Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


50879330_10161909812126337_7332798437554913280_n.jpg

Isgata......

50411535_10161930083956337_257868316033417216_n.jpg

Ridbart.....!

50247563_10161923320396337_7339579954692096000_n.jpg

Ridhjälp!

 

v  3  Januari  2019

Man skottar.....

.....på i vinterlandet Sverige - kom snö, regnade, blev isgata och sen minusgrader rejält på det.....

Ja, isbrodden till mig själv fick plockas fram för det var inte måttligt så halt det blev!  Skulle sitta fint det om man ramlade och bröt sig!!  Nej, det går inte!

Men ett par gamla hederliga "träpå brodd alla pensionär" fick det bli.

För hästarnas del är det snösulor, traktbrodd och speciella "piggar" i tårna som Fredrik sätter dit. Bättre än tåbrodd som gör överullningen sisådär tycker jag.

Men denna outfit på hovarna tar sig hästarna fram med bra "4-hjulsdrift".

Ridbanan är fortsatt ridbar för joggning vilket är helt underbart!  Trots det snabba omslaget i väder så blev det ingen is på den nu heller! Super!

Intensiv....

.....tränarinsats från min sida har det varit med både Storvik träning men också Nyköping.  Givande som vanligt och framförallt med de som jag ser med en bra kontinutet så den röda tråden kommer på plats.  

För egen del....

....har det varit lite lågintensivt på träningsfronten av flera anledningar men nu börjar det bli dax att försöka få lite hjälp från backen och stämma av vad jag har för mig.

Så i dag blev det en tur till Nina som fick hjälpa mig med Cantaluppi.  Jag har ju fixat lite på kammaren själv med pirutterna och så klart det var roligt att de blivit så pass bra att de i stort sett är uppvisningsbara.  Han har så sjukt lätt för det.  Som Tinne sa,  lär honom vända, galoppera gör han.     Häpp -  så "lätt" kan det vara!

Nu ska man inte glömma att han är gediget grundriden i sina dagar och har styrkan sen hoppningen så att lära sig så "enkelt" är inte vanligt så klart.   Nu lockar MsvA längre fram i vår och jag ska ta det programmet på någon programträning framöver.  Som vanligt ska man skynda lagomt fort, det tjänar man på! Är så mycket annat i programmet som ska sitta också.

Några anmälningar har jag gjort, men då till MsvB2.  Vis av erfarenhet med enna kanonkula så är det bra att börja lagomt så jag kan temperera honom rätt. Åsså är det ju i den klassen bla jag "jagar" procent till Dressage Powers 50+ cup!

Bonsay då?

Jo, han är på G han med. Har gjort sin andra behandling hos ryggspecialisten och vi ska nu komplettera med vattenträning och i övrigt öka på träningen.  Jag har inte den konstiga rytmen längre så det är verkligen på rätt väg!

Som veterinären sa "om jag kom in i ridhuset och bara såg dig rida skulle jag inte förstå vad du menar" - vilket jag kan förstå men hon lyssnar vad jag säger och tar till sig min känsla jag beskriver.  Samt att så klart visss tester de gör visar det jag far efter.

Så målet är att vara i gång mer och mer så att han är redo för Alva.

Av en slump....

....har jag fått lite hjälp i stallet vilket alltid är välkommet.

Är Angelica som jobbat på Lövsta och som jag lärde känna när vi var till Lövsta South på besök 2015.

Se veckobrev från den resan: 2015-0406

Angelica hörde av sig om jag visste någon som ville ha hjälp men ändå ligga till så det skulle gå att åka kommunalt....

Japp - Ekdal ligger 2 km från SL och SJ till Stockholm!

Sagt och gjort hon kom och provred och gillade att hänga hos oss så nu hoppas vi det kan bli med kontinutet.

Jag kan få hjälp med båda hästarna då hon även kommer fixa Bonsay galant. Perfekt med Bonsay en gång och Cantaluppi nästa. Typ - beroende på vad jag har för mig med dem samt vad Anders har gjort.   Hans ridning och tömkörning är så klart prio på C.

Känns bra att ha någon som kan checka in på gården om vi åker bort och som dessutom är väldigt kunnig och skicklig!  Jag menar har man varit hästskötare till Anton så ska hon nog duga till våra hästar  ;-)

Apråpå Lövsta South....

....så finns det en vlogg därifrån.  Klicka dit och se hur en dag kan se ut!  Att för mig får återuppleva miljön ger lite x-tra energi i vintermörkret.......

Så grymt vackert och härligt!

https://www.youtube.com/watch?v=69D5eFh1jWk&feature=push-sd&attr_tag=qSNl1Oqr5ilIL25_%3A6

Kan också tipsa....

.....om "Min Sanning" på Svt med Peder Fredriksson.  Väldigt bra!  Han är verkligen en sann hästmänniska med allt vad det innebär!  Klok som en bok och väldigt ödmjuk! Har ju just läst boken så är ganska uppsjungen på hela historien osv.    Så se och läs!

Sist men inte minst.....

....Ridesum!  Nu är appen lanserad och ni kan träna för mig på distans!  Ladda ner appen och leta upp mig!

All info hittar ni här (hur man gör, teknik osv);

https://www.ridesum.se/support

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation