Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

28167248_10159026471441337_7330106753303290427_n.jpg

Hå och hej!

28279530_10159024284186337_6526697383999137996_n.jpg

Härlig sol - men trött på snö o kyla!

 

v  08, februari 2018

Säsongsdebuten….

...för Bonsay får detta veckobrev inledas med.

Njae - det blev inte enligt min plan men å andra sidan borde jag ha kalkylerat in detta då jag borde känna min nu snart 14-åriga Bonsay så bra och att det kan bli väldigt svårt ibland.........bara för att han inte "hinner med" i miljön.  Han undrade speciellt hur kan det sitta en domare vid B (!) - det är Bonsay i ett nötskal det......

Å visst jag ska kunna manövrera det - men det är fasiken inte lätt!

Dessutom så är det det här med att rida på fiber när man inte är van - och då även med brodd (traktbrodd och stift i tårna)......det blir ett jäkla grepp på fiber och ingen glidyta alls.  Det vet jag, men förträngt och det är ju inte läge att vara obroddad så halt det var utanför osv osv. 

För Bonsays del så påverkar det honom rätt mycket det vet jag sen tidigare - men hade förträngt det med.  Å att han är tittig det trodde jag hade vuxit bort - men det är ju inte så - det vet jag också.

Men nu är det slutgnällt - det blev en oskön runda med "av å på känsla" å ett å annat snubbel samt freestyle och jag får tugga i mig det och komma igen till nästa start på Strömsholm.  Faktiskt så var det ett å annat som blev bra också - å det är det jag ska focusera på!

Det som stör mig är att tävlingsmänniskan i mig är att visa hur vi kan på träning - ger det rosett är det ju kul men jag kommer aldrig bli en rosettjägare (det finns det så många andra som är  ;- ) .  Möjligen är jag en procentjägare  ;-) 

Som Anders sa - han gick på 50 % av sin kapacitet - å jag vill vi visar 100%!!  Å får mera programprocent!

Påt igen!

En tanke.....

....som dock slår mig är hur "lätt" det är att tävla Cantaluppi som har ett helt annat självförtroende som häst (om man kan säga så) än Bonsay.

Visst kan kan busa men han är grymt lätt tävlad jämförelsevis med Bonsay.    Cantaluppi ber inte om ursäkt och vill gärna förvissa sig om att alla är på läktaren för att se honom -  Bonsay känns det mer som att han

hoppas ingen ser......

Sen är det  nog lite så också att med Bonsay blir det så allvarligt från min sida - det är svårare klasser och jag ska ju visa upp min "dressyrhäst" och allt jag lärt honom. 

Cantaluppi är ju "fd hopphästen" som det blir lite som det blir med och när jag tävlar med honom är det inte lika allvarligt. Alla framgångar är lite mera "jaha - blev det så"


Det här här något för mig att jobba med mentalt för hur det än är så är det jag som lotsar hästarna och självklart påverkar det dem hur min sinnesstämning är!  Jag får helt enkelt spotta upp mitt självförtrende lite med Bonsay å ta med mig känslan från Cantaluppi!

Så det så!     Å tänk vad man lär sig! 

Nu blev....

...inte uppladdningen helt optimalt då jag kroknade i huvudvärk och ont i kroppen på tisdagskvällen, släpade mig osmart till jobbet onsdag men blev allt sämre å sen var det sängläge onsdagkväll och hela torsdag, fredag.  Förutom att stallet ska skötas så klart men Moa var hemma å kunde hjälpa till släppa ut dem

 

Anders jobbade hästarna från backen och fredagkväll "provred" jag och det kändes ok.  Lördagkväll kändes än bättre och jag bestämde mig för att starta.

Men visst, ibland kanske man inte ska vara så "i sadeln till varje pris".......    ;-)

Nåväl.....

....nu är  i alla fall säsongen i gång och jag har lite att ratta runt med inför nästa start!

Nått som inte är i gång är våren -  alltså hallå!  Trött på kyla och snö nu!!     Brrrr!

Men nejdå, en vecka till ska det minsann hålla på........ snark!

Skandinavium.....

...har jag hunnit se en hel del och framförallt dressyren.  Inspirerad blir man och det är verkligen härligt att dessa atleter!  Hoppning har det också hunnits med och så roligt med alla svenske framgångar.

Nu fortsätter.....

...jag "simma på" mot våren hoppas jag och nästa helg ser jag framemot Gnesta Ridklubbs clinic "Ur domarens synvinkel" -  det ska blir superintressant!  Jag är delaktig i upplägget och det kommer bli grymt bra!

Finns platser kvar om någon missat anmäla!

Jag kommer rida Cantaluppi och det ska bli roligt!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation