Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

37700148_10160492998836337_5129870511270002688_n.jpg37733361_10160492998566337_5517314455865655296_n.jpg

Torrt!

37414767_10160465975486337_3328482264353865728_n.jpg

SM -Guld  ungponny!

37188206_10160441792561337_1368217383247806464_n.jpg

Det här är ju skönt - i måttlig mängd.....

 

v  29 juli  2018

Hett, hett, hett.....

....kan man kalla det annat?  Det envisa högtrycket som parkerat över hela Sverige!  Torkan består och vi har ännu inte fått en enda droppe regn trots att det kom en rejäl skur i central Gnesta 2,5 km från oss.........

Det är bara till att gilla läget och hoppas att det inte börjar brinna eller att brunnen sinar.......

Fastansfullt med bränderna som rasar och lika fasansfullt över bristen på foder till alla djur där även de vilda djuren fått det tufft bla med vattenbrist.

Man kan skriva i oändlighet om detta och det flöder över i socialmedier där man emellanåt inte kan begripa hur folk kan vara så korkade att inte förstå brandrisken eller vad torkan påverkar oss alla, inte bara våra bönder "det är ju bara att gå till ICA å handla"  jo jo......

Vi uppmanas att köpa svenskt mer än någonsin och vi har beställt köttlådor tillsammans med en annan familj.   Lådorna kommer från en gård i närheten och vi har köpte förut och det är tipptopp varor!

Extrem väder kan man sammafatta det hela, för är det inte hetta är det kyla å snö i mängder eller regn, regn, regn (nej jag har inte glömt nov/dec -17)......

På Ekdal....

...är det som sagt torrt och beteshagarna ser ut som en stäpp i Afrika.  Hästarna går ut 05,30 och in runt 11.  Sen ut igen på senare kväll efter ridning för att gå in när vi lägger oss.

Vill inte ha dem ute på natten för framförallt Bonsay fixar inte det så bra.  

De har att äta i hagen men det är inte som det brukar och jag får stödfodra med mera hö än jag brukar.  Hö som är bristvara och inför vintern ha jag med min höleverantör stämnt av vårt behov nästan på kilot.  Han har fått in betydligt mindre hö än normalt så klart och vi "trollar" nu så det ska räcka till osss och det han behöver själv.

Jag kommer fodra annorlunda i vinter med ett minimum av hö och sen komplettera med bla lucern.   Allt går men man får verkligen tänka till.

Att rida.....

...och hålla i gång hästarna blir tidig morgon el sen kväll. De klarar värmen bättre än man tror och med extra salt så hoppas jag hålla bra balans i vad de behöver.

Åker till Visbohammar något pass för att få komma bort från solen men även där är det varmt så man svettas en del.........så för egen del blir det en å annan resorb.....

Tanken är att åka till Falun på meeting med båda hästarna till helgen.  Är kluven, då det känns jobbigt i värmen samtidigt vet jag hur roligt det är när vi väl kommer i väg.

De känns.....

...väldigt fina båda två och mellanveckan med aktiv vila i skritten när vi seglade gjorde dem båda gott.

Var inte många pass förens vi var upp i fullt jobb igen.

Bonsay känns så stark i kroppen och väldigt nöjd med sig själv.  Jag tycker saker utvecklas och han är verkligen rolig att rida.

Cantaluppi är också på G och här har jag hjälp av Anders som joggar honom riktigt bra så det är till stor hjälp för mig.  Sen toppar jag till det med lite mera precisions ridning.  Han ska gå MsvC2 och MsvB2 i Falun vilket han är bra i gång för.

Bonsay ska gå Intermed 1 och Intermed 1 kür igen vilket ska bli superkul!

I veckan som var.....

...gav jag mig i väg till Gävle för att coacha min elev Alva på PonnySM.  Ett uppdrag med ansvar och jag tycker vi fick till en bra dialog kring framridning och även återkoppling efteråt där vi tittade på filmerna och stämde av mot domarnas protokoll.  Mycket nyttigt!

By the way så noterade jag att det låg väldigt många protokoll kvar i sekretarieatet -  läser inte ryttarna protokollen längre?  Finns ju lite mer info där än siffrorna i equipe?   Noterade samma trend på vår hemmatävlingar som tydligen inte var en tillfällighet.

Alva red dels sin D-ponny som hon blev 4:a i B-finalen med och sen sin 4åriga ungponny som hon VANN totalt med!  SUPERKUL!

2 mycket bra prestationer  över flera dagar i hetta med två ponnyer som gillar sin ryttarinna!  Så roligt att få vara med och bidra och "lära henne allt jag kan"  ;-)

Många bitar som ska falla på rätt plats, allt från det mentala till att rida fram på rätt sätt.  Vad funkar ena dagen som kanske inte funkar nästa?  

Arrangören....

....Gävle Ponnyklubb gjorde ett mycket bra jobb med alla faciliteter, banor, stall osv osv. Många starter blev det (3 banor i gång samtidigt) och det går åt ett helt gäng med funktionärer!   Bra jobbat!

Roligt träffa en hel del kompisar och andra elever och även gamla vänner jag inte sett på ett tag..  Ett meeting för en samma från alla håll å kanter.  Roligt!.

I samband med....

....denna Gävle tripp så hann jag förbi Mamma och umgås med henne. Det är jobbigt för henne i värmen men tack o lov är lägenheten ganska sval.

Vi gjorde en biltur till syrran lantställe i närheten av Falun och på vägen dit fick vi åka genom smoggen från branden i Ljusdal.......skrämmande......

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation