Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

18222635_10155547641156337_8095706650410748960_n.jpg

Cantaluppi in aktion

18199340_10155547642451337_1561277819934210935_n.jpg

Bästa Eja och Anders groomar!

18301294_10155530925016337_7049682583399884927_n.jpg

Härlig vy!

18268415_10155554763546337_8153250473068052327_n.jpg

jobba, jobba......

 

v  18, maj  2017

Alltid nått på gång.......

.....känns det som att det är i vårat liv här på Ekdal.

Mycket av det som händer skriver jag små korta notiser och inlägg i vår FB-grupp "Ekdals Dressyr och utbilningsstall".   

Kanske känns veckobrevet överflödigt?  Nja, det gör ju inte det för jag har många läsare visar statistiken samt att det är väldigt roligt för oss själva att gå tillbaka i åren och läsa vad vi gjorde precis samma vecka för 1, 2 eller 3 år sen!  Så jag kommer fortsätta skriva!

7 år....

.... för så många år har det hunnit bli här på Ekdal.  Sju mycket innehållsrika år med mycket jobb och slit men ack så härligt och rätt!!  Vi ångrar oss inte en dag!!

Absolut inte roligt varje dag att vara låst av stallet och att alltid ha skötseln själv, men det uppväger ändå all glädje den ger i stort!   Å just denna årstid är fantasktisk!! Motvikt för alla mindra roliga veckor när det är mörkt och trist och bara regnar.......eller snökaos......

Sen gillar jag ju att klara mig själv och att dessutom ha möjlighet att ha 2 hästar till mindre kostnad än för en uppstallning, det motiverar.  Sen får jag så klart "betala" mig själv med eget jobb, men det är det värt!

Utvecklande.....

... även i annat är det att bo på gård.  Det finns som sagt alltid att göra och vi som dessutom har en massa ideer önskade att vi hade mera tid och möjlighet att kunna fortsätta utveckla gården.   Men den tider kommer :-)

Just nu så fortgår rusten av huset, det tar sin tid och det har pågått över ett år, men ska man göra allt själv så blir det så.  Inte helt roligt hela tiden att bo i byggdamm men man vänjer sig.......  ;-)

Köket och hallen är i stort sett klart och i helgen kom en ny altandörr till verandan på plats.   Vi har gjort total rokad i huset och gjort kök på helt annat ställe, rivit väggar, dragit om rör osv osv.

Nu skriver jag vi, men jag menar så klart Anders.  Jag är inte speciellt delaktig utan får komma med glada tillrop.  Min kära man "kan bäst själv" så det får så vara. Precis som i alla tider vi har haft projekt på gång.....(rustat ett hus, byggt ett nytt och sen Ekdal på det.....).

Jag kommer med bilder så snart det är klart -  det finns en ände på det hela nu - tror jag.......  ;-)

Hästarna då?

Jo Bonsay har haft en mellanvecka men först 2 dagar helt off från ridning och träning, bara gått i skritten.  Känns altlid bra att göra så efter ett meeting.  Han behöver återhämta sig i knopp och kropp efter en utflykt.   Tror inte på långa vilor utan bäst är kontinutet men med olika intensitet.

Så det har blivit en del i skogen men små turer över stock och sten (och fått trampa lite) samt favvo backen.

På söndagen var det återigen dax för seriöst jobb och det kändes mycket bra - det varierande jobbet gör honom gott.

I veckan som kommer är det TantKalas i dagarna 2! Ska bli superkul att träffa alla och få se bra träning och ridning samt så klart få bra pass själv!

Cantaluppis vecka.....

......har varit med focus på fredagens start i Eskilstuna.

Träning på tisdagen för Nina vilket var ett bra pass där vi bl a stämde av tempo i traven. Jag har haft lite svårt att hitta rätt tempo ibland där han har rätt bärighet och påskjut.  Han har liksom inte varit fas för den rätta samligen.  Men nu börjar han bli det,  ett led i hans utveckling.

Starten i MsvC1 gick jättebra,  65,9% och en 4:e plats.  Hade en väldigt skön känsla inne på banan, mycket "rätt" energi och en glad och lydig häst.  Lite spänning mot domaren bla för en vattenslang på backen men nu får jag honom att gå förbi, om än spänd.  Bl a höger slutan blev jättepänd! 

Är så glad över hur han utvecklas! Dels att han håller och att skadan inte kommer åter.  Men också att han formas efter min ridning och blommar ut till en dressyrhäst!

Vad är då mitt tänk och mål med honom?  Jo, det får bli lite som det blir.  Har ingen ambition att klättra i klasserna men jag "tuffar på" så får vi se vad det blir.  MsvB är inte så långt borta nu.  Sen kan man alltid leka sig vidare så får man se hur långt vi kommer.  Han är  15 år, fd hopphäst, har en ovanlig skadehistorik.  Så jag tar det för vad det blir så länge vi har roligt båda två!

Han är dessutom guld värd att ha som elevhäst då han verkligen är en gentleman samt att Moa kan rida och i veckan kom idén upp att Anders kanske skulle prova.....

Vi får se  ;-)

Helgens ritt finns här:

https://www.youtube.com/watch?v=A5EmV7txWK4

Träningar för mig....

....är det verkligen full rulle med!!  Otroligt roligt och dessuom kul att se eleverna utvecklas och ha framgångar på tävlingsbanorna!

Vinnare i MsvC klassen jag red var en av mina elever - det kändes väldigt kul!!  Heja!

Gården....

....förutom rusten så ska allt löpande skötas som vanligt och på söndagen gjorde vi ett ryck och skottade kanterna på ridbanan.  Det blir lätt en vall när man sladdar och tillslut måste det till ett krafttag.  Det där med att gå på gym det är överflödigt när man har gård......  Haha eller det borde man nog för att jobba kroppen liksidigt,  men det har vi ingen som helst tid över för.....

Sommarkurs....

.....på Ekdal är kanske något som lockar?  Åka några kompisar och träna och bo kvar och "tjata" lite.   Hör av er för skräddarsytt upplägg! 

Vi är nästan hemma hela sommaren, men några turer från gården blir det, men tämligen flexiblen :-)

Ja, då var denna.....

.....vecka över och en ny står för dörren!  Alltid nått på G i hästvärlden och så även i den övriga "vanliga" världen som denna vecka har inneburit att jag gjorde en tur till Mamma för att följa med henne till Bollnäs och operera gråstarr.  Tog tåget upp för att slippa köra så mycket.  Tåg i tid är trevligt och SJ levererade. 

Mammas operation gick bra och nu hoppas vi att hennes syn ska bli normal igen! 

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation