Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

35496508_10160200719781337_8912111534960803840_n.jpg

35327468_10160188946076337_4220480395445010432_n.jpg

35629233_10160200719776337_5815384567732764672_n.jpg

 

v  24-25 juni 2018

Norrlandsbesök och midsommar….

.....ja veckorna rullar på och det är svårt hinna med allt, bl a att skriva här varje vecka. Men det blir när det blir...

Är ju ganska aktiv med vad som händer på Ekdal ivår FB-grupp "Ekdals Dressyr och Utbildningsstall" där det är lätt att snabbt dela bilder/filmer och små betraktelser över händelser.  Följ oss där om ni inte redan göra det  ;-)

Men detta forum har ett annat syfte och jag ser i statistiken att det är en hel del som läser och framförallt är det som en egen dagbok över gården.  För inte skulle jag minnas annars vad som hände typ  v 24 för 3 år sen.....

Jodå, det regnade på midsommar då med  ;-)

Och vi återhämtade oss från en svår tävlingshelg på Strömsholm med LagSM där Bonsay totalt stängde av mig för miljön och vi underpresterade så det stod härliga till. Och jag var grymt besviken.....

Vi tog oss igenom det med och har fortsätt traggla vidare och  nog har det blivit bättre allt. Passagen är befäst och strykan har blivit bättre.  Ett nytt LagSM är på gång då jag tillsammans med TantKalaset via Gnesta Ridklubb anmält lag till Öland.  Vi är 4 stycken som är anmälda och 3 får rida i lag så vi tar ut slutligt lag på plats. Ser verkligen framemot denna helg!

I detta veckobrev.....

.....kan jag summera besöket i Sundsvall med att det blev två ritter som kändes bra.  Visst det finns alltid att förbättra, spänsten uteblir emellanåt och jag behöver stämma av tempot lite bättre.  Men han är med mig och det är jag glad för!

I lördagen Intermediere 1 hade vi oturen igen att komma första utanför och det med minsta möjliga marginal. Å andra sida i det lilla startfältet fanns det inte utrymme för att inte sätta allt.  

Tyvärr ojämna domarsiffor (61,17%, 63,52%, 66,32% =  63,67 %) igen där en domare hade min samlade skritt på en 4:a (första gången i karriären) där övriga hade 6 och 6,5 - orsaken var oren vilket den inte var, det ser jag på filmen.  Men visst det är lätt att missta sig men det blir surt när det var på detta som vi missade lite "pengar åter".  Men strunt samma!  Bara rida bättre på allt annat i stället.

Och jag vet att det är tufft att döma å att det går fort och kan bli fel, men jag har också lärt mig på utbildningen att man ska vara mycket säker innan man sätter en 4;a på skritten.  Det blev tyvärr samma sak i küren dagen efter då jag återigen fick en 4;a å "oren" av samma domare men 7 och 6 av de andra.

Så inte vet jag, får väl ta till mig det men å andra sidan hade 2 domar godkänt och lite till och jag tror orsaken är att han har en stor skritt som inte samlas så lätt och det kan i en viss vinkel kanske vara svårt att avgöra.

Nåja, bara svälja och glömma och se om det händer igen.

Kür igen var det.....

....dax för dag 2 och det är så otroligt roligt att rida kür!  Har mycket kvar att frisera på och det är lätt att man rider för fort men denna gång satt det bättre än första gången.

Det var inte så många i startfälten men vi fick i alla fall vara bäst och det är ju alltid kul!.  Blev även här ojämna siffror med 62,745%, 65,5 % 65,62 % =  64,62 % men alla tre domare hade mig som 1:a i alla fall.!

Blev glad för 7,5 på både musik och koreografi av en domare!  En stor blågul rosett och lite pengar åter!  ;-)

Att rida kür.....

.....är som sagt väldigt roligt och när man börjar kolla på vägar och muskikval är det lätt att man har för höga krav.  Det är lätt att man har GP-kür och dess muskikproduktion på näthinnan........ men det är ju omöjligt för en att vara på den nivån!

Jag har fått hjälp med musiken av en vän som gjort den i gentjänst till mig och på så sätt sparade jag den kostnaden som lätt drar i väg.........  Har en hel del sång med och det underlättar för mig att veta att jag ligger hyfsat rätt i programmet.  Inte helt vanligt kanske men roligt  :-)  

Programmet har jag satt ihop själv och ändrat några gånger vilket funkar med musiken.  Det är 4 1/2-5 min som gäller och det är full sjå få med allt man ska visa!

Hur som, så är det väligt roligt och även om jag vet att vi inte har en chans att ta oss till någon final i Dressyrringen Cupen så är det en kick för mig att göra något nytt!   Nästa gång är i Falun och därefter hemma i Gnesta.

Delar med mig av vår ritt i Sundsvall och ha inte GP-kür glasögonen på er  ;-) 

https://www.youtube.com/watch?v=jgDBtThZHWs&feature=youtu.be

Sundsvalls trippen.....

...i sig var rolig och som vanligt välbehövligt lastbilshäng med slappartid för mig och Anders.  Trevligt sällskap och intressanta nya bekantskaper.  Som det brukar bli på meeting!

Ett samtalsämna som florerade var att det "inte strösslades med poäng" i vissa klasser och att antalet starter minskat så drastiskt och inte bara i norr utan i landet generellt.  Det kändes lite tråkigt rakt igenom kan man sammanfatta folks snack.....

Vad beror det på?   Att det blir låga poäng och jämntjock bedömning är en sak, vet inte orsaken men man kunde önska lite positiviare syn på våra ritter.   Att antalet starter minskar det är nog reaktionen på dyrare omkostnader från drivmedel till startavgifter......

Det är dyrt som katten att tävla och man ska brinna rejält för sporten för att uppoffra sig att få ihop slantarna!

Har inga svar på ovan men jag ser och märker av trenden...... hm......

Nu blir det......

...focus på träning för Bonsays del och nästa start blir i Falun sista helgen i juli och därefter LagSM på Öland (jo jag lägger en hel del pengar på detta......men bor i alla fall billigt i bussen....).

Parallellt med detta så är planen att rida Intermed 1B igen i på våra hemmatävlingar i september.  Passagen är som sagt mera befäst och resten får bli som det blir.

Jag behöver som sagt utmaningar att ta mig an!  Känner mig bitvis mätt på tävlandet och klurar lite vad för andra möjligheter som finns. Jag vill ju som bekant inte sälja honom.

Leker med tanken att hitta en junior som under mitt vakande öga och hjälp kan få möljigheten att rida in sig på honom och tävla med junior-SM som mål......   Tror han kan gå riktigt bra i MsvB klasser nämligen.

Så har du något tips - pm mig på FB eller maila maggan@osmund.se

Observera att han alltså ska stå kvar hos mig, jag kommer rida och "nya" ryttaren kommer i omgångar och tränar med honom.  Och det kommer inte vara gratis men överkomligt i pris. Grova tankar men jag tror det skulle gå då jag hade liknande upplägg med Biglik.

Cantaluppi då?

....jo han tuffar på fint med både Anders och mig.  Anders lägger en hel del på tömkörning men också sin egen ridning där han tvingade sig själv attt sitta utan stigbyglar i traven med träningsvärk som följd men även önskad effekt då det blev riktigt bra emellanåt!

För min del så har jag lagt mycket jobb på bytena och även börjar leka lite med seriebyten.   Har ju MsvB5 som mål och efter att lekt på åkern med detta helt utan att räkna och bara avdramatiserat det hela så lyckades vi på banan göra flera serier som var riktigt bra!   Nu hopaps jag det inte var ett tillfälligt flyt utan att vi är på rätt väg!

Cantaluppie ska också med till Falun sista helgen i juli så det glir full rulle med 2 hästar med oss!  Å packning därefter.....

Träning för egen del.....

....uteblev denna vecka då bussen genomgick service och det stämde dåligt komma i väg så klart.  Men nu är den toppnotch igen"

För mina egna elever blev det besök här på Ekdal och kommande veckor anländer övernattande elever från Gästrikland samt besök i Märsta.  Full rulle igen!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation