Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


56696939_10162218987431337_149041653003321344_n.jpg

Hej, mitt namn är Selfie

57010216_10162217911191337_8369037848371789824_n-2.jpg

Nöjda!

57009061_10162223774841337_2930419970896560128_n.jpg

Nöjd  :-)

57049096_10162220347346337_5667279526837616640_n.jpg

Nöjda  :-)

 

v 15 April  2019

Vilken vecka.....

.....haha tror det är rekord i att hända grejer! 

Besiktiga häst, hämta häst i Skåne, trasig buss, tävla, TantKalas och så lite träningar (live och Ridesum), programträning  och döma Pay&Ride på det.

Men när allt är så roligt så går det bara av farten! 

Å kan tillägga att jag hade semester från BankID onsdag-fredag annars hade det nog inte gått....

Men vi börjar väl med.....

......min nya relation som jag hoppas ska vara en sisådår 15-20 år!  Selfie!

Att vänta på telefonsamtalet från veterinären (Rasmus Westergren) som gjorde besiktningen kändes oändlig.....haha ja nästan i alla fall. Jag visste ju det skulle ta tid med alla röntgen bilder men det var mycket skönt när väl telefonsamtelet kom och allt var UA.

Själva besktningen med böjprov osv är filmat och jag har fått dessa.  Sen har röntgenbilderna också granskats av vår veterinär Axel Wallman och även där var det tummen upp.  Dessutom har vi tagit del av tidigare röntgenbilder och historik och det känns tryggt.

Så jag tycker vi har gjort allt i undersökningsplikt som köpare.

Jag råkade också ha en kontakt på Bollerup där Selfie är född och kunde hör mig för om lite fakta.

Dessutom har säljarna Martin Umaerus och Linn Larsson från ML Dressage hela tiden varit mycket proffsionella med allt som rör affären!  Jag kan varmt rekommendera att köpa häst från dem! 

Till kontraktet finns en bilaga med alla detaljer kring Selfie, både med mat och hantering.

Allt för att bytet av miljö, rutiner, foder, ägare och ryttare ska bli så bra som möjligt.  

Själva besiktningen kostar så klart en slant och i vårt avtal är det vi som betalar - men vi resonerar så att är det nått man inte ska dra in på så är det just besiktningen!   Sen kan det ändå hända grejer framöver men just nu så vet vi att vi köpt en genomfrisk sund häst som är mycket väl hanterad och utbildad!  Check på det!

Att jag nu....

......sitter här med en unghäst igen var kanske inte enligt första planen men med en sån individ som Selfie så går det inte att hänga upp sig på åldern för han så många kvalitéer som bara inte går att dissa.  Så jag la snabbt ner den tanken att han var "för ung"  (ungefär som när jag träffade Anders för 24 år sen och han var 7 år yngre än mig ;-) )

Nu får jag ta det från detta och även om jag får höra om både "trotsålder" och "ombytliga unghästar" så tar jag det med ro och litar på min egen känsla och erfarenhet. Även om det inte passerat ett gäng unghästar genom livet då jag har mina hästar så länge när jag väl skaffat dem så har jag ändå hunnit med en hel del.   Och jag kan läsa häst!

Vi ville.....

....köra hem  honom själv, dels för att jag har ett visst kontrollbehov men också för att hinna rida honom en gång till i hans hemma miljö. Allt för att få så bra start som möjligt.

Så det var extremt surt när vår buss "Gamla Bettan" tog å krrånglade så pass att det blev verkstad för henne..... (ska byta spridarna så är hon pigg igen men det blir klart först nästa vecka).  Jaha, vad göra?  Jo dra i lite kontakter och en transport hittade jag raskt då även Cantaluppi skule ut å åka till TantKalas samt även en B-kortlast bil för Selfies del.  Dock utan bodel vilket innebar att Anders och jag återigen fick checka in på mycket trevliga "Körsbärsdalens B&B! Lite extra "semester" mitt i allt.  Nice!

Allt går att lösa så klart, det blir bara lite extra att fixa med.  Och vi verkar generellt vara inne i en period där en massa materiella ting går sönder...... att från bussen till dragkedjan i ridstövlarna....... snark!

Innan Skånetrippen.....

....var det TantKalas i dagarna 2 -  superkul och väldigt givande träningsmässigt!  Tinne är inte bara en stjärna i sadeln utan även som tränare! Men det har väl ingen missat.....

Alla fick mycket bra hjälp och det är väldigt inspirerande att se alla!

För Cantaluppis del blev det focus på det som ingår i MsvA för jag tänker prova starta i början av maj.  Han är så himla duktig och ambitös och vara vill å vill å vill!  Blir helt varm i hjärtat av hur ridbar han är och vilket utveckling! Att han är 17 år märks inget av.

16:e tvådagars TantKalas och jag är riktigt stolt över att kunnat hålla ihop Kalaset.

Så efter.....

.....dessa två dagar var det bara hem för mig med raketfart och ladda om för Skånetripp.  Anders kör å jag kommer med glada tillrop när det känns långt  ;-)

Skämt å sido blir väldigt bra kvaliteetstid i bussen för oss att drifta både det ena och andra.  Dessutom båda två lika förväntansfulla!

Å allt har verkligen infriats med att få hem Selfie.  Resan gick hur bra som helst och även att installera honom hemma.   Hagsläpp med Silver inga problem och har hunnit rida 2 pass på ridbanan samt korta turer ut i skogen efteråt.  Å han sköter sig med den äran!  Alltså shit vilken häst!!    Jag (vi) är helt betuttade!

Nu ska här skyndas långsamt och något tävlande i år är inte planen, möjligen på våra hemmatävlingar i september.

Utan stärka, ,vänja oss vid varandra, träna och besöka andra ridhus helt kravlöst.  Så är tanken ;-) 

I och med ny.....

.....häst i stallet så har vi möblerat om lite.  Silver har fått byta box så att Selfie kan stå å se ut över gården. Då lär han sig allt om alla cyklister, hundpromenerar och joggare som passerar gården.  Dessutom får Silver vara sällis i hagen till Selfie.

Sen så har vi helt resolut släppt i hop Cantaluppi och Bonays och det var helt odramatiskt och jag blev helt rörd över att se dem tillsammans!  De är så fäst vid varandra och äter tom ur samma hölåda!

Nu kanske man kan tycka Bonsay skulle fått kompis förut men det var inte läge som han var från början med tanke på skaderisken.  Nu är han 15 år och betydligt lugnare både mentalt men också troligen något pga skadan.  Hur som så mår de väldigt bra tillsammans!!  

Som grädde på moset....

....denna helg så har jag dömt Pay&Ride, haft träningar samt hunnit starta Cantaluppi i en MsvB2:a i Mariefred där vi blev 3:a på drygt 68%!  Superfin att rida och så duktig!
Lite mesigt ridet av mig i bytena vilket var klantigt, kan bättre och då även bättre poäng. Skärpning piloten!

Härlig procent till cupen vi är med i, DressagePower 50+ där de 3 bästa resultaten ger ett snitt som blir ens resultat.

Final i oktober i Linköping i MsvB kür  - det skulle va roligt nå ditt!

Nu är det.....

.....påskvecka för dörren och vi ska bara vara hemma hela helgen!  Förlutom köra Bonsay till CT röntgen på måndagen.

Sen händer en massa så klart - men så är de ju hos oss"

GLAD PÅSK på er!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation