Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Programträning!

18739674_10155690408931337_1515773938251660492_n.jpg

Glad ryttare i regnet!

18740508_10155690409071337_1114863625231775597_n.jpg

 Å en till förväntansfull debut!

18740750_10155690409211337_893226326371175369_n.jpg

Från helgens start - lite som att rida i en låda.

18838970_10155745022326337_6164527297818062082_n.jpg

Glad Maggan och Bonsay

18951292_10155745021901337_5684383467617129170_n.jpg

 

v  22 maj/juni  2017

Så var maj.......

.....förbi och vi går in i juni.  Som vanligt känns det som det går för fort men jag försöker att ta tillvara tiden som är nu för den är ju bästa på hela året.  Ljuset!  I love it!

Värmen kom ju rejält i några dagar för att återigen sen bli  mer medioker. Bara acceptera för är det nått man inte kan påverka så är det just vädret......

Lite regn har det också blivit även om det inte är några större mängder så alltid nått.....

Veckan har innehållit....

.....en hel del roligt, både Tinneträning, programträning och tävling!

Full rulle som vanligt men när nått är roligt så  har man ju ångan uppe!  Men inte alltid, i fredags vaknade jag med sprängade huvudvärk så Nina träningen fick ställas in -  allt är inte alltid på topp...... men nästan  ;-)

Tinneträningen....

....var som vanligt superrolig och det är alltid med viss förväntan man åker igenom grindarna "har jag gjort min läxa"  sen få stämma av den och få kred för att jag är på rätt spår - det är en sån kick utan dess like! 

Tinne är grym att se de små detaljerna och ge en input på rätt ställe.  Känner av hur mycket man kan ta in och att ma när "med".

Vi fortsätter jobba med rytmen i galoppen och i traven "i och ur" passagen.  Svåra saker men så rolig och Bonsay är lite av en "ketchup häst" just nu -  först ingenting och sen allt...... det bara ramlar på plats!  

Att vara tränare.....

Jag försöker verkligen ta med mig Tinnes sätt i mitt sätt att träna min elever också.  Att både ha läxor och sen också se till att ge feedback på ett bra sätt och anpassa för varje elev. 

För alla uppfattar saker olika och man måste som tränare vara lyhörd för det!  Jag "kräver" också att man som elev hos mig ska ha en ambition (som inte behöver vara tävling) och ett långsiktigt och sunt upplägg på sin träning.  Kunna känna av sin häst och vad som är bäst just då.

Oftast faller det väl ut och gör det inte det så passar inte jag som tränare för just det ekipaget.

Programträning....

.....är ett bra komplement till träning och jag försöker ordna några gånger under sommaren där huvudparten är mina elever och då är det bra att stämma av och höra domarens siffror och tips därefter.

Denna gång hade jag bjudit hit Gunilla Åkerman som drillade oss. Själv provade jag på att rida MsvB2 med Cantaluppli och det gick helt ok - inte prickfritt och inte alla byten rena men 50 % i alla fall då programmet bara har 2 byten  ;-)

Har inte tränat dem så frekvent på slutet då han blir rätt "het" och då är det svårt att tävla MsvC........för det är lätt att det blir ett eget program då.....

64% blev det och en bra kick i att träna på för att starta i början av juli.  Har ju inga direkta planer på att avancera så mycket med honom men MsvB och de lättaste klasserna ska vi nog få till i alla fall.  Vi får se vad det blir, har inget slutmål utan tar det vartefter det utvecklas!

Bonsay....

...fick inte gå någon programträning då jag skulle tävla till helgen och Gunilla var en av de tre domare som skulle döma och som bekant får man inte träna för sittande domare så tätt inpå.

Starten var i Botkyrka och klassen en St:George.   Inte så stort startfält men viss konkurrens.   Jag rider som vanligt med mål om vilket procent jag vill uppnå och jag hade som mål att gärna uppåt 66% vill jag ha och det var nära, 65,7 % och en 2:a platas!

Hade inte världens bästa känsla första delen i programmet och jag red inte så bra för jag blev lite överraskad över underlaget som var båda djupt och inte djupt och "sladdrigt" men det var ju lika för alla, men jag hittade inget bra flyt.  Tog mig dock samman och bet i hop och red bättre ju mer progremmet gick.

"Nått" har jag ju lärt mig genom åren -  det man känner syns inte alltid!

Ovanligt denna gång var att Anders inte var med -  första tävlingen med Bonsay där han inte är med (varför? se nedan).  Lite märkligt var det men det gick så klart superbra med vikarien bästa kusinvitamin Eja!!

Vann....

......klassen gjorde som väntat Jeanna Högberg som red ett fint 7-årigt sto.   Vi hann prata lite innan prisutdelningen (för längesen hade ofta tiderna efter varandra hos Tinne) och jag blev extra glad över att hon inte kände igen Bonsay utan trodde jag hade ny häst - så mycket har han utvecklats!  Nu konstaterade vi att det var ett gäng år sen hon såg honom, men ändå.   Å att han utvecklats åt det positiva hållet  :-)

Känns roligt så klart att skillnaden märks och det var även en till (Sophie som köpte Tim som såg Bonsay för något år sen) som sa det samma med superlativ över hur mycket han utvecklats och jag fick fin kred för mitt jobb!!

Glad man blir av sånt!  Och ödmjukt tackar jag och hoppas det kan sporra andra att fortsätta gneta på!! För gnetat det har jag!!

Otroligt roligt...

.....att få positiv feedback "bara så där" för det är ju inte alltid så vanligt och i denna hästvärld kan det i bland gå tufft till med både tyckande och kommentarer.

Med åren (och visheten??) tänker man till både en och två gånger innan man dryftar något med någon och jag har hellre en nästan överpositiv attityd i stället för att vara en gnällmaja.   Det innebär dock inte att jag inte har åsikter om saker å ting men försöker då ha dessa och kunna stå för dem i så fall.

Hmmm....finns mycket att skriva om detta och flera vinklingar att ta upp.  Emelie Brolin ar gjort en vinkling om det i sin blogg om hur allt alltid är så postivt i sociala medier, att man aldrig har några problem osv osv.   Intressant läsning som jag rekommenderar.

Strömsholm.....

...har ju sina stora tävlingar denna helg och det har dragit lite i tävlingstarmen att vara där - men logostiken gick inte ihop sig då Anders och Moa varit på Gotland på klassresa och då måste ju jag vara hemma å sköta gården.

Men nästa år så.........! 

Sett en del har jag dock gjort då det sänds live!  Bra där!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation