Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


59918652_10162288530676337_6008703334943293440_n.jpg 

Lapptäcke på halsen....

60059675_10162287023961337_4270802104890687488_n-2.jpg

Guldstjärna

60100685_10162297044736337_5467907003223375872_n.jpg
Duktiga Oliver och DeLillo

 

v 19 maj 2019

Denna vecka.....

......var det dax för att åka till vår veterinär Axel och behandla Bonsay.  Nu vet vi vad som besvärar honom och får ta det därifrån.  Inget är säkert, vare sig att det är "kört" eller att han kommer bli bra.  Bara hålla tummarna och hoppas.

Blev en hel del "stick" i halsen på båda sidorna och "fula" rakningar så klart så nu ser han ut som ett lapptäcke.  Dels från hjärtundersökningen på Strömsholm där man rakade rejält bakom båda armbågarna för att kunna undersöka hjärtat ordentligt och nu tre områden på halsen på var sida.  Men vad gör man inte.....

Så nu är planen att till veckan börja rida ut i skogen och göra så i ett par veckor och sen försöka komma i gång med lite trav och galopp så pass att jag kan ha känt efter hur det känns när vi ska åter i midsommarveckan.

Nerver är lurigt (vet jag ju av egen erfarenhet) så det är ett oskrivet blad hur det här kommer gå. 

Pigg och glad är i han i varje fall och har det hur bra som helst i hagen med grönt tillsammans med Cantaluppi. Dessutom så är ju skrittmaskinen hans "kompis" också.

Håll en tumme för oss!

Selfie....

.....har fått göra mycket denne vecka, dels premiärtur till Lövsta och träning för Tinne men även en tur till Visbohammar för att kolla in det ridhuset.

Att åka i vår buss blev också "nytt" och så klart blev det lite tvekan att gå in, det är ju mer en regel än undantag att man får den "fråga" av en unghäst.  Men vi tog det lugnt och lät honom fundera och tillslut så var han inne.  Sen har vi lasttränat varje kväll och i kväll lastade jag själv. :-)

Han är lätt övertalad.  Fina hästen!

Hos Tinne....

....gick det strålande och hon tycket vi var en "perfect match" och gillade honom.  Superkul!   Selfie var exemplarisk!  Lyhörd, nyfiken och trygg!  Så klart nyfiken och visst fanns det en viss spänning  men det var hanterbart och han var "med" mig hela tiden.

Fick som vanligt bra hjälp av Tinne där vi framförallt jobbade med övergångar och att få honom att strecha framåt nedåt. 

Var rätt skönt att rida inomhus då jag inte gjort det mer än när jag provred dag 2.

Väldigt bra utflykt och vi är så nöjd med honom och tacksam för Tinnes hjälp - -  blir ju en typ 15 år framåt igen  ;-)

Faktiskt - vi firar ju 25 år i år - som elev och tränare!  Det ni!

När vi ändå....

....var i farten så tog vi och åkte till Visbhammar en annan kväll i veckan.  Lite lagom tur och intressant att se hur han skulle vara där.  Var på kvällen så det var bara vi i farten där så det var inte så mycket att kolla in men visst, lite spänannde var det, men som vanligt hanterbar och så "med" oss.   Verkligen guldstjärna!

Att han blir lite spänd märker jag mest med att det blir kvicka lite för snabba ben och emellanåt lite spänd rygg men det är bara att "rida" på det och få honom att slappna av med mig.

Å slutligen...

....nytt för Selfie denna vecka var att få träffa våran hovslagare Fredrik!  Det var verkligen högtid och även med detta så skötte sig Selfie exemplariskt!   Han är oskodd bak och vi valde att köra så en sväng till.  Är man unghäst så här man.

I slutet av veckan....

....var det så dax att åka till Storvik ha träningar.  Denna gång tog ag tåget då jag skulle vara kvar längre och fira Mammas 85-årsdag och Anders, Moa och Robin skulle ansluta på söndagen.   Faktiskt väldigt skönt åka tåg då jag är rätt less på att köra bil.....

Som vanligt ett härligt gäng  som alla jobbar superbra!

En jag är speciellt nöjd med är hur Oliver har utvecklats!  Dels med sin nya häst Kaiser där de mer och mer blir etablerade i FEI progremmen vilket söndagen start sen bekräftade, drygt 64 % och helt klart på väg åt "rätt håll".  Så klart kval till SM hägrar men att nå 67% är inte helt enkelt.  Och ska man kvala ska man sen vara redo för konkurrensen på SM.  Men inget är omöjligt!

Men det jag mest är glad för är att även hans andra ponny

De Lillo som han började sin "karriär" med och gått från LC till nu i år LA på över 70%!   Vi har nu ridit igenom FEI programmen och de klarar allt även om inte gångarterna räcker för överbetyg men bara lydnaden och lösgjordheten är gott nog och kommer ge poänge det med! 

Är hur som helst en bra poäng på  erfarenhetskontot för Oliver och användbart på Kaiser!

Jag hade ju även förra ägaren i träning med DeLillo och var med och förmedlade försäljningen och jag hade nog inte trott att det fanns så mycket mer att utveckla i honom.  Men det gjorde det, så stor guldstjärna både till Oliver men även mamma Therese som även har varit med på resan.

Framöver kommer DeLillo att säljas,å då hoppas jag han kan glädja och utbilda ytterligare en liten ryttare!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation