Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

40572511_10160844077216337_7536439892373405696_n-2.jpg

Fina!

40562525_10160837038401337_1268913285483200512_n.jpg

Fina!!

40079658_10160755150356337_5161712509744316416_n.jpg

Trist....:!

 

v  34-35 aug 2018

Jaha nu var......

......det återigen ett tag sen jag fick ner några rader här!

Borde haft tid då jag förra v (34) låg i en eländig förkyling som gav en "hickan hackan hostan hela halva hösten" kändes det som!  Gisses!! 

Feber i några dagar och däckad.........men sen så gav det sig med febern och kvar har det bara varit en massa hostande och ja väldigt mycket snytande.

Jag är otålig av mig å skulle behövt ett recept på "Tålamod" och "Vila"  men det ligger ju inte för oss hästmänniskor direkt. Inte så smart jag vet, men det är svårt att hålla sig lugn när man "inte har feber" - det är liksom rättsnöret för sjuk el inte för mig.  Dessutom med stall att sköta och hästar att rida....... och ett 

jobtt att sköta........Snark!  Jag vet bättre men ja ja, i skrivade stund känns det som det vänt......

Men var så pass "illa"

.......att jag fick stryka mig från tävlingen på Hogsta jag så gärna ville åka till med Cantaluppi.  Men insåg att det var lönlöst då orken inte var på topp.

Nästa dag var vi anmälda till Hölö som är "en kvart bort" så det kändes helt ok att åka dit.   Och det var på en glad och mycket taggade Cantaluppi vi styrde runt i en MsvB2 på drygt 71 % och PB samt en 2:a plats!!  Alltså vad vi ha flow nu!!

Sen som om det inte var nog med det - helgen därpå Eskilstuna och en fin runda i MsvB2 med dryga 68 % och vinst!!

Så otrolig roligt och det börjar känns som jag kan ha lite häng på MsvB cupen och dess final.   Vi får se - försöker lista ut vad de andra har som låg på de sista platserna, om vi hunnit i kapp eller om de dragit i från.......  Vi får se, bör komma en uppdatering snart!

Det är.....

......men den otroligt stolthet och förundran över hur denna lilla bruna häst utvecklats!  Från att ha varit rätt stum, stark och emellanåt taggig mot mig som ryttare har han utvecklast till en atlet och gymnast med gummi överallt i kroppen!

Självklart var det skadan som till en början ställde till det och den långa rehaben efter det men det är imponerande att vi fick honom frisk och att det "håller":

Jag tror det passar alldeles utmärkt att träna honom´som vi gör, i lagom mängd med mig i sadeln och sen "guldpassen" med Husse!     Jag får teknikträna honom på nya saker effektivt och med korta pass för det tror jag passar bäst. 

Men främst....

....har han en uppvisningsskalle utan dess like!  Nu när han är hos mig hela tiden (nåja nästan) så är han helt fantastisk att tävla med!!  Han bara älskar att visa upp sig, tänder och spänner i på rätt sätt och är sååååååå medveten om att det blir rätt! 

Det är plötsligt "lätt" att tävla!!  Haha tänk efter alla år med blyga Bonsay och även Big som inte heller var helt bekväm att tävla, att man ska få uppleva det!! 

Sen fattar.....

....jag så klart att det blir tuffare om vi ger oss in i svårare klasser men gå viljan försvinner ju inte med det utan det ställer bara högre krav på mig att lotsa honom rätt! 

På våra hemmatävlingar är det debut i MsvB5 vilket känns smått fantastiskt! Trodde jag aldrig för  2 1/2 år sen när vi trevande började tävla i LB......

Å det är just det där - jag har ingen aning åt vart vi ska - det blir som det blir, jag tränar och har roligt och vem vet kansek han får debutera MsvA som 17 åring!!

Men hallå.....Bonsya så??!

......åååå min lilla ögonsten som på sånt förtjänstfullt sätt blivit Magister Bonsay!  Å med den äran!

Premiär för Alva, min junior elev, var förra helgen och det var med stor tillförsikt jag undrade hur det skulle gå......... han är ju inte helt lätt att hitta balansen på och det är lätt att hamna "i handen" med för snäv form och tappade bakben......

Men så impad av hur Alva klarade det gå himla bra!  Å bättre och bättre pass för pass!  Då ska man veta att hon aldrig ridit stor häst "serisöst" utan "bara" ridit ponny, dock på FEI nivå vilket så klart gett massa erfarenhet.  Vilken talang!

Så jag var så stolt över dem båda och de är så fina tillsammans och efter helgen utflykt till Storvik dit Bonsay fick hänga på när jag hade träningar är det solklart att det trots bara 6 pass tillsammans går ut och startar MsvC på våra hemmatävlingar!

Om det går som vi hoppas och kvalen är klara kan vi focusera på MsvB start senare i höst för att förhoppningsvis klara kval till nationell där sen juniorprogramen för kval till SM finns.

Men det är en grov plan och mycket kan hända - en sak i taget men så klart vi ska ha DrömMålet i sikte!!

För att inte missförstås....

....så ska jag som sagt inte sälja Bonsay, inte låna ut heller utan Alva är den som får ta sig till oss för att träna. Vilket hennes fantastika familj är hel med på! 

För jag kommer fortsätta träna och finslipa som tidigare och om lusten att tävla i Lilla Rundan klasser åter kommer igen nästa år så kommer det så klart att bli så. Men jag är som sagt lite "mätt" på det livet och att nu få brinna för något nytt och kunna delge kunskap och verktyg till en ambitös elev - det är guld värt!!  För båda parter!

Men som sagt fortsätta träna och i veckan var vi till Tinne och fick ett bra pass och även stämde av vårt kommande upplägg som hon tycker låter super!    Nu åker Tinne till VM så det blir uppehåll ett tag.  Men när hon är åter är det TantKalas!  (som jag missade sist pga eländiga förkylningen)

Domeri och träningar......

......har det trots lite låg form på mig varit. Dels träningar i Nyköping där jag är varanna söndag men sen som sagt även i Storvik.  Och elever här hemma.......och programträning.

Så glad och tacksam över ambitösa trogna elever och faktiskt några nya ansikten!

Nya konstellationer med nya häst  för vissa elever där jag är delaktig som med råd samt en å annan häst jag matchat ihop nya kombon!  Så roligt att kunna bidra med mina kontakter!

Blev också en MsvC klass att döma i Eskilstuna och det  är som alltid roligt att sitta där och på bästa sätt försöka hitta rätt i skalan och ge bra kommentarer!   Inte alltid lätt - men en gör så gott en kan.......   ;-)

Här hemma.....

......har vi äntligen städat stallet - eller vi - Anders och Moa. Jag har ju jobbat så det tog helt sonika tag i det utan mig!   Var ju för varmt i somras och vi vågade inte pga vatten tillgången.  Men nu ska det vara lungt på detn fronten!   Kvar är sadelkammaren och toan - et ska jag fixa senare i veckan!

Underlag.....

......har vi varit och kollat på.   Vi är lite nyfikna på Rei-Tex som bla Karin Öljemark har så vi åkte dit och provred på.  Klart intressant!

Men det är en stor investering!! Så det måste tänkas en å annan gång!

Men tänk att ha ett frostfritt underlag!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation