Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

16641074_10155216433121337_3592763043306953425_n.jpg

Fina hästen och fina bästa Maken!

16807298_10155216433126337_8064215470344011457_n.jpg

Märit och jag (framförallt jag) höjde

medelåldern på prisutdelningen ;-D

16649072_10155216432996337_8153550290308735677_n.jpg

16649413_10155212441846337_3979678416626508285_n.jpg

SÅ skönt när det blir en solig o varm

dag!

 

v  07  februari 2017

Tävlingssäsongen.......

...är igång och först ut var Cantaluppi!

MsvC1 i Katrineholm stod på agendan och i år känns det mera rätt (blev ju ett rätt vilt försök i höstas.....).

Han har kommit in mera i ramen och i och med att jag rider honom mera själv nuförtiden så blir vi också mera samspelta vilket behövs ju svårare klass man rider.  För även om våra pass inte alltid är på en ridbanan så är skogsturerna nog så viktiga för vårt samspel.  Väldigt tydligt på denna häst  :-)  Sen är det en lyckträff att Eja rider honom så jättebra och hennes förmåga att lösgöra honom är toppen!

Inne på banan var det absolut mycket drag under hovarna att rida på men denna gång så kunde jag temperera honom rätt.  För även om det var rätt så spänt inne på själva tävlingsbanan så var det ridbart.  Tidigare har han spänt hals/rygg och man har inte kommit intill honom men där märkte jag en stor skillnad på denna start.  Jag hoppas det kommer hålla i sig!

Några missar så klart och en del passiv ridning från mig för att inte få flera missar (han blir ju lätt överamitiös och är snabb å tolka fel signal) men i det stora hela var jag jättenöjd med oss båda.  Blev 64,5% å en 5:e plats.

Samt ett kval till MsvB.  Nu har jag inte bråttom att gå ut i MsvB utan behöver mera tid att finslipa bytena som jag just nu lagt på is helt å hållet.  Han byter ju men det blir emellanåt orena byten då det som fd hopphäst inte varit så noga med sånt.

Vi tajmar inte riktigt och jag vill jobba mera på grundgaloppen innan jag återigen tar upp jobbet med dessa.

För att rida MsvB med dåliga byten det har jag ingen lust med.   Är ju liksom "grejen" med den klassen att hästen ska byta rent......

Sen ska han ha mera genomsläpplighet för att gå MsvB - men vi är på god väg!

Ritten finns i sin helhet här (och ja, det finna att jobba på.....rakriktning, lägre händer osv osv  ;-) ):

https://www.youtube.com/watch?v=pRDArZ1U1v4

Blir varm....

....i hjärtat av hur han utvecklas!  Tänk att han var så dåligt för 1 1/2 år sen så vi knappt trodde det fanns någon framtid!    Att vi ändå gav det sen chans och med tid och rätt rehab och en mycket duktig veterinär så lyckades vi! Sandras omsorg bidrog så klart och det är lite synd att hon inte kunde vara kvar och vara med nu när han är i gång till 100% men livets vägar delar sig ibland och hon har valt sin.

Är också intressant att se hur hans kropp förändras där hals och överlinje utvecklas och den hals som var "som cement" nu är betydligt mjukare och "rätt".

Ser framemot detta års tävlingar och sen får vi se hur vi hänger med i Riks-Cupen.  Jag gillar ju att ha uppgifter och mål  :-)

Nu väntar några veckor med lite lugnare jobb då det samtidigt ska bli en vaccination och tandkoll och i början av mars en årlig vetcheck.

17/3  är de sen återigen dax för nästa start i MsvC1, denna gång i Södertälje.

Bonsay då?

....jo men även han jobbar på bra och har sin första start nästa helg på Södertälje i en St:George.

Har kunnat rida några pass hemma på ridbanan vilket alltid är lika härligt och han känns väldigt fin!  Sen som vanligt vet man aldrig hur tittig han kommer vara i debuten men jag tror den tiden är över!  Man får hålla en tumme......

Har inte lyckats tajma någon träning för Nina då div förhinder uppstår men jag klarar mig rätt bra själv..... tror jag.......

I nästa vecka har vi dock en tid inbokad som ska funka och sen kommer min kompis Helena Reje (ex-TantKalasare) till Nina för att träna så då ska vi dels hinna ses, jag ska inspireras av hennes träning samt att Helena ska hjälpa mig ett pass.

Det blir toppen och en bra uppladdning inför helgen!

Generellt känns Bonsay mycket starkare i sin helhet, både i knopp och kropp!   Vi får se om vi kan höja oss en snäpp i prestation i år.  Lilla Rundan står på agendan för hans del och samtidigt leker vi vidare med det svåra.  Passagen tar sig väldigt fint medans trampet är fortsatt ackilleshäl.   Men man lever på hoppet, kanske det finns mera att utveckla!  Det är ju det som triggar en att fortsätta!

Skönt han sätter 15 byten i varje i alla fall  ;-)

Träningar för mig....

....i veckan har varit dels med mitt nära samarbete med Therese på Nådhammar som jobbar på fint med sina egna hästar men också tar lektioner på Cantaluppi.  Hon rider honom bra så det är inget som stör för mig.  Är bara toppen att det funkar!  Han är tacksam att träna på och det blir ett ypperligt tillfälle för Therese att finslipa sin ridning och boosta sin känsla!

Hennes lipizzanerhingst ska gå en rasklass i april för att få sin "bokstav" för avel så det jobbar vi på.

Sen har jag några "långväga" elever som flitigt kommer samt att jag åker till gänget i Nyköping.

Är så bra att kunna varva jobbet som tränare och jobbet i stan.  En ren lyx!

Den 5/3 kommer jag vara i Eskilstuna hos en elev så bor någon åt det hållet och vill prova tränar för mig:  skicka ett sms 0733-121205  eller ring  :-)

Helgen har också startat upp....

.....den travskola som Anders och Moa ska gå på ett gäng gånger i vår!   De var ju och provade på i höstas och nu har vi ett antal privatlektioner i vår!  Superkul! 

Första omgången var att få lära sig sela och sen körde de shettisar på banan.  Full rull med de små rackarna!

Haha - vem vet det kanske flyttar in ett travar russ på gården!!

Skriver ju inte så ofta....

....om vad vi gör "privat" men kan denna helg kan jag  nämna att vi förlustade oss på hemorten Gnesta.  Både med schyst restaurang besök på Gnesta Bistro samt sen revy "Satan i Gatan".   I glada vännder sällskap!  Kul!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation