Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

38612211_10160642255306337_9043001221652152320_n.jpg

perfekt med lite väta från ovan på

ridbanan!

38480789_10160627340401337_2942091235285794816_n.jpg

Fina Bonsay stortrivs!

 

v  32 aug 2018

Semesterperioden.....

.....är över för denna gång och det känns helt ok då jag har ytterligare en vecka att se framemot i mitten av september då vi lämnar gården för andra aktiviteter.   Alltid roligit ha något att se framemot.

Värmen har börjat ge sig även om det återigen i veckan var +30 som sen slog om till efterlängtat regn!  Tack!!

Man kan nästan se hur tacksam marken är att få detta eftertraktade blöta för det hörs nästan hur det säger "slörp" när det försvinner ner!

Spelade ingen roll att vi blev sittande inne både fredag och lördag kväll med de gäster vi hade här - alla var rätt "mätta" på solen......

En annan period....

...har även Bonsay gått in i då han veckan efter tävlingarna fått vila helt eller bara gått i skogen.  Han har känts förhållandevis pigg ändå efter all ansträngning men sommarensvärme har tagit på honom med, det är helt klart.

Nu får det bli en period som sagt helt utan krav å tanke på svår klass utan mera förbereda för MsvC/MsvB nivå och ev junior som ska rida.  Har ju ett spännande upplägg på G och jag hoppas det ska säga klick sista helgen i augusti då provridning ska ske. Mer om det framöver!

Han ska också få prova på lite vattenträning för att göra något helt annat samt lite allmän friskvård som att få ha en date med equiterapeften.  Det känns bra!

Känns väldigt bra att ett annat focus framför oss och själva glädjen i ridningen känns mycket bättre. Det var dax att tänka om när motivationen dalar.   Men fracken är inte lagd på hyllan, bara för i år  ;-)

Cantaluppie......

....däremot går in i en lite mera intensiv period med både tävling och träning.  Siktet är inställt på MsvB5 debut på hemma tävlingarna och innan dess några starter i lägre MsvB för att förhoppningsvi ta några poäng till MsvB cupen.

Men jag har insett att vi legat på latsidan alldeles för mycket för att ha något häng på en finalplats (10 st).   Det är helt galet mycket poäng de som ligger i toppen har.  Där har det tävlats i stort sett nästan varje helg....... och det är ju något som jag tycker är tokigt och aldrig skulle göra.

Personligen tycker jag det skulle vara bättre med att man skickar in de 5 bästa resultaten och procenten och sen går man till final på det.  Att gå efter championatspoäng gör att folk tävlar i mitt tycke alldelse för mycket.......

Nu är det fina prispengar så jag förstår att det hägrar men till vilket "pris"?

 Nåväl, det är roligt att ha ett mål även om det inte går att nå dit inser jag även om vi lyckas placera oss varje start.   För jag tävlar som sagt för sällan......

Kandar......

....dax har det i varje fall blivit för Cantaluppi. Detta då jag tror jag kan få lite bättre koll mellan hand och skänkel.   Fick skicka efter ett stångbett från "Bett & Sadlar" som jag hoppas kunna passa.

Är verkligen toppen med denna leverantör som kan sin sak och som man dessutom kan "hyrköpa" av .  Bett kan ju vara tricky att få att passa så då är det perfekt att kunna testa!

Har fått frågan att ha ett samarebete med dem där jag kan tillhandahålla provbett till mina elever, det låter intressant och något vi får ta tag i senare i höst.

Träningar.....

...för mig har det tagit fart i för hösten.   Dels var det full rulle över helgen med övernattande elev med tre ponnier med sig.  Mycket bra pass blev det och det är verkligen toppen med utestallet och extra boxen inne.

Hade också en programträningskväll i tisdags och det var ett gäng som var på hugget. Nästa gång är 28/8 då det är fulltecknat men det finns alltid en reservlista.......

Sen startade träningarna i Nyköping upp och där kommer jag vara i stort sett varannan söndag framöver.  Troligen mestadels i Vreta ridhus som var väldigt trevligt att vara i!.  Ljust och fräscht och med bra speglar!  Perfekt!

Döma och tävla.....

....blir det till helgen då jag slår 2 flugor i en smäll och både tävlar och dömer, dock inte samma klass  ;-)

Åker återingen till Falun och det är Cantaluppi som ska gå MsvB4 och MsvB2.   Dömer gör jag MsvC vilket ska bli jätteroligt.

Åker själv denna gång då Anders stannar hemma å försöker börja komma i kappa med allt vi inte hunnit i sommar för att det varit för varmt.

Moa och henne Robin lånar min bil och åker till Mamma som de sen kan ta med till tävlingarna.  Hon giller ju att kolla när jag rider.

Så jag ser framemot helgen!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation