hade gärna åkt för att hjälpa dem men i bland, bra ibland, tar min ork slut och även tidsmässigt blev det helt ihopkört så jag kände helt enkelt att jag var tvugen att prioritera och då fick det bli till att ställa in.

Sorry Märsta -  jag kommer åter i november!

Hästarna.....

......jobbar på väldigt bra båda två.  Framförallt Bonsay som gör mig mer än glad varje pass.  Åker till Tinne i veckan som kommer så då får vi hoppas jag har gjort vår läxa.

Cantaluppi jobbar jag med att försöka få honom mera lösgjord genom hela kroppen. Han har en förmåga att inte riktigt släppa till "mellan hand och skänkel" och för att komma vidare så  måste jag hitta nyckeln till detta.  Förstå mig rätt, han går bra och är fin men jag vill ha honom mera "oljig" för att komma till bättre samling osv som det faktiskt är från MsvC.  

I LB och LA kan jag rida på det jag har kommit till hittills men för att kommar vidare så är det detta som är på agendan.

Provar lite olika bett och sen är det övergångar, övergångar och övergångar! Och tempoväxlingar....

Konferens och utbildning....

.......står på agendan i veckan.  Konferens med BankID och till helgen startar min domarutbildning!  Jag har ju efter viss övertalning antagit utmaningen att fortbilda mig till domare.

Det blir en utmaning och det ska bli kul att ta sig an!

Förhoppningsvis blir det ett bra tillskott i kunskap för mig som tränare!   Samt självklart att jag kan bli en bra domare och bidra till sporten!

Vi får väl se - ska ta mig igenom dessutom bli godkänd!

Tar sin lilla tid - så om 1 1/2-2 år är jag förhoppningsvis klar!


Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation