Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

17458052_10155350684356337_806465471314647889_n.jpg

På vissa träningsställen blir man som

tränare mutad......

17362663_10155333170431337_4303003776922435816_n.jpg

Bra morgonpass för Nina med Bonsay!


17457349_10155346700876337_1535833134380149273_n.jpg

Nya eleven Petra bekantar sig med banan.....

 

v  12,  mars  2017

Hästköp och träning……

.....ja det har varit mycket på agendan denna vecka!

Hästköp har varit i focus och nej, det är inte jag som ska köpa häst utan jag har varit med elev och provridit häst.

Det var gång två i provridningar och tycke har uppstått så nu återstår besiktning!  En väldigt bra match där en äldre gentleman kommer att lära min elev "allt han kan".

Tanken är i varje fall så, precis som man alltid önskar sig -rutinerad häst till orutinerad ryttare och rutinerad ryttare till orutinerad häst.....!

Nu är inte min elev orutinerad på något sätt men det kommer utveckla hennes ridning att få lära sig mera på denna häst.  Om den går igenom besiktningen, men det tror jag nog.   Kul!

Sen har en annan elev provridit en betydligt yngre häst i helgen där förmedlaren är en god vän till mig.  Här pratar vi också matchsmaking och jag hoppas allt ska gå i lås!  Det  skulle bli så bra på alla sätt då jag tror denna häst är som "gjord" för henne!  Spännande!

Det här att köpa häst....

.....är inte alltid lätt och man kan få leta både länge och väl innan man hittar vad man söker.  Det tar energi och tid och man måste ha mycket eget driv för att ta sig igenom proceduren.

För egen del ligger det långt bort i tiden att köpa häst.  Jag har inga planer att sälja Bonsay även om han är i "bra ålder" för att säljas och inbringa lite pengar till grundplåt för en ny häst.  Men jag är nöjd med honom, trots att det ser svårt ut att nå de högsta klasserna, men jag är glad i min häst och jag stimuleras att utvecklas tillsammans med honom.    Att han desstuom är "peppar pepper" tämligen skadefri är et stort extra plus då det är ett aber att  hamna i skadeträsket........som så många andra.....

Så just nu nöjer jag mig med min 13-åring och 15-åring i stallet och känner att vi har mycket roligt tillsammans och framför oss!!

Sen ska det nog bli en ny häst igen, men det är en hel del år framåt i tiden.....  :-)

Bonsays vecka....

....har inneburit upptrappning inför Strömsholms meetinget och det går helt enl plan.

Tränade för Nina på tisdagen och det blev ett bra avstämningspass med lite trampilitramp på slutet.  Det tar sig men som sagt att göra det på banan känns svårt, men vem vet, man ska aldrig sluta tro.....   ;-)

Resten av veckan har sen inneburit superbra pass hemma på ridbanna.   Är SÅ skönt att kunna rida hemma igen och dessutom veta att det är flera månader framför oss som det kommer var möjligt!
Jag får genast mer tid känns det som....... eller rättare sagt det blir lättare rodda runt och ha två hästar i träning!

Cantaluppi....

....har haft lite av en mellanvecka efter tävling men har både haft date med Eja och gått lektion med Therese.  Allt med den äran!

Jag har återigen tagit upp galoppombytena då det i planen börjar finnas lite mera MsvB tänk och det är mycket mera moget med byten nu.  Inte så explosivt och mera i ramen och på hjälpen och framförallt rena.   Det tar sin lilla tid att skola om från hopphästbyten till dressyrbyten som ska ge poäng.

Säger inte att vi är i hamn än men känns betydligt bättre nu än i höstas.

Så lägger lite focus på detta nu då det är några veckor till nästa start, innan den så får man lägga det på hyllan igen då han gärna byter i tid och otid och det kan bli extra trixit i program där så inte ska vara......

Träningar....

....har det varit fullt upp med och framförallt har premiären varit hemma på ridbanan.  Så härligt!

Ny elever och långa väga elever och flitiga Gnesta elever!  TränarRoadtrip till Nyköping och stopp på vägen hem.  Kan lika gärna komma hem till eleven när jag ändå passerar.

Så roligt!!

Vädret....

....har varit på topp och söndagens eftermiddag med strålande sol och ljumma vindar fyllde oss med energi!  Blev en långpromenad i skogen för Anders och Fiffi med mig och Bonsay som sällskap.  Mysigt!

Det var härligt....

.....att kunna göra det då vi under dagen hade fått besked att min ena moster somnat in.  Så sorgligt!

Men efter en veckas kämpade med det hastiga sjukdomsförloppet hon drabbades av så var det ändå skönt för henne att få frid.

Men  man påminns om hur skört livet är och även om hon hann bli 79 år så var hon på intet sätt klar med livet.

Så lite extra denna vecka säger jag:

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation