Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

33610983_10160027198371337_1653248322296610816_n.jpg

Lastbilshäng......

33676122_10160022386401337_6446802785252933632_n.jpg

Min fina Bonsay.....

33528399_10160017023931337_8439390198659284992_n.jpg

Så här löste man bevattningen i Bollnäs

33475150_10160017009561337_8656900824431067136_n.jpg

Stor permanent box på meeting! Nice!

 

v  21 maj 2018

Vilket väder….

...måste jag börja detta veckobrev med! Högsommar värme i maj!  Kan inte minnas att det varit på detta sätt nångång, det har det säkert, men jag minns inte.

Det är härligt i sig men som vanligt är man aldrig nöjd och det skulle behöva komma en regnskur! För växtligheten!  Hur ska det bli med vårt hö i år??!!  Det växer ju knappt och beteshagarna börjar se ut som i juli......

Nu är inte mina hästar i behov av värsta betet men jag tänker på de som är det.

Å med senaste vinterns höbrist (som inte drabbade oss) så är man ju lite orolig för hur det ska bli.

Dessutom blir ridbanan dammig och det går inte att vattna med driksvattnet för vi vet ju inte hur länge torkan ska hålla i sig.  Vi har vattnat så mycket vi törs och saltat men det är extremt som det är, så det hjälper inte så mycket.

Men vi har lösning på g då vi beställt en vattenpump för att ta vatten från den vattentäckt som finns samt en extra brunn som finns ovanför Bonsays sommarhage. Blir till att dra slang men det är det värt.   Funkar det som det ska så borde vi löst bevattningen sen. För just brunnen ovanför Bonsays hage torkar inte ur.  Tror vi.....

Så det är alltid nått att klura och fundera över när man har gård.

Nått jag klurat.....

..och funderat på är hur jag ska få med mig Bonsay på tävlingsbanan.    Har ju gjort 2 riktiga skitstarter i år och nu inför Bollnäs så hade jag mina funderingar. 

Åkte till Tinne på tisdagen och bollade tankarna med henne och som vanlig tär hon klok som en bok och peppar mig på väldigt bra sätt.  Det blev ett toppenpass där Bonsay var hur fin som helst och med på noterna.

Jag har själv insett att jag måste var än snabbare och skickligare att ha honom på mina hjälper vilket jag stämde av med Tinne och som hon höll med om.  Framförallt kom vi fram till att han "tål" lite ettrigare ridning nu mot för när han ar yngre för då blev han bara spänd när han inte fattade vad han skulle göra.

Sen kommer han kanske alltid bli "slingrig" på banan när han spänner sig men det har blivit bättre och som jag sagt förut - skam den som ger sig!

Mot Bollnäs....

.....styrde vi sen kosan på fredagen och väl framme hann jag rida i ridhuset och på tävlingsbanan.  Han kändes väldigt med mig och jag var tillfreds när jag gick och la mig.

Lördagen sen väntade start i intermediere 1 och jag var mycket nöjd med hur vi samspelade på banan.  Visst, bitvis "slingrig" men mer och mer i ramen.  Underlaget släppte i bland och det är ju inte till våran fördel direkt.

Domarna tyckte lite olika så blev 65,885, 60,44% oh 65,58 % =  63.97 % och första utanför placering.

Alltid lite förvirrande för oss ryttare när det blir så men bara att tugga i sig. 

Fick möjlighet att prata med lägsta domaren (hon kom fram till mig) och vi hade  ett bra samtal där jag fick höra hennes åsikt (att han blir slingrig) och hon fick höra min (att han altlid varit sån men bättre nu men att hon väl hakade upp sig på det just denna gång).

Jag förstår och vet av egen erfarenhet att det går fort när man dömer och man ska ta snabba beslut.  Så det är bara att lägga bakom sig när det blir ojämnt även om det känns bättre i magen när de är överens.  Även som domare kan jag säg  ;-)

Dag 2......

.....var det så dax för kür debut!  Jag rider till Ed Sheeran musik som jag gillar skarpt!  Hade inte hunnit rida igenom programmet så många gånger jag önskat då tidsschemat halkade efter pga vår ofrivilliga vila.  Så jag fick köra lite på känn!

Och det var SÅ kul!!  Gisses, jag vill alltid rida kür!!  Satt å sjöng med och hade så roligt!  Kom lite fel i galoppen och låg före i programmet så fick improvisera lite i skritten och göra om programmet  .-D

Blevl lite hastigt här och där och finns mycket att förbättra.

Missade bl a serierna (och hann göra om en) och det berodde på att jag hade för högt tempo!

SIffrorna blev 65,85, 66,87, 64,15 = 65,63% och för en halvtimme var vi 2:a placerade och hann till o med var på prishutdelning när de upptäckte de räknat fel och det var en annan 1:a.

Snopet men rätt ska vara rätt och det var nog värre för den som först var 1a som fick lämna i från sig Dressyrringen rosetten å täcke å allt........  jag hade ju bara en sketen blå rosett.......

Hur som, superduper nöjd och nu ska vi träna på tills nästa start i Sundsvall!   Glad för  7:or för koreografin samt av en domare 7,5 på musiken!

Helgen i sig.....

....var hur avslappnade som helst, blir som semester för Anders och mig att åka i väg så där.  Bonsya stortrivs på meeting och är väldig okomplicerad att ha med sig.

Är liksom det som gäller för att tävla honom har jag insett.

Hinner träffa kompisasr samt så klart bara "hänga" i lastbilen och bla spela kort -  när gör vi det annars liksom.....

Hemma.....

..skötte Moa gården med den äran endast med lite intagshjälp.  Det är lyx för oss!

Träningar och coacha......

....har också veckan innehållit!  Programträning på tisdagskvällen med ett gäng glada ryttare som fick siffror och goda råd av mig.

Samt dessutom distans träning med mina elever Oliver samt  Alva.

Alva skulle försöka sig på att klara sista SM kvalet. 

Efter min 1:an start på lördagen satte jag raskt av och ringde upp dem och hann peppe henne och säga några ledord att ha med sig in på banan! 

SÅ glad jag sen blev när hon satte sista kvalet till SM!!!!!   Superkul!!!

Nu blir det för mig att åka till Gävle i sommar och coacha på plats!  Ska bli så roligt!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation