Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

19396924_10155997697951337_5202424064703234097_n.jpg

Sommar!

19429615_10156045854516337_7693215101028903289_n.jpg

Härliga TantKalaset!

19601386_10156081705511337_8341254653047800926_n.jpg

Extra hryresgäster på Ekdal!


 

v  25-26 juni  2017

Midsommar och TantKalas.......

......ja det blev 2 veckors brev denna gång för det blev ingen tid att sitta vid tangenterna och skriva.

När jag väl gör det så tycker jag det är roligt och som sagt historiken för oss är väldig rolig att ha!  Man får perspektiv på vad vi utfört på gården men också hur hästarna utvecklats och förändrats!

Midsommarveckan....

......med tillhörande midsommarhelg och dess firande kom och passerade.  Det blev en helg med vänner, dels på "borta middag" men också gäster här hemma på gården.

Alltid lika trevligt och som vanligt blev det ett parti kubb!

Bonsay joggade lite "lätt" i veckan efter tävling och Cantaluppi fick också ta det lite mera lugnt.  Perfekt att tajma in det i samband med helg och få lite rid break själv.  Det behövs i bland för att "vila" kropp och ridsjälen  :-)

Den senaste veckan....

.......är allt på rull igen med Bonsay som var på TantKalas på Lövsta på tisdagen.  Alltid lika roligt att träffa alla och dels hinna prata och surra men också se de andra hästarna.

Med Tinnes eminenta hjälp är det toppen så klart och vi är så tacksamma över att ha henne som vår tränare/mentor och coach!  Toppen!

Representant för Hööks kom förbi och tittade samt lämnade en liten sommarpresent!  Så uppskattat!

Bonsay....

...jobbade på bra och vi fortsätter "röra om i grytan" för att försöka förbättra allt.  När det är en bra stund till nästa tävling (mitten av augusti) kan man våga sig på det då det kan bli lite lätt förvirrat ett tag.  Bla att jobba med galoppen och bytena och pirutterna.  Men framförallt "leka" med traven och hitta passagen mer och mer.

Det som händer då är att han lätt missförstår mig och försöker sig på passagetakten i tid och otid, så det ställer krav på piloten i sadeln att vara tydligt.  Inte helt lätt men ack så roligt!

Så glad över Bonsays utveckling och att det händer grejer mest hela tiden vilket Tanterna i Kalaset också kommenterar.  De har ju sett honom under alla de 6 år Kalaset funnits.  Faktiskt har han varit med alla träffar förutom den gången jag tog med Cantaluppi i stället.

För Cantaluppis del....

...har det varit Nina träning och avstämning inför debuten i MsvB2.   Han tuffar på fint och om tajmingen är rätt så blir bytena bra.   Travprogrammet flyter också med viss "hålla andan det går nog" känsla i höger slutan.  Sen skadan har han visst "smärtminne" åt den hållet, har varit samma i skänkelvikningen men när han väl märker att det faktiskt inte gör ont och att det går, ja då travar han på.

Spännande ska det bli och är stolt över honom att han utvecklas så fint!

Träningar för mig....

....har varit intensivt med besök på gården men också TränarRoadTrip till  Nyköping, Märsta och Storvik. 

Alltid lika givande och jag är så glad över resulat på tävlingsbanorna eller bara att träningen går bra och "polletterna" trillar ner både hos häst och ryttare!

I samband med Storvik är jag ju alltid på besök hos Mamma och denna gång stannade jag lite längre så vi hann med en bilutflykt.  Denna gång till en fäbovall i Mora där min systerdotter var med sin familj.   Så vackert och även vacker väg till Mora då man passerar Rättvik och det är verkligen fint!

Nu är det....

....en veckas BankdID jobb kvar innan jag checkar ut för 4 veckors semester från skrivbordsjobbet.  

Som tränare ha jag inte semester utan det flyter på i stort som vanligt med undantag för några dagar "här och där" då vi lämnar gården för vanligt "Svenssonliv" utan 4-benta vänner.   Bara att boka träning alltså - å varför inte ett besök med övernattning och intennsivträning?  Skräddarsytt efter önskemål  :-)

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation