Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

17156194_10155301542601337_2361923636086192969_n.jpg

Katt i hölåda.......

17352274_10155326722616337_5814593305758131044_n.jpg

17362736_10155326722636337_4178037271727556449_n.jpg

Duktiga Cantaluppi!

17353275_1449162775118161_8158951052571644880_n-2.jpg

Å duktiga Therese och Favory!!

 

v  11,  mars  2017

Snön väck……

…..å en ridbar ridbana!  Det gillar jag!

 

Det känns som man kommit i mål efter en rätt dryg vinter där det varit väldigt dåliga förhållanden att rida hemma.  Har nog faktiskt aldrig varit så kasst underlag under alla dessa år vi bott på gården!

Turligt nog har jag ju nära till Visbhohammar där man alltid känner sig välkommen, men så klart så sliter det, på mig, att lasta och åka så frekvent det blir med 2 hästar i träning.

 

Men nu är den perioden över och det är flera månader framför mig med ”rida hemma” läge!    Äntligen!

 

Hästarna mår…..

....och går bra i den fas de mål jag har för dem. 

De verkar njuta lika mycket som jag att det blir varmare på dagarna, halstäckena åker av och det rullas hej villt! 

Snart står det inte på förens de kan gå i sommarhagarna!

Gamle Silver är nog den som längtar mest!  Han älskar att gå i större hagen – mycket lycklig ponny då!

 

Det blev en kort visit i de hagarna i veckan då det ”huxflux” dök upp stora avverkningsmaskiner från Vattenfall som skulle ta ner träden vid kraftledningen som går alldeles bakom stallet och vid våra vinterhagar. 

Jag har ringt flera gånger till den projektledare som håller i detta för att i god tid få vet när de ska komma så att jag kunde flytta på hästarna.

Tror ni de ringde??  Icke sa nicke å det var bara tur jag var hemma på tisdagen när de drog i gång och kunde ta in hästarna!     

De hade troligen sprungit som tokar och kanske spängt staketet om de varit ute!!  Nu fick de inifrån stallet se denna ”monstermaskin” gå fram bakom stallet!  Som dessutom höll  på halva kvällen i lampans sken så det var ytterst spännande att kolla på från sina boxar!

 

Hur som, så dag 2 i denna avverkningsprocedur så var det inte läge att ha hästarna i vinterhagarna och de fick till sin stora lycka gå ut i sommarhagarna.  I respektive mindre del i och för sig då jag så fiffigt kan stänga av dem till mindre.  Lite spring i benen var det, speciellt på 26-åringen, men som tur är vill de också rycka i det gamla gräs som finns, så det var ganska lugnt rätt snabbt!

 

Nästa dag var det åter ordning på gården och tillbaka i ”arresten” som Silver tycker (nu är vinterhagen vare sig liten eller trist, men i hans värld är den det) och det får gå ytterligare några veckor innan det är dags!  Men i slutet av april har de tidigare år kunnat gå ut.

Cantaluppi....

...gjorde sin andra start för säsongen och återigen i MsvC1. Detta gjorde han åter med bravur och det blev ett till kval på 66,59 % och en 3:e plats!

En helt del spänning även denna gång och inte helt prickfritt men i det stora hela väldigt ridbar.  Så duktig han är!

Nu dröjer det till 6/4 till nästa start då vi ska på en kvällstävling i Katrineholm.   Jag missade anmäla och var från början 12:e reserv men har nu kommit med.  Så det var ju tur att folk droppar av så att vi fick komma med.

Innan denna start....

.....fick vi i veckan till en träning för Nina och det var som vanligt roligt och väldigt bra feedback.   Så roligt att ha detta samarbete på så nära håll!   Hinner med lite inspirerande snack och får sen superb hjälp. Det är toppen!

Tinne.....

........är snart hemma igen och jag kommer återigen styra kosan till Lövsta men med tanke på tidsåtgången och den ganska dryga resan så blir det inte varje veckan å då är det toppen att ha Nina som komplement.  För dit är det ju super nära!  :-)

Bonsay då?

.....ja han tycker nog att Cantaluppi får väl mycket uppmärksamhet.......skämt å sido men det är rätt intressant att ha två hästar i träning och se hur de faktiskt på olika sätt påkallar min uppmärksamhet och tycker att "jag då? jag då?" mest hela tiden. Sötnötarna!

Bonsay är nog värst och tycker han är kung och vill va i focus hela tiden.......riktigt dryg kan han vara.....

Och värst är de när jag är i stallet, är t ex Moa där själv så är de mycket mer softa....märkligt eller hur.  Moa påstår att det är för att jag skämmer bort dem  ;-)

Men hur var det

.......med träningen för Kungen då?  Jo, det går bra och focus är på starten på Strömsholm om kanppt 2 veckor.

Jag försöker toppa formkurvan och vi får väl se om jag lyckas!  Att tävla i de sammanhangen är för mig helt å hållet en prestation för mig själv.  Jag har mina mål vilken procent jag skulle vilja uppnå, sen vad det räcker till det får man se.

Men framförallt är målet att ha honom "med mig" hela tiden och att han inte är så förskräckt för situationen!

Han känns fin just nu!  Pigg och glad och det ägnas mycket åt grundridningen.  Övergångar, lydnad och rakriktning.  Tajming och kommunikation -  ja ungefär det som är viktigast.  Han kan alla krumilurer så det behövs inte tjatas med serier osv utan jag lägger mer vikt vid enstaka bytena och jobba på gesten i själva bytet.  Så vi kan få lite mera poäng......

Fortsättning följer........

Träningar för mig....

...har det varit i parti och minut!  Med dels TränarRoad trip till Storvik och Märsta (och sedvanligt besök till Mamma) samt full fart på elever som har närmare till mig.

Känns verkligen att det är vår och alla blir piggare och mer på hugget!  Härligt!

Ett annat vårtecken är att det är möjligt träna på Ekdal, vilket är toppen då det finns mera tid för mig då när jag bara "kan gå ut en stund" och det blir väldigt flexibelt.

Glad för framgångar i stort och smått, om det så är en placering eller bara att rida på godkänt i ett program.  Eller ha en hallelulejamoment på träning!  Så kul!

I veckan som kommer....

.....ska jag med på en 2:a provridning för en elev, samt ett gäng med träningar hemma på gården och även nya elever!  Full rulle!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation