Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

15095067_10154884274136337_2493379926705238693_n.jpg15179019_10154884274131337_195231738081091440_n.jpg

November visar sig från sin bästa

sida!

15241749_1149655091756957_6366016532331956193_n.jpg

Min favorit så klart  ;-)

15241898_10154889551876337_4980507427169483328_n.jpg

Imponerande!

 

v  47,  november 2016

Friends.......

.....och hästfest har varit i fucus denna vecka!

Är en tradition som man ogjärna missar och under dessa 24 år tror jag att jag missat kanske 3-4 gånger!

En gång var  2001 när  jag var höggravid med Moa som skulle komma, hade tid 28/11 men hon kom först 21/12. En annan gång hade Moa öroninflammation och hög feber - bara till att stanna hemma.

Åsså en resa när Anders fylld 40 år...... det är nog de gångar vi missat.....

Hör liksom till i denna mörka årstid att få lite ljus och inspiration! Efter alla år på Glolen har man nu nästan vant sig vid Friends.  Många är plussen, bla mindre trängsel  och bättre mässa men jag har fortfarande lite svårt för ljuset i manegen (som är "kallt" och ger mig huvudvärk) och även om kullissen är väldigt häftig så saknar man Globens "rundhet" med att man såg publiken "runt om".

Men som sagt, i det stora helt ett lyft! Och jag gillar verkligen att man kan sitta på läktaren runt mässan och kolla på framridningen och få en överblick över mässan.

Rolig att man också träffar på många bekanta. Så det blir en hel del "hejande" och en liten pratstund!  Kul!

Förstår också att det är många som läser här samt följer oss på Ekdals grupp på FB för ni har "stenkoll" på mig och hur det går med våra hästar!  Kul!

Moa och jag.....

....."checkade" in på Friends hela fredagen och Anders anslöt till kvällen.

Det blir verkligen en dag i hästens tecken med allt från inspiration från dressyrens värld men också hoppning, körning och show!

En uppskattad familjetradition är det helt klart  :-)

Söndagen såg vi traditionsenligt küren men lördagen fick det bli hemma från tv-soffan.  Stor applåd att de sänder så mycket!

"Nya" Dressyren....

Nya konceptet för dressyren var bra tycker jag,

"Top-10" kommer växa till sig och framöver locka än fler digra namn. Kändes lagomt med dessa ekipage och inramnignen av Peter Marknes kommerntarer tillsammans med Mats Eriksson var toppen.

Gillade också  DressagePower och konceptet med 7-9 åriga hästar som red St:George.  Ett program jag själv tävlat otaliga gånger och som man lätt kan identifiera sig med.

Lövsta Future Challange är etablerat och så bra!  Verkligen lyckat koncept!

Att sen höra Kittel, Hester och Werth kommentera efter ritterna var väldigt stort pluss!

Hur har då....

.....hästarna på Ekdal haft det i veckan?  

Jag jag fick till min lättnad fart på utebanan igen då det blev väldigt milt och den blev återigen fullt ridbar.  Jag "joggar" ju även om den är lätt frusen men nu blev den "tipptopp" och jag kunde göra fulla normala pass.

En svag novembersol gjorde mig sällskap på torsdagsmorgonen när jag red båda hästarna innan jobbet. Härligt!

Söndagens "storm" blev en miljöträning de lux då det brallade i rejält men Bonsay skötte sig exemplariskt och focuserade fint  på mig. 

Låter knasigt men just detta att vi bor som vi gör utan ridhus in på knutarna att lätt slinka in i har gjort att han verkligen fått träna sig på att hålla focus och lita på mig!

 

Så klart hade jag gärna haft ett ridhus att krypa in i men inget "ont" som inte har något gott med sig  :-)

Egen träning....

Skulle ha tränat Bonsay för Nina men tyvärr blev det div. förhinder så det blev inställt.   Ibland räcker inte tiden till - för någon av oss.  När Tinne har åkt till Florida igen så kommer vi ha fast dag i veckan Nina å jag då kommer det bli lättare hitta ett jämnt flow.

Hur som,  så känns Bonsay väldigt fräsch och fint inställd till jobb.  Glad häst!  Nästa vecka är det både TantKalas och sen i slutet av veckan träning för Lars Andersson.  Det blir roligt!

Cantaluppi tränar jag på med själv.  Tycker jag just nu har bra koll på läget själv men ska även efter jul lägga in lite mera pass för tränare med honom också.

Eller faktistkt, även han ska gå för Lars i nästa vecka. Programridning för hans del, ska bli intressant att se vad vi får för tips av honom för MsvC programmet.

Tanken inför nästa år med honom är att vara med i den MsvC cup man dragit i gång.  Final går på Strömsholm i oktober och det är 2 st från varje distrikt som går vidare. Om jag förstått rätt........  nått att jobba mot i varje fall  :-)

Så här års.....

....är det lätt att tappa farten men med en "glutt" på nästa års tävlingskalender och då har man något att jobba mot! Gäller att hålla motivatione uppe!

Även om allt verkligen inte handlar om tävling så sporrar det mig ändå att utveckla hästarna för den tänkta klass man ska starta.

Och glädjen man känner när de utvecklas är ju moroten man jobbar mot  :-)

Eller hur?!

Detsamma....

....gäller mina elever och att peppa dem att hålla motivationen uppe och utvecklas.   För det är ju vinterns träning som bäddar för tävlingssäsongen!

Att presentera nya vägar för hästarna, träna på vägarna själv, förbättre grundarbetet och vara väl förberedd för tävling.

Att veckan innan start för första gången rida igenom programmet - det är inget lyckat koncept  ;-)

Advent.....

....har inlett med sin första söndag och vi hittade ljusstakarna även i år samt en ny införskaffad häst som står så fint vid eken!: 

Å som ett brev på posten var det dax att klippa Bonsay igen.......såååååå trööööökigt men bara att göra.....


Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation