Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

38138922_10160592935391337_1358557138510675968_n.jpg

Tjohej!

38264128_10160606024301337_3842179620178755584_n.jpg

Jaha domaren, vad vill du se?!

 

v  30-31 juli  2018

Fortsatt varmt.....

....ja det är ju ingen nyhet - värmen håller i sig och torkan med den......

Vi har nu fått ytterligare 12 mm så totalt sen i 1 maj är vi väl upp i 30 mm nu........ vilket är "ingenting"........

Regn kommer men väldigt lokalt och vi har inte "turen" på vår sida att få några större mängder.

Vi hoppas brunnen inte sinar och pga det så har vi inte vågat tvätta stallet.  Det är kvar att få gjort innan för mycket höst.  Snark.....

Å det är inte bara av risken för brist på vatten utan även att hästarnar behöver få komma in.  De har fortsatt gått ut tidigt å sen in efter någon timme å sen ut igen på kvällen när det är mera drägligt.  Ute på natten är inget alternativ för dem.

Ja vilket sommar ...........härligt med ljumma sommarkvällar och allt va det för med sig men som hästägare frestar det på. Tycker vi.

Trots detta.....

...har vi varit i väg på två meetings som samtidigt blir lite av semester för oss.   Det inleddes med Falun dit båda hästarna fick åka med. Cantaluppi i trailer som vi lånat av min elev Catarina och Bonsay " som vanligt". 

Det är väldigt fina uppstallningar och hästarna bor kungligt vilket var en av anledningarna att jag tyckte det var befogat att kunna åka 2 helger på raken och tävla med  Bonsay.  Normalt tycker jag det blir för mycket.   Men då de bor så bra så var det nästan som "hemma".

De var väldigt söta med varandra och hade fulll koll utan att bli skrikig och tror de uppskattade varandras sällskap  :-)

Bonsay.....

....gick Intermed 1 ena dagen och Intermed 1 kür den andra.  Tyvärr skyfall (!!) första dagen och sen superblöt banan i küren - så nej det  blev inget bra utan massa missar och svårt med balansen båda dagarna.

Där första dagen dessutom var glidande tyglar då  de jag hade var väl slitna.....

Men han bjöd hela tiden och blev inte tråck vilket var helgens vinning! Är verkligen stor skillnad nu och även om han blir tittig så kan han vara kvar hos mig.  Fina hästen!

Cantaluppi....

...hade mera tur med vädret och underlagt och det blev fina rundor i både MsvC2 och MsvB2!   Den ena en 2.a plats och MsvB2 blev det en första placering!!  Så duktig!!  Väldigt stolt för ärevarvet var vi alla 3!

Är verkligen en lyx att ha två hästar att tävla och att ha Cantaluppi som går betydligt lättare program och som ger en chans att focusera på detaljerna.   Bonsay går ju mycket högre klass och där det kräver mer av mig som ryttare.

Nu är det så......

....att man i bland kommer till små hållplatser i livet som göra att man känner sig lite "mätt".  För min del är det lite så med Bonsays och mitt tävlande som jag nämnt tidigare.  Absolut inte träningsmässigt men just tävlingsbiten.  Det är i bland svårt att utveckla och i år har vi dessutom haft det ltie motigt och t om backat lite.  Ojämna domarsiffror och ibland svidande kritik.  Som jag så klart ska lyssna på men alla domare säger inte samma sak.  Så det blir lätt förvirrat.

Jag har tävlat i så många år och varit på så många meetings å tillslut tar energin slut lite för motivationen.

Men inte för att sluta tävla helt å hållet å då är det bra att ha Cantaluppi som det är lite lättare med programmen och mindre krav (från mig själv).  Vi är ju med i Dressyrringens MsvB-cup så lite mer ska vi nog jaga på med för poäng.  Utan att han får för stora krav på sig.

Men för Bonsays del så blir det en rejäl halvhalt nu för vår del på tävlingsbanan och lite annorlunda upplägg och tänk kommer det bli.  Absolut inte lagt fracken på hyllan men kanske inte tar på den förrens nästa sommar.

Jag har lite olika intressen från juniorer och kommer det klicka med någon av dem som kommer och provar i slutet av sommaren så blir det ett nytt spår att coacha det -  inspiration och energi till mig.   Vi får se! 

Som sagt så står å faller inte jag med att hitta en junior men om det blir så är det en ypperlig chans för denna och i MsvB klasser kommer Bonsay glänsa om man kan manövrer honom.  Vilket jag ska "lära hen allt jag kan"  ;-)  

Mer om detta framöver!

Därmed.....

...blev helgens LagSM tävling på Öland den sista för mig och Bonsay på ett tag.  Men inte för det så var vi så klat laddade när vi åkte och det blev helt ok rundor väääääääldigt varmt ridhus. 

Slätstruket, javisst och en och annan miss men han var med mig och inte vare sig tittig eller klämmig!   Det är bra inför ev junior som ska tävla honom!

Klasserna jag red blev första dagen en St:Georg där vi alla fyra tänkta till laget red. 

Efter den klassen så gjorde vi som vi bestämt hemma  - vi drog lott vilka som skulle rida i laget och där jag drog  "nitlotten" och hamnade utanför laget och därmed red en individuell MsvA1 som blev helt ok.

Efter lottdragningen hade man möjlighet att avstå sin plats vilket ingen gjorde och för min del spelade det verkligen ingen 

roll då jag ridit så många LagSM. 

De andra Tanterna var det debut för två av dem och ett stort drömmål!  Så klart de skulle rida!  Allt för Laget inte Jaget!

AnneCarin har dock rutin med ungefär lika många som mig (typ 5) och 

kändes rutinerad!  Det kunde behövas  :-)

Laget var alltså....

....mina vänner från TantKalaset och vi har tränat tillsamman några gånger i sommar samt att vi måndagen i veckan innan hade lagmiddag hemma hos oss som blev väldigt trevligt! 

De som sen red var Anne-Carin Klinge Sporrong och Lotta Bogårdh i MsvA1 och Anette Holm i Intermed 1.  

Lotta har jag supportat lite extra i sommar och det var med stolthet i hjärtat jag fick se henne rida mycket bra, dock inte helt felfritt, men ändå men en fin utveckling!  Vi samarbetar bra hon och jag  :-)

Alla i laget kämpadeå i värmen med hiss och diss och i tuff konkurrens blev det bottennapp men som vi sa "det är tuffat att rida LagSM för det är många fina ekipage med och man får absolut inte underprestera".

Vi hade i alla fall roligt och tur med vädret  ;-)

Ja å vädret.....

....verkar hålla i sig dock med lite mildare temperaturer men ändå för höga för mina hästar och nu börjar jag jobba i stan i morgon så det blir lite att tråckla med hagviselse.  Turligt nog har jag snälla elever som kan hjälpa mig!

Åsså blir det att hoppa in i selen igen och det får lugna ner sig med middagar med vänner och gäster på besök och skönt kvällshäng........  fast bara lite - till helgen kommer både "icke hästfolk" på besök samt elev med 3 hästar.  Mån får dra ut på sommaren.....!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation