Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Trotsde kyl och släppte ut i gräshagarna!

18034182_10155490922116337_3897286725265469010_n.jpg18057226_10155490922176337_8888466747887637189_n.jpg


 

v  16 april  2017

I väntan på våren.......

.....känns det som, för det var väl rackarns vad det dröjer med värmen.....eller kanske det är en helt vanlig vår med "aprilväder".  Men visst sucktar man...

Men det som är skönt......

.....är att det oavset kylan helt ridbart hemma.  Visste det både blåser och kan komma nått blött från ovan, men jag reder mig för det underlättar så klart att kunna rida hemma när jag har två hästar i träning.

Dessutom är det ljust långt in på kvällen och bara det gör att allt går mycket lättare.  Man hinner tex rida ut i skogen,

Veckan har.....

....varit en ganska lugn vecka med en helg där vi hunnit med en hel del gårdsgöra men också "chilla" å ta det lite lugnt.  Jag fick lite rensningsnoja och kastade både det ena och andra...... skönt!

Rusten av huset fortgår, det tar sin lilla tid då Anders gör allt själv. Börjar se en ände på det hela!  Ett stort lyft! Men väntar med bilder tills det är helt klart  ;-)

På söndagen......

........kom Ilona och jag hjälpte henne med bokföringen för hennes bolag. Siffror, siffror, siffror..... det där andra jag.....

Som tack för hjälpen fick hon stämma av när jag tränade båda hästarna och hon tyckte bla att Bonsay hade blivit så mycket starkare! Fin i formen och verkligen duktig som hittat nyckeln till passagen.  Trampelitramp tar sig det med men är och förblir lite knepigt.

Jag har jobbat med den mycket ute i skogen och där efter stigarna kortat upp och bett om några steg. Faller sig mer naturligt för honom där och blir mer rätt anspänning. Så jag leker på med det för det har givit resultat på banan.

Som sagt, skam den som ger sig, och efter att ha tittat på web.tv från Lidköping och SB;1an så inser man att det är många som är rookies på piaff och passage.   Så jag börjar mer och mer tro på att vi kanske kan visa upp det, kanske i år men framförallt nästa år.    Om han fortsätter utvecklas i denna takt i alla fall :-)  Fina hästen!

Cantaluppi, som Ilona känner rätt väl då hon förmedlade honom till mig, stämde vi av våra numera dressyrbyten som börjar falla på plats.  Och det blir väldigt fina byten med fin gest när vi kommer rätt.  Tajmingen är inte alltid rätt hos oss båda, men det börjar mer och mer bli byten "tillsammans".   Duktiga, ambitiösa Cantaluppi!

Är så roligt.....

.....att ha dessa juveler i träning och jag ser framemot vårens och sommarens tävlingar!  Lurar just nu på att ev åka med båda till samma meeting.  Finns ett inte så långt bort och då känns det överkommligt att köra dem båda.  Blir ju en i bussen och en i trailer efter (blir för tungt annars, samt att maten måste få plats).   Måste låna ett släp i så fall, men det löser sig nog  ;-)  ;-)

Men tävlingar är verkligen inte allt, utan främst är jag så glad att ha dem att träna och se dem utvecklas!  Det ger hästlivet en kick!!

Veckan som kommer.....

....innehåller både Tinne och Nina träning. Lyxigt :-)

Allt för att ladda inför meeting i Hammarö som är på G för Bonsays del.

Hela familjen åker så det blir "finns det hjärterum finns det stjärterum" i bussen!  Haha familjen "Knas"!

Flera kompisar ska dit och tävla så jag ser verkligen framemot helgen och härligt "tävlingshäng".

Sen ska jag rida så bra jag kan så klart!  Å både räkna rätt och komma i håg programmet.

Träningar för mig.....

....har det varit så klart och det är verkligen roligt med de små feedbacks jag får i form av sms, messenger el telefeonsamtal.    Där jag får kred för mitt sätt att träna och det stöd jag ger.  Blir så klart jätteglad och näst intill generad  :-)    TACK alla fina och duktiga elever!!

Det är dettta som gör att jag får energi i tränarrollen och som sporrar mig att fortsätte förkovra och utbilda mig för att ge er fortatt bra träningar!

Stort Grattis även til alla framgångar på tävlingsbanorna i form av placeringar eller uppsatta mål!!  Så otroligt roligt för er och för mig som tränare!  

Lyckliga hästar....

....efterstävar vi att ha här på Ekdal och nog var de lyckliga allt när de på lördagen fick gå ut i de mindre sommarhagarna!!   Har kommit lite lite gräs och nu var det dax tyckte vi.  Trotsade kylan, för solen sken och nog var det lite vårkänsla allt!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation