Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

17761237_10155144033492836_9159551427322434996_o-2.jpg

17861676_10155095114981678_3341226874680791041_n.jpg

Emil & Sofia

17757497_10155397715991337_6745303384462816907_n.jpg

17796773_1470551596312612_2964972782344912638_n.jpg

 

v  13-14 mars/april  2017

Allt känns just nu……

....väldigt annorlunda och omskakande -  jag pratar självklart om terrorattacken mot vårt Stockholm.

Det kommer så nära när det är på på en plats jag passerar varje gång jag jobbar i Stockholm.  Bara ett stenkast från min arbetsplats på BankID.

Jag har många gånger tänkt när man går där och andra terrorattacker har hänt i våra europeiska städer -  när händer det här?!  Och  nu har det hänt.....

Det är svårt att sätta ord på det hela men det ligger som en tung sten på ens tankar.  I morgon ska jag åka in till jobbet och kommer då att passera både blomsterhavet och själva Drottninggatan.  Det kommer kännas!

När det hände....

.... var jag och familjen på begravning för min moster Catrie och satt som bäst och drack kaffe i Församlingshemmet när nyheterna strömmade in i mobilen och även sms från jobbet att markera sig att vi var i säkerhet. En säkerhetsrutin vi så klart har.  Tack och lov var alla mina kollegor ok!

Flera andra vänner hörde av sig och jag kunde rätt snabbt se att ingen i min närhet var skadad.  Skönt i sig men så hemskt för andra som inte haft sån "tur".   

Bedrövligt är ett för litet ord!  Men tillsammans är vi starka och med all nyhetsrapportering så känns det som Sverige och Stockholm är än mer enad och att detta inte ska få "ta över"!

Det blev en märklig....

....eftermiddag och kväll där vi mitt i det stora också umgicks och mindes min moster Catrie.  Alltid så sorgligt med begravningar och framförallt när det är någon som stått en nära.   

Det var skönt att ha stora delar av familjen samlad en dag som denna.

Samtidigt.....

.....blev det också en helg i glädjens tecken då min systerson Emil i hemlighet gifte sig med sin Sofia.  Sen länge planerat av dem och det är väl härligt att i mitt i allt elände kan få glädjas åt kärlek!

Det känns fjuttigt....

....att skriva om tävlingarna på Strömsholm förra veckan hästlivet i sig men det är ju så att allt ändå rullar på som vanligt om än med i mitt fall viss eftertanke.

Å för att....

....sammanfatta förre helgens Strömsholms meeting så var jag jättenöjd med vår helg.

Framförallt Intermed 1:an där jag var endast 6 poäng (2 p per domare...) fr placering vilket så klart hade varit roligt men med eller utan rosett så var jag supernöjd över vår prestation.

Absolut finns mycket som kan bli bättre men det är så härlig känsla att ha en Bonsay som är med mig på banan och inte blir introvert och stänger av vilket han kan göra när han blir spänd!

Vilken utveckling han gör!  Minns för några år sen då det var allt annat än lätt......

I St:Georgen var känslan också bra men jag "red bort mig" i båda serierna då jag i den första (5 byten i vart 4:e) kom i orytm och helt sonika fick felräkning.  Snabbt gjort och poängen lika snabbt borta.

Även 3:orna blev fel då jag i min ambition ville göra dem bra återigen fick fel.  Lätt hänt men så retligt!

Hur som, roligt att vi hänger med i dessa sammanhang då det är mycket fina hästar och tuff konkurrens!  Vilket man vet när man åker dit och ställer in sig därefter - dvs man får sätt upp sina egna mål där jag för egen del nådde det jag hade satt upp -  att få bra rundor med Bonsay där vi pratar samma språk  (nästan).

Helgen i sig....

...innebar mycket "häng tid" dvs Anders å jag hinner umgås då inget annat pockar på.  Vi tittade på de andra klasserna och fick se många fina hästar och bra ridning!

Dessutom träffar man många av sina hästvänner vilket alltid är lika roligt!  Hästvärlden är bra härlig!

Jag passade på att sitta med en klass och bisitta Lena Svensson.  Även om det var "fel klass" (jag blir ju MsvC domare) så var det mycket nyttigt att sitta med och höra siffror och kommentarer. 

För övrigt....

.....i denna vecka och förra veckan så har det varit träningar som vanligt.  Det är verkligen vårkänslor och känns som alla har lite extra energi nu.

Hade även programträning för Gnesta RK en kväll, bra för dem (hoppas jag  ;-)  ) och bra för mig att få träna att sätta siffror.    Att döma är roligare än jag trodde!  Och även svårt, det gäller att ta snabba beslut.  Inte vara för sträng men heller inte för snäll utan fånga det som är bra och mindre bra och ge vägledning.

 

Fått info att nästa kurs är först i höst men då 2 omgångar och på i sista gången även den skrivning vi ska klara. Jag ska försöka "rappa på" att bli klar även med själva uppdömningen så att jag kan få döma skarpt sen.

Extra grattis...

....till Therese och Favory som blev klarade utökat bruksprov och blev AB-premierad.  Förutom vanlig visning så var det uppsuttet ridprov i LA där de klarade det med bravur på 62 %.   På en mycket laddad hingst!!!

Grattis Therese  -  vilket bra jobb du gjort och det har varit superkul att hjälpa dig!

Nu ser jag.....

....framemot påskhelgen och ledighet å bara vara hemma på Ekdal.  En tävling är planerad med Cantaluppi och en den träningar är inbokad.

Men först några dagars jobb i Stockholm och framförallt vårpremiärträning för Tinne som åter är hemma!!  Det ser jag verkligen framemot!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation