Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

18194947_10155523126996337_1208985577575203204_n.jpg

Mina fina!

18157332_10155523127006337_6769868085095811507_n.jpg

Framridnning!

18033484_10155504362956337_1104238843232802008_n.jpg

Silver hos tandis!


 

v  17 april/maj  2017

Intensiv vecka.......

.....med både det ena och andra!  Å i slutet kom värmen!

Såååå härligt!! Som man längtat!

Nu ska jag verkligen njuta av att det är maj månad och en lång härlig tid framför oss.  Säkert med regn och kyla men snö och is......nä det måste vara över för denna gång!

Tisdagen....

....innebar Tinneträning och återigen blev det ett toppenpass där vi finslipade delarna ur programmet jag sen tävlade i Hammarö.

Framförallt fick jag bra hjälp med saxen där det är lite trixigt att få till omställningen och inte byta för snabbt.  Än så länge behöver man inte räkna sprången men man vill ju ändå ha slutora hyfsat jämna så det blir symetriskt.

Fick till det bra och hade en skön känsla. 

Tränade också vidare på passagen och sen hjälpte Tinne till med trampelitrampet.  Så himla roligt att träna och man är helt "hög" när man åker hem.  Å tur är väl det för det är en bit att åka och jag tycker det är rätt trist att köra. Men lyssnar man på en bra podd såg¨resan lite lättare :-)

Fredag sen....

...hade jag morgontid för Nina och det är verkligen en lyx att få två så bra pass inför tävling!  Otroligt nöjd jag fick denna kontakt (sent omsider) med Nina och kan komplettera Tinne träningarna med henne.  Är samma linje och samma "språk" så det klickar in så bra.

Dessutom har vi en trevlig pratstund. Det kan ju hästmänniskomässigt bli lite ensamt stundtals på Ekdal men det är självvalt och precis som jag vill ha det.

På träningen hinner vi dryfta högt och lågt om vad som händer i sporten, hur tävlingssäsongen ser ut och ja, lite av varje.   Det uppskattas, i alla fall av mig  ;-)

Så uppladdingen inför....

....Hammarös nationella meeting blev väldigt bra och det kändes roligt att sätta oss i bussen och fara dit.

Packning osv går numera på rutin och är jag bara tillräckligt focuserad så får jag med mig allt  ;-)

Har ett hemmabyggt skåp som sväljer en hel del och för foder osv har vi bra stora påsar samt en mindre soptunna på hjul som är perfekt.

Man vill ju bubba och bära så lite som möjligt.....

Väl framme....

....så är det numera en rutinerad och tävlingsvan Bonsay vi har med oss.  Sköter sig som en stjärna i all hantering och Anders konstaterad just denna gång "nu har han blivit som Biglik var".  Det är ett gott betyg.

Är otroligt skönt att ha en häst med som äter, dricker och sover bra.  Jag behöver aldrig oroa mig!

Han verkligen gillar att vara ute på vift på detta sätt, full uppmärksamhet av oss - kan det bli bättre?

Red en gång på banan innan start denna gång och det var kvällen innan.   Förr har jag också varit tvungen att rida på morgonen också, men den tiden är (tack o lov) förbi då han numer är mycket mera hanterabar även från ryggen!

Ritterna i sig....

...är jag nöjd med, framförallt dag 2 då det var Intermed 1 programmet.  Gillar det och det passar oss.  Sen verkar det som dag 2 alltid blir bättre, vi har väl helt enkelt kommit i gång då.

St:Georgen dag ett blev resultatet 63,59 och 9:a i klassen.

Var lite "av å på" i början och han höll andan lite i första travdelen.  Sen blev det bättre och galoppen blev det mera 6,5  och 7;or i.

Är svårt att inte börja "jaga" när han klämmer men det hjälper inte utan man får ta en djupt andetag och göra sig tung och få honom att slappna av, då släpper det.

Men attans svårt.......

Dag 2 och Intermed 1 blev det mycket bättre redan från början, höll inte andan nämnvärt och det blev en bra runda där det självklart finns mycket att förbättra, tex saxen vi tränat så fint blev lite jämntjock då jag kom in fel efter hörnpasseringen och sen var det svårt hinna få rätsida på det.

Pirutterna är sisådär i skarpt läge och här måste jag helt enkelt rida bättre, jag i min tur håller andan och tänker "det går nog".

Kostsamt då det är kofficient och att få  6,5 i stället för tråkiga 6  det blir 1,5 p till.......

Ökade skritten är vårt starka nummer och vi var enda ekiage som fick två 7.5:or av domarna. Den 3.e domaren satte 7.  Alltid nått  ;-)

64,298% blev slutsiffran och det var vi 14:e i klassen på.

Jag är nöjd med det i sammanhaget för det är ett getingbo att tävla nationellt när det blir lite konkurrens!  Tätt melaln siffrorna och därmed placeringarna. Man får inte missa något och måste sätta varje detalj om man inte har en flashig, självbärig, bländade, häftigt atlet som självklart med bra ridning lättare är i topp!

Så länge man är nöjd att va med och ha lite häng så utvecklas man. Och sen helt plötsligt händer det, som Mariefred förra året, och man har en placering.  För att allt satt och de bästa kanske inte var med  ;-)

Ritten hittar ni här:

https://www.youtube.com/watch?v=bu3fgrS85tY

Att vara på meeting....

...är för oss som en kortare minisemester.  Efter morgonfordringen vid  6 gick jag denna gång och la mig igen och sov till 9!! Hur ofta kan man göra det hemma?!?!

Bonsay är nöjd när han fått mat och väl vakna så går han och Anders på promenad medans jag mockar mm. 

Sen 2 timmar innan start knoppar jag sen, medans Anders fixar puts på grejorna.  Sen tar vi ut honom 40 min innan start,  Anders går med honom och jag sitter upp 25 min innan starttid. Det blir en lagom framridning för Bonsay.

Däremellan är det en hel del chilla tid med att hänga och umgås och se bra ridning.   Denna gång var vi dessuom ute på restaurang med kompisar.  Supertrevligt!!

Att sen bo i bussen det är för oss helt ok, t o m mysigt.........  :-)

Vi har fiffiga lösningar för det mesta man behöver, t o m toa.

Dusch går vi dock bet på men denna gång hittade vi ett friluftscenter där vi kunde duscha - superfräscht!

Annars brukar det finnas på anläggningarna men inte denna gång.

Nu får....

....Bonsay en lugnare vecka innan vi laddar för TantKalas i nästa vecka å sen några "stycke" tävlingar. Får vi se hur det går att kallstarta utan att ha visat banan innan. Det ska nog gå, han är ju vuxen nu  ;-)

Cantaluppi.....

....ja han är självklart i gång han med, och har över helgen kamperat med Eja.

Lite lugnare vecka för att nu inför start 5/5 laddas i gång.

Har hållt på ganska mycket med bytena och nu har polletten trillat ner vad jag vill att det ska va, dvs dressyrbyten.

Inte helt befäst men inte så långt borta till start nu.  Förhoppningsvis något i juni tänkte jag.  Vi får se, ska starta lite utomhus nu och det kanske blir en utmaning i sig!

Blir också lite väl mycket bytestänk av den ambitiösa hästen så det blir lite förvirrat när jag vill ha förvänd, gäller att lotsa rätt och sitta still, annar vips så har han bytt.......

Lyxprobem  ;-)

Silver då?

Jo, han var på äventyr ända till Söderköping, dvs 1tim och 45 min i lastbilen enkelt resa,  vilket inte han är van vid.  Har knappt lämnat gården på 7 år.....

Men det gick bra och jag tror han blev lite extra upplivad att få vara nummer 1 för en dag!

Äventyret var till tandläkaren för att se över den trasiga kindtanden han har och det var som förväntat bra hjälp.  Fick extra beröm för fin mun och man var förvånad att han är 26 år! 

Vi med - kan jag säga för piggare busig häst får man leta efter!  Speciellt nu när man får gå på grönt!  Livet är toppen!

Han gillar pensinärslivet och vi får hoppas att magen och tarmarna sköter sig (ofta problem på gamla hästar) för tänderna går många år till!   För han är ju för go och fyller sån bra funktion på gården -  en ypperlig sällskapshäst!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation