Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

15697249_10154999453806337_6254572835794820690_n.jpg

Julaftonspromenad med Silver!

15740742_10155003682331337_6790359657514611520_n.jpg

Härliga turer i skogen!

15780928_10154340362311523_8933342019264904823_n.jpg

Nöjd C och Eja

15697690_10155008267536337_788356366272897756_n.jpg

Å en mycket nöjd Therese som tar

xtra lektion på Cantaluppi.

15741284_10155024847051337_2500847720962852790_n.jpg

och lika nöjda i skogen.....

15822789_10155036272661337_3628727504728375495_n.jpg

Moa och Cantaluppi

 

v  51-52,  december 2016

Jul & Nyår.......

.....kom och passerade! Grön och mild och inte en snöflinga i sikte. Tindrande ögon och champangekorkar......ja ungefär som jul och nyår brukar vara!  Bara "13-helgen" kvar av dessa helger och det blir några till dagar ledigt.

Jag har inte varit så mycket ledig mer än de röda dagarna då mitt jobb är "högtryck" över årsskiftet så det är aldrig läge att vara ledig. I år var de dessutom "arbetsgivarhelg" så det blev inte mycket till extra dagar.

Turligt nog kan jag göra mycket hemifrån så det är bra i sig och jag slipper resan in till Stockholm.

Nu klagar jag inte på något sätt för jag är så van att ha det så här och dessuom stundar strax en resa till varmare breddgrader  ;-)    En bit in i januari bär det av  - mer om det senare!

Vår ledighet har i varje fall gått i "ta det lugnt och chilla" tecknet.  Vi är inte mycket för att julstressa och att jaga julklappsinköpen har vi lagt ner för flera år sen. Det blir julklappar men bara om det är givet vad som önskas och i rimlig nivå  ;-)   Därför fick jag ingen GP-häst eller ridhus i år heller  ;-)

Hästarna då?

Jo, de mår och går bra!   Är riktigt på hugget båda två och med det milda vädret så är det guld att kunna rida hemma.  Tränat för Nina med Bonsay och vi stämmer av inför upplägget på den grova tävlingsplan jag gjort för honom.

En hel del med turer i skogen vilket är väldigt skönt och avkopplande.  Dessutom nu med en tämligen avspänd Bonsay som gör att man inte behöver sitta på "beredd för allt" läge. Cantaluppi är mera avspänd och där kan man "åka" häst i skogen.  Nice  :-)

Eja kommer och rider på Cantaluppi och hon tar ut honom på rejäla skogsturer där det blir en hel del förvirrad ridning bland gran och tall då Eja har världens sämsta lokalsinne.

:-)   Nej skämtåsido, hon lär sig och jag har även promenerat med henne för att visa de bästa vägarna.

Upplägget för Cantaluppi blir att Eja kommer att rida 1-2 dagar i veckan.  Sen kommer han gå som "läromästarhäst"  med focus på sits och inverkan för de elever jag kan erbjuda det till.  Just nu är det Therese på Nådhammar som hoppat på detta då han är väldigt bra för henne att få rida en utbildad häst.  Therese har mest unghästar så då är det toppen att få koncentrera sig på sig själv på en vuxen häst.

Dessutom finns han för Moa när andan faller på för henne. Hon har ju aldrig blivit "hästbiten" och jag har heller aldrig påtvingat henne mitt intresse men nu har hon tyckt det varit lite extra kul med Cantaluppi så när det passar får hon rida och det med den äran.  Hon har en grym känsla - och det är inte bara min mycket partiska sida som säger det  ;-)

Men hans största uppgift 2017 är att tävla med mig och det i Rikscupen för MsvC  -  det kräver lite träning och det jobbet är upp till mig att leverera!

Träningstätt....

.....har det varit både i Nyköping och i Gnesta.  Roligt att ni håller igång och har mål att jobba mot!

En liten "knorr" är att en elevs häst som blivit såld är återigen hos mig för träning - men då med nya ägaren!  Kul att få följa och en fördel för nya ägaren då jag har en hel del historik i bakfickan.

Året som gått...

....brukar jag summera och varför bryta en tradition:

Bonsay:

Ja, jag skrev i förra årsbrevet att jag tror att han utvecklas sent och detta år har verkligen visat att så är fallet.  Många saker har fallti på plats och vi har gjort många bra rundor i år där ett bra resultat i LagSM ligger mig varmast i hjärtat samt även säsongsavslutet i Intermed 1 på över 65  %.

Piaff och passage är hans "ackilleshäl" och det är behjärtansvärt att det tar sig med framförallt passagen och till viss del även piaffen.  Jag har ingen "ångest" över detta utan det blir vad det blir men så klart hoppas jag att kunna ta mig upp ett snäpp till i klasserna.  Byten i varje sitter där de ska  :-)

Han tittighet och ängslighet på banan har blviit så mycket bättre och generellt sett känns han både modig och vuxen!  Sen kommer det alltid vara ett jobb med detta men jag tror de värsta åren är över!

Inför  2017 hoppas jag på fortsatt utveckling och stadiga resultat i Lilla Rundan och då även på lite "heta" tävlingsplatser med tuffare konkurrens.

Samt självklart att han får fortsätta få vara den friska och sunda häst han är - det håller jag alla tummar för!

Cantaluppi:

Om honom kan man bara säga -  vilken kämpe som kom tillbaka från sin konvalecens! Å det med den äran!

Debut på tävlingsbanan i april och om än den sprattlig och spänd sådan då var det det idel fina rundor med vinster och placeringar (9 plac av 11 starter!).   Jag valde att göra det lätt för honom att gå i LB till LA och det var helt rätt val för att få honom att koppla av på banan.  För om än inte tittig som Bonsay så ändå en form av spändhet och inte alltid lätt att manövrera. 

Sandra har varit med på denna resa och hade förmånen att få utveckla sin ridning på honom.  Hon kom aldrig så långt som till start, vilket det fanns möjlighet till (men hon måste ta grönt kort först).  Tyvärr, som jag tidigare nämnt, så gick inte hennes livspussel ihop med ett hästliv på Ekdal.   Vi tackar återigen för alla år hon varit  hos oss och Cantaluppi tackar allra mest!  Vem vet, kanske våra vägar korsas igen!

Framtiden för Cantaluppi är som jag skriver om ovan och där jag för egen del ser framemot utvecklingen i MsvC.  Har anmält oss till den Riksserie som är ny för 2017-

Får vi se hur vi hävdar oss där och hur mycket vi kan utvecklas tillsammans!   Marie (som äger honom) och jag har en jättebra dialog och är båda lika måna om honom!

Silver Boy:

Vår fina gamla ponny som går in på sitt 26:e levnadsår!  Han lever livets glada dagar och är fullt nöjd som pensionär.   I bland hänger han med på en skogspromenad men mestadels är det "haghäng" som gäller för honom.  Vi håller tummarna för att han ska fortsätta få vara frisk och fylla sin uppgift här på Ekdal - som sällskap!

Utlovat.....

......priser för flitiga elever  2016 har jag gjort -  och jag håller som bäst på att sammanställer!  Håll ut - förhoppningsvis har jag ett resultat till nästa vecka!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation