Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

15085616_10154857650236337_7262660342231767549_n.jpg

Jenny P in aktion - med Nina som

testpilot.

15036294_10154866663431337_5335708140886727145_n.jpg

Två Favvisar....

15107426_10154868496541337_971840119703593158_n.jpg

Inspiration på Lövsta

579-69_image1.jpg

Önsektapet :-)

 

v  46,  november 2016

November.......

 

.....rasar på och tack o lov för det!

Jag är inte speciellt glad i denna månad som jag mest tycker är mörk och blöt och rent ut sagt trist!

Förra veckans snöväder drog bort och med några dagar med smältsnö så var det återigen ridbart hemma igen på söndagen! Det var skönt i sig.

 

Men november avslutats i varje fall på ett bra sätt med Stockholm Horse Show där jag och Moa ska gå hela fredagen och Anders ansluter på kvällen och sen ska vi även gå söndag på küren.  Det ska bli kul och en energikick.  Kanske vi ses  ;-)

En ljuspunkt....

......i veckan var det gemensamma evenemang jag ordnade tillsammans med Nina på Visbohammar.

Vi bjöd in "Jenny P" som är en driven entreprenör i sminkbranschen (bland annat,  hon har många strängare på sin lyra).  

En rolig kväll där även Moa var med och vi fick tillsammans ett å annat tips hur man bäst använder fondation m m .  Moa kunde nog allt redan men hennes betydligt mindre intresserade Mamma fick sig ett å annat till livs  ;-)

Bra produkter och rolig genomgång!  Tummen upp i novembermörkret!

 

Bonsays......

.......vecka har varit bra och två bra pass med ögon på backen.  På tisdagen för Nina och på lördagen för Tinne.

Lyxigt med så bra hjälp och lyxigt få komma till Lövsta en lördag :-)

 

Tisdagens träning la vi focus på att trampa där Nina är väldigt bra på att tajma med oss och vi jobbar med att han ska jobba på avspänt utan att krångla till det för sig.  Inget nytt att det inte är helt lätt för honom men sakta tar vi oss.  Kanske blir det lite ketchup effekt till slut.....man ska aldrig slut tro o hoppas  ;-)

 

Hos Tinne så gick vi igenom "sak för sak" där jag alltid börjar med galoppjobbet då jag tycker det funkar bäst. Variation i tempot och lätt öppna på långsidorna. Diagonala slutor som övergår i att rida saxen.  Byten i serier,  4:or, 3:or och 2:or och sen även i varje.

Kruxet just nu är att jag har lite svårt att känna att rytmen är rätt och inte rider på med fart för att få bättre språng alt samlar för mycket så han blir långsam. 

Men jag har en "ramsa" i mitt huvud nu som jag får försöka ha med mig....... Ridning handlar väldigt mycket om takt och rytm känsla, eller hur?

Tur man inte är född med 2 vänster fötter.....

Hur som så har bytena blivit både rakare och större men det finns fortfarande kvar att jobba på så klart (och det blir ju aldrig klart för allt är ju färskvara). 

 

I traven så gör jag öppnor och slutor innan jag går över till vår "överkurs" just nu - passagen.

Och det tar sig -  mycket mer här med det än med själva trampandet.  Han har blivit så mycket starkare och faktiskt är väldigt ambitiös och det klickar in mer och mer vad vi förväntar oss.  

Hur gör vi då?  Ja, det är övergångarna som vi jobbar med och att kunna variera steglängden och hitta kadens.  Uppmuntra för minsta lilla - för så är det ju, med beröm kommer man långt  ;-)

 

Svårt men så kul och utvecklande både för mig och Bonsay!  

 

Kul vecka träningsmässigt och hemmavid har vi som vanligt klättrat backe och även joggat lite lätt på ridbanan även om den i börja av veckan var lite hård för att slutet vara blöt.  Jag tror det inte är någon fara utan bara nyttigt att variera underlag. Bara det är plant.....

 

Cantaluppi.....

...har jobbat med Sandra på hennes "3 dagar" där de både varit på ridbanan men även i skogen.

Klättra är med på agendan även för honom.  Har sagt att Sandra måste övningsköra med bussen så hon kan åka själv till ridhuset...... vi får se när hon kommer till skott.

Tyvärr hanns ingen lektion med den här vecka pga tidbrist hos mig, men påt igen nästa vecka!

 

På mina pass blir det åka ridhus och mera precisionsridning.  Har återigen tagit upp byten och fick till flera stycken som inte blev så "på" och /eller orena.   Inte lätt "stilla" sig och vänta på mig då man är hoppehäst och gärna byter på fart och inte så  noga med att få med benen i rätt ordning.

Men orena byten på en dressyrbana är "no-no" för mig då det är själva grejen med MsvB att man ska kunna  visa rena byten i rätt rytm.

Hur som så känns det att grundarbetet landar mer och mer hos honom och i travarbetet jobbar han fint genom ryggen och kan trava väldigt bra.  Han är dessutom bekväm att sitta på i traven när den är genom ryggen.  Betydligt lättare att sitta på än Bonsay som är rätt jobbig i alla lägen ska erkännas. 

Bålstabiliteten måste vara på topp hos Tant.....

 

Groom....

......var Moa till mig på fredagskvällen då vi åkte med båda hästarna (en och en) till ridhus och det är kvaliteetstid utan dess like att få henne med mig.  Vi hinner prata om både det ena och andra samt att det är guld ha hjälp.    

Hon är dessutom väldigt duktig med hästarna och har superbra känsla  :-)

Filmade gjorde hon också och det är bra för mig kolla efteråt.  

Se mina egna fel och en å annan förtjänst också  ;-)

 

 

Inspiration....

.....hann jag få på Lövsta också då jag var där tidigt och hann sen är de tränade Lövstas hästar.

Alltid så himla bra att få se riktigt bra ridning!    

Som sällskap var även Anette från TantKalaset så vi satt där och "dregglade" över fina hästar!  Speciellt en väldigt fin 7-åring som jag tror alla kommer "dreggla" över i framtiden när Tinne väljer visa den.......sicken häst!

 

 

Hemma....

.....fortgår vår omvandling av huset - det tar sin lilla tid då Anders gör allt själv.  Har vant mig att bo i röran......

Men så bra det kommer bli!  Ett helt nytt hus nära på!  Bla en nya toalett och där ska jag äntligen på en vägg få min hästtapet  ;-)

 

Tjejmiddag....

.......på lördagen kvar jag bjuden på hos en av mina elever.   Trevligt, gemytligt och gott!  

Mycket babbel så klart och ett å annat skratt ....

 

 

Elever....

....i veckan har det varit så klart. Så här års på resande fot - har mina "fast" tider  som rullar på.  Även i trista månaden november  :-)

 


Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation