Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

27072896_10158695375131337_7447953423132572838_n-2.jpg

I väntan på våren......

27867030_10158918858286337_4825055412634226849_n.jpg

Hjälpredor....

28059006_10158931180886337_2531589195390800681_n.jpg

Tack o lov för värmefilt!

 

v  07, februari 2018

Segt mot våren….

.....kan man lugnt säga det är då vintern biter sig fast och envisas med minusgrader och snö.....

Fullt normalt för februari jag vet, men är man trött på vinterna så är man.....

Kan trösta mig med att det är joggningsbart på ridbanan så man kan göra enklare pass i alla fall men tyvärr i skogen är det för isigt och de kliver lätt "igenom" så det är inte helt bekvämt att gå där. 

Men vägarna och fälten är helt ok så man får variera sig. Och det är ju ljust!! Bara en sån sak!

Hästarna....

.....tycker dock att livet är toppen och blir pigga och glada av snö och kyla.  Skönt slippa leran tycker nog både dom och jag.....men liiiite tror jag de längtar efter sol å vår de med......

Bonsay laddar jag för start i Södertälje nästa helg och han känns fint med på det.   Jag detalj rider delarna i programmet som jag kan väldigt väl och kommer i slutet av veckan rida igenom hela programmet.

Är alltid lika spännande gå ut i första starten och se hur vinterns jobb har landat. Man hoppas alltid man lyckats förbättra sig något.

Så det blir en första avstämning helt enkelt och sen har jag nästan en månad till start på Strömsholm i slutet av mars..

Tävlingssäsongen.....

......har jag sedan länge planerat och jag tycker det är jätteviktigt att inte tävla hästarna för ofta.  Det ska finnas tid till återhämtning och möjlighet att rätta/förbättra brister. Å putsa till det man behöver för väl i tävling kan man aldrig rätta till felaktigheter i programmet. 

Min starka tro är att tävling "sliter" mer på hästarna än man tror. Det är miljöombyten, resa och situationer som kan stressa. En anspänning helt enkelt.   Tror det lätt glöms bort ibland i ekipages iver att tävla sin häst/ponny.  Det diskuteras på tränarfortbildningar att via TR reglera antalet gånger man kan starta vilket jag tror skulle vara bra. 

Dessutom på den nivå jag rider (fast gäller nog alla) så behöver hästen få komma ur "tävlingsformen" dvs läggas ner så den inte altlid rids i tävlingsform.  Detta är något jag är noga med att förmedla till mina elever.

Nu har jag förmånen att ha två hästar att tävla och på så sätt håller jag mig "tävlingsvarm" vilket ger mig bra rutin.

För Bonsay blir det mest meeting då han ska gå kür programmet och efter Strömsholm har han inget förens i maj men då blir det två meetings med en helg i mellan. Det är i min smak lite väl tight men får bli så.

Cantaluppi gör en start i mars och sen mer intensivt i april med ett meeting och några stycke starter.

I maj blir det lugnare.

Känns som en bra plan och en rolig säsong!  Där det som vanligt för min del är viktigast att nå mina målprocent! Om det sen räcker till rosett är en bonus!  ;-)

Full fart.....

.....på träningar för mig har det varit med helgkurs i Storvik som tyvärr hamnade i sportlov men blev lagomt välfyllt i alla fall  =  jag klarade kylan bra.

Här hemma längtar jag efter att kunna ha träningarna hemma men det är ju inte läge än - men snart så!

Helgen.....

....innebar också att skuggdöma i Eskilstuna för att genrepa inför uppdömningen jag gjorde på måndagskvällen.

Skuggdömningen flöt på bra och det var perfekt att "värma" upp på det sättet kände jag när jag väl satt där i skarpt läge på uppdömningen på Strömsholm.

Jag tycker det kändes bra och det var väldigt roligt!  Hoppas nu hatt jag får godkänt, vilket dröjer 4-6 veckor innan det blir någon respons från Ulf.  Å klarar jag mig inte - så får jag bättre mig och göra om  :-)

Spännande!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation