Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

20728123_10156628996536337_3126575730189099941_n-2.jpg

Höstsol??

20841031_10156646494156337_7942357999191233322_n.jpg

Många promenader blir det....

20767910_10156646494561337_3824635423193419090_n.jpg

....kan var bra när man bor lite litet....

 

v  32 aug 2017

Åter i selen.......

.....kan  man säga man är.  Och det känns helt ok! Är väl ett kvitto på att man har balans i livet.

Ett StorStads jobb man trivs med och sen "det andra" livet som innebär så mycket av allting och som betyder så mycket för mig.

Raketfart är det alltid på StorStadsjobbet när jag är åter då det är bråttom att få ihop rapporter osv. Det är ju ingen som gör mitt jobb när jag är ledig så man får rafsa i gång i allt hast - ingen mjukstart där inte.  Men jag är så van efter alla år så det gör inget :-)   Å jag gillar ju att ha full fart!

Tinne-träning...

.....blev det även denna vecka och med mig denna gång hade jag min Mamma.  Det var ett tag sen sist och det var roligt både för henne å Tinne att ses då det funnits en hel del kontakt genom åren. 

Mamma är tyvärr lite krasslig med bla yrsel så det är "andra tider" nu med väntan på MR och även att ordna med hjälp från hemtjänst med larm osv som man kan få.

Första gången sen jag lämnade Torsåker 1989 jag tycker det är riktigt rackigt att inte bo på orten! 

Nåväl, det blev flera dagar hon stannade hos oss och jag ska försöka lösa med larm osv hos oss så hon kan komma flera gånger. Tveksamt om det går att lösa men man måste ju försöka.......

Hursom, Mamma satt bredvid Tinne och tittad och njöt av vår träning och jag var glad att kunna låta henne följa med!

Bonsay skötte sig exemplariskt och vi fick till ett jättebra pass. 

Blev även....

....ett pass för Nina på torsdagskvällen vilket alltid är bra innan man ska iväg på meeting.  Få ha de där ögonen på backen som kan stämma av ens känsla.

För meeting...

....var det dax för och ni som följer oss på FB i vår Ekdals grupp har ju fått en hel del uppdateringar.   Men jag tycker ändå om att skriva här för man har historiken på att annat sätt samt att jag kan berätta lite mera (annars skulle jag inte minnas att v 32 2010 gjorde jag min debut med Bonsay på tävlingsbanan -  LA3 på  53 % på en mycket spänd och sprattlig Bonsay - phu!).

Nåväl, meeting dax i Kumla var det och det var från början några andra kompisar som skulle dit men av olika anledningar blev det inte så.  Och rent generellt var det små klasser, framförallt de jag red, vilket är synd då det knappt blir "tävlling" på 6 starter.....

Nu rider jag som vanligt mot mina egna procent men det är ju så klart alltid roligare med större startfält.

Synd för arrangören som så klart vill ha flera starter!  Men det är lite trend att det är mindre klasser just nu känns det som.  Sen beror det så klart på vart det är och vilka andra ställen som har konkurrerande tävlingar samtidigt.

Hursom, det var en välarrangerad tävling där de jobbade järnet med underlaget som var rätt nylagt och bitvis tungt. Cafeterian serverade bra luncher vilket är toppen för oss som bor kvar!

Boxarna skulle vara 3x3 m men det vette katten -  kändes mindre i det stenstall jag stod i.  Bonsay fixad det, han hade legat ner men det var större hästar som inte gjorde det och att rulla sig var inte att tänka på.   Men som sagt, det gick även om det inte var optimalt.

Prestationsmässigt....

....med vad jag och Bonsay presterade i St:george och Intermediere 1 så är jag jättenöjd!  Inte det minsta tittig, om än något bitvis som "Skalman" men så mycket bättre mot förr. Det har verkligen tagit sig i år!

Finns absolut saker att förbättre och framförallt ta med oss in på banan det vi kan utanför.  Bla rider jag piruetterna för dåligt. Jag vet vad om blir fel, han blir för långsam och sprången för långa, men det är inte helt lätt att få honom kvickare för det blir lätt att han går iväg.

Åsså lite annat smått å gott, blev lite taktmissar i travökningarna men där var det banan som inte var helt ok utan en å annan grop han tappade takten i.

Sen är skolorna mycket bättre och även serierna!

I St:Georgen blev det drygt 64 % med lite varierande siffror 61,4% , 65,2%,  67,1% vilket alltid förvirrar en som ryttare. I alla fall med så stor skillnad (61 % är ju inte ens kval).  Men det är snittet som gäller och jag är ändå sjukt glad över 65 och 67%! 

Dagen därpå var det Intermediere 1 och vi inledde framridningen med att få värsta störtskuren över oss - så jag var dyngblöt rakt igenom!  Bonsay är rätt luttrad att få springa in regn hemma men t o m han sa upp sig och tvärnitade och vänd upp rumpan mot regnet!

Var bara till att ställa sig under ett träd och vänta ut regnet!

Programmet sen gick bra om än med några missar, bla en dåligt tajmad sax som ryttaren får ta på sig.    Det gjorde också attt vi tappade de 1,5 p jag behövt för att få placering och lite pengar med oss hem.....

Haha - får rida bättre helt enkelt.  Men  65,2 % i den klassen är inte dåligt för oss och det var även eniga domare vilket alltid är tryggt!

Så summa summarum....

.....var att jag är nöjd med vår prestation men lite "stolpe ut" på poäng och placering.

Men sjukt nöjd över att vi höjt oss i år samt eniga domare (förutom denna 61% då) å att det håller i sig även i Intermed 1 programmet.  Å framförallt att han inte är tittig!!   Som vi har jobbat med det!!

Nu laddar vi om för nästa start hemma i Gnesta på Visbohammar. Är anmäld i Intermed 1 men kanske, kanske kommer byta klass på söndagen och debutera Intermed 1B........  om jag vågar...... vi får se.....

När vi var borta....

...tog Moa hand om gården och hur stort känns inte det!?  Att hon klarar det!  Men va katten hon flyttar ju hemifrån om en vecka!  Är jag som inte hänger med.....

Cantaluppi då?

....jodå han är i gång och i har snart start i MsvB2 igen.  Han känns jättefin och har kommit till än mer mjukhet.

Vi har skickat in våra resultat i MsvC-cupen och jag hoppas vi går till final på Strömholm i slutet av oktober.

5 resultat ska man skicka in och han har från  64,6-70 % så det borde räcka en bit

Vi får se  :-)

Programträning..

...har vi här på Ekdal tisdag 29/8 fr 16,30.  Denna gång för Gunilla Åkerman.  PM till mig om du vill vara med.

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation