Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

28870890_10159139806811337_4731777821965940584_n-3.jpg

Simulant?

 

v  10, mars 2018

Lite hicka….

....gav mig Bonsay denna vecka då han på måndagen uppvisade lättare hälta när jag skulle longera samt hade puls.

Jag tog av de löstagbara snösulor han har men hälta kvarstod ändå så det hjälpte inte för stunden. La på klassiskt jodopax omslag och höll tummarna!

Drog i väg ett mail till min veterinär och snacka om bra service då jag på morgonen fick ett svar att jag kunde komma till lunch.   Vid det här laget hade pulsen gått ner och jag kunde inte se någon rörelsestörning när jag sprang med honom men ville så klart ändå kolla upp det.

Väl på plats så blev det sedvanlig "check" med böjprov, longering på hårt och mjukt underlag och allt var UA!  Phu!

Blev helt enkelt en vårcheck!  :-)

Vad kan det då har varit?  Jag tror att löstagbara snösulorna som jag tycket varit så bra likförbenat tryckt och orskakt detta.  Är nu kluven till dem och de får ligga på hyllan till nästa vinter så får jag fundera hur jag gör då.  Det är grymt att plocka ur och i dem efter underlag men det är inte helt lätt att få i dem rätt utan att de trycker.  I varje fall inte på Bonsay.

Så lite hicka blev det men återingen har jag "tur" och han fortsätter springa på fint! :-)

Våren....

.....fortsätter lysa med sin frånvaro och det är oändligt segt och jobbigt lär jag säga.  Min ork och tålamod med att åka ridhus och hålla i gång i snön går på knäna.

Men så får man sig en tankeställare med plötslig "hälta" och man målar snabbt upp senariot med halt häst och när det sen inte är så, så blir man så glad och då är det inte hela världen att det är som det är med försenade våren...... skrittmaskin får gå varmare än någonsin......

Jag var inne på att skippa Strömsholm med Bonsay då det som sagt är träligt inte kunna träna seriöst hemma, men så tänkte jag när han inte var dålig att man ska vara så nöjd över att kunna rida på sin häst -  så det är klart vi ska åka.   Kanske lite för otränad - men va katten det får gå som det går  :-)

Är en fin tävlingsplats och många kompisar ska dit så det kan vi ju inte missa.....

Å på Nina tärningen i fredags så tyckte hon Bonsay såg finare ut än någonsin å är förundrad (som jag) hur han vuxit i sin kropp och har bättre bärighet och påskjut (hoppas kunna visa det på tävling).  Äntligen som man brukar säga.....

Har verkligen inte förändrat något utan det är väl bara så att han utvecklas väldigt sent...... det borde betyda att han också håller i långt upp i åldern......  ;-)

Cantaluppi....

....har denna vecka varit hos oss i 3 år och det har verkligen varit år blandade med oro och glädje.  Första året blev ju ren rehab år men påföljade två år har utvecklingen verkligen varit toppen. Väldigt intressant att "stöpa om" en hopphäst till dressyrhäst både kroppsmässigt men mest ridtekniskt.  Hästar är bra fantastiska!

 Det är dax för halvårs check i veckan som kommar (vi gör det för att verkligen vara tidigt ute om han behöver lite hjälp i sitt högre ben) och jag hoppas det blir UA även för honom.

Anders håller i och rider och utvecklingen är enligt plan säger hans fru medans han själv blir lite för otålig ibland att det inte går som han tänkt sig. 

 Välkommen till ryttarvärlden sägar då jag  ;-)

Det behövs många ridtimmar i sadeln och när man precis tycker man fått till det så - vips  - har man tappat det igen....

Som ryttare blir man ju som bekant aldrig fullärd!

Träningar....

....för mig har det varit som vanligt i veckan här på hemma plan och sen en Tränar RoadTrip till Storvik.

Tänkte på det i bilen hem att det är en väldigt stor bredd på mina elever -  allt från ponnyer till häst,  unga å "gamla" ryttare,  olika ambitiöner och nivåer och även inriktningar.  Har både hoppryttare som markarbetar och fälttävlansryttare som vill veta dressyrhemligheter  :-) Och självklart redan dressyrnördar!

En del ska strax debutera lätt klass och en annan göra sin första internationella ponnystart!

Det är bra coolt med vår sport och lika roligt hjälpa dem alla!

Roligt.....

.....är det också att jag har fått mitt första större domaruppdrag - i maj ska jag döma ponnydressyr på Eriksbergs Slott.  Det blir häftigt  :-)

Å då är nog våren här.........

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation