Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

14708232_10154772587821337_259574498485145389_n.jpg

Lite extra miljöträning i ridhuset.....

14718891_10154776194846337_5014809011695335731_n.jpg

Domarutbildning -  läktartid.....

14729332_10154776437616337_5969630674661438681_n-3.jpg

Undrar om man får dela ut en sån här

någongång?

 

v  42,  oktober 2016

Intensiv vecka....

.....har det varit kan man minst säga!  Dels konferens med BankID som är 2 inspirationsdagar vilket alltid är roligt och ger energi.

Sen uppstart av domarutbildningen som på sitt sätt också gav energi!

Men vi börjar....

....med hästarnas vecka och då  börjar vi med Bonsay.

Han har träningsmässigt haft en bra vecka med förutom egen träning hemma också träning för Nina. Skulle varit till Tinne i onsdagskväll men det körde ihop sig så tidsplanen sprack och vi kom inte i vägl  Ny tag nästa vecka!.

Hos Nina  stämde vi  av var vi står nu och hur vi ska träna framöver.   Var ju ett tag sen hon såg honom av olika anledningar, dels fick han ju ta det lite lugnt efter hemma tävlingen men sen så "snodde" ju Cantaluppi träningstiderna för Nina  :-)

Men nu startar vi upp hösten/vintern och tanken är att vi ska ses en gång i veckan.  Fördelen med att hon inte sett honom på ett tag är att hon såg en skillnad!  Jättekul!

Hon tyckte han var mycket starkare i bakkärran och att vårt travarbete är på rätt väg! 

Vi pratade upplägg och planen är att Nina ska rida honom - i trav :-)

Tycker alltid Nina får så fin trav i sina hästar och hon har liksom passage "i sina brallor" och tanken är då att han så få lite expert support i sadeln! Återkommer hur det lyckas och när det blir av!

Vi avslutade med att trampa lite och det gick jättebra. Jag har lärt mig att man måste ta det på väldigt rätt sätt och att det inte blir kaos i skallen på Bonsay och även här har Nina väldigt bra känsla och tajming att hjälpa oss. 

Kul vecka träningsmässigt och även om vi går mot en jobbig period där det blir mycket väderberoende på hur mycket jag kan rida hemma osv så är jag "laddad" för vinterns jobb och att ha Visbohammar så nära (8 min) är bra och desstuom är det alltid trevligt att komma dit :-)

Cantaluppi då?

......jodå han jobbar på fint han med.  Sandra har nu flyttat klart och installerat sig i sitt "nya liv" och vi kan så smått sätt upp rutiner i hur vi ska fördela "Luppe-tiden".

Sandra kommer rida 3 dagar i veckan och övriga veckan tar jag hand om honom.  Då hon numera har längre till stallet så känns detta lagomt för henne. Så "ridande elev" upplägget fortsätter med en lektion i veckan och i övrigt egen tid med honom.

Jag har bestämt att inte tävla mer i år, han har gjort  fina säsonger i år och bara att han är frisk och att han "håller" är helt fantastiskt!!  Att dessuom skolas om från hopphäst till dressyrhäst är en resa i sig för honom. 

Jag vill nu lägga tid och jobb på att få honom mera lösgjord genom hela kroppen.  Han har en förmåga att "se ut som att han är på tygeln" men han är inte riktigt det.  Och nu när tanken är MsvC så går det inte att få hela programmet att hålla ihop om han inte är ärligt eftergiven.  Tror också att om jag kommer igenom detta så blir han också mera i ramen och kanske inte hinner hitta på en massa bus i programmen :-)

Vintern jobb alltså som ska stämmas av med programträningar med jämna mellanrum.  Har både för Lotta Finstorp och Lars Andersson i november resp december att se fram emot (Bonsay ska också få gå då).

Domarutbildningen....

....var sen veckans happeningen kan man säga och det var med förväntan och spänning jag åkte mot Strömsholm.    Med på kursen är också Sofie som är med i TantKalaset vilket känns superkul att vi gör detta tillsammans.   Väl på plats fanns också Eva som från november är ny medlem i TantKalaset (mer info kommer på TantKalasets FB sida snart). 

Utbildningen är i 5 block om 2 dagar.  Det är varvat teori och praktiskt i ridhuset.   Emellan blocken ska man på eget initiativ "skuggdömma" och "bisitta".   Allt för att få rutin.

Praktiska i ridhuset innebär att sätta siffror på de rörelser vi fick se och sen lyssna in och delta i den feedback vi fick av kursledaren.  Gäller att tro på sig själv och hålla sig till sin magkänsla! 

Om ca 2 år är man klar för att dömma upp!  Så det är gjort i en handvändning att bli domare vilket är helt riktigt då det innebär stort ansvar att sätta sig i domarbåset!  Sen ska man ju klara både uppdömningen och den skrivining man ska göra. 

Kul och utmanade och jag ska verkligen göra mitt bästa för att komma i mål med detta!  Och förhoppningsvis bli en bra och kunnig domare  ;-)

Träningar....

....för mig har rullat på som vanligt och det är kul med flera som ansluter på Nådhammar!  Varannan vecka har jag "tränar roadtrip"  förflyttar mig då mellan ridhusen.  Tycker det är en service nu när den besvärliga årstiden körmässigt står för dörren.  Här hemme börjar det bli lite väl kallt att ha träningar men då har jag ridhuset på Visbohammar att tillgå vilket är toppen!

Glädjande besked fick jag också från Julia som blivit antagen till Ryttarutveckling på Strömsholm!   Grattis!

Julia har gjort en väldigt bra "resa" i sin utveckling av både sig själv och sin ponny!  Kul!.

Många hästar.....

.....byter ägare just nu känns det som.  Eller rättare sagt, det letas ny häst och det letas ny ägare till sin häst.  Dessvärre matchar inte dessa bara "så där" utan det är inte så lätt från nått håll.......

Kemin med en häst ska stämma och sen ska hästen klara en besiktniing.......man ska komma överens om priset.....vad är lämpligt just för den hästen?  Vad är uppfattad förväntning av säljaren och vad är köparen beredd att betala.  Vad sätter priset på en häst?  Förväntad utveckling?  Eller uppnådd utbildningsståndpunkt?  

Sjukt svårt....... åssa ska som sagt kemin med hästen stämma.....

Just nu vet jag både ryttare som söker ny häst men också hästar som är till salu........ i ett stor spännvidd över nivå och förväntan.  Kan jag, så försöker jag matcha......

Men inte är det lätt inte och jag är glad att just jag vare sig är i köpar tankar eller säljar tankar för egen del.

Är fullt nöjd med mina hästar i stallet!


Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation