Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


58737392_10162254171931337_6534495675156004864_n.jpg

 Mitt hjärta....

57076956_10162234111856337_2048364238124089344_n.jpg

Selfie har stulit mitt hjärta - han med....

57403872_10162245051181337_1578776316688203776_n.jpg

Med nya kameror i stallet ser man vad hästarna

gör.......

 

v 16-17 april 2019

Herre jösses.....

.....det har gått 2 veckor igen och det har varit mer än full rulle så det har inte funnit tid för någon "veckodagbok":...

Men nu ska det bli någora rader.  Jag vill ju ha vår historik liksom....

Tar det per häst....

...och börjar med Bonsay.  Det var ju dax att köra honom till Strömsholm för CT-röntgen och ´det med lite extra strul för att vår buss inte är tillfrisknad än så kom han dit i lånebuss  och även hem i lånebuss.  Tack Sofie Ohlinger och Frida Forsfält för att ni ställde upp!

Meningen var att CT röntgen skulle göras på tisdagen men när de undersökte honom inför sövningen så upptäckte man att hjärtat slog i otakt.  EKG-visade förmaksflimmer och ultraljudet att höger klaff inte funkar som den ska.

Jag fick samtalet till jobbet och det är ju inte ett roligt samtal att få. Ont i magen minst sagt.  Oro för att söva honom men som efter alla undersökningar man mer eller mindre kunde garantera att det skulle vara riskfritt att göra.

Så onsdagen blev det utfört och det var grymt skönt att få samtalet att det gått bra!!   Nu väntar drygt 1 veckas väntan innan jag får svar.   Bilderna ska granskas i USA och sen får vår veterinär svaret och kommer delge oss det.

Är med viss oro jag även väntar på det.  Kommer det finnas ett svar?  Är det "kört"?  Eller går det att behahdla?  Ja vi får se........

Å hur vi ska ställa oss till hjärtfelet, det är prio 2 just nu i det som Bonsay är bekymrad av. 

Var i alla fall en nöjd Bonsay som fick komma hem igen!  Fy så tomt det var utan honom!

Går väl i bokstavsordning....

....och näste är då Cantaluppi som jobbar på så fint både med mig men och med Anders som nu tagit tag i sin ridning igen.  Inte bara jobba på töm alltså.

För vår del har vi bla kunnat träna för Tinne via Ridesum  Bra avstämning och komplement när jag inte kan åka.

Tanken är att nästa helg debutera MsvA och jag tycker det känns som vi är redo för det.  Är så stolt över hans utvekckling.

Och rörd i hjärtat över hur han och Bonsay går sida vid sida i hagen!

Sen har vi .....

.....Selfie vår lilla yngling som så snabbt kommit in i livet på Ekdal med den äran.  Vilket fantastiskt trevlig individ det är!  Jag är helt kär!

Har även hunnit visa honom för Tinne på Ridsum och nu är vi alla lika förväntansfulla att få ses live!  Tanken är tisdag 7/5 - det hoppas jag blir av.

Upplägget är just nu verkligen att lära känna varandra.  Skynda långsamt och med eftertanke.   Jag rider 2 pass och sen gör ett avsuttet pass och sen 2 igen.  

Både longering och tömkörning går superbra och att skritta ut i skogen efter seriösa jobbet har också gått bra. Det är lite med en stilla undran om man ska möte ett gäng cyklister eller någon joggar i knalliga färger......men cool som han är går det väl bra med.

Så det är verkligen en solskenshistoria att vi hittade "hästen med stort H" så snabbt och att vi klickar så bra tillsammans!  Känns som vi kommer ha många härliga år tillsammans (får jag verkligen hoppas - alla tummar.....)

Sen har vi ju....

.......en till kille i stallet - vår senior Silver som med sina 28 år tycker att det ibland kan bli lite livat med både det ena och andra.  T ex så blev det "för mycket" att dela hage med en 5 åring så det blev till att sära dem och nu har Silver egen "kupé " ett tag framöver.  Kanske han kan gå med Cantaluppi och Bonsay - vi får se.

Inte lätt att bli gammal och orka hänga med..... men i det stora hela så är han pigg och glad och har blicken kvar. Fina Silver - den bruna ponnyn,

För övrigt....

.....med allt kring gården och träningar så har det varit fullt upp med att se över hagar, städa hagar och hålla efter allt som sker på en gård.  Ingen syssselsättningsbrist direkt....

Träningar har varit kring Gnesta och även en tur till Gästrikland där det samtidigt blev besök hos Mamma.

Coaching via Ridesum och programridning.  Ja det är många strängar på lyran i bland.

Men faktiskt - även om det kanske inte verkar så - så är det en å annan lugn stund då jag faktiskt sitter still och tar det piano :-)

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation