Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

60632035_10162308628321337_5930823388749627392_n.jpg

Sötaste öronen!! Som jag saknat dem!

60336826_10162315886121337_8980738180273668096_n.jpg

Söta dessa med - å så modig 5 åring...

60420022_10162315886141337_3910777484915769344_n.jpg

......då denna fegis helst går sist.....

 

v 20 maj 2019

Ny vecka - nya händelser....

.........kan man ju säga - eller inte....... är det inte så att veckorna rullar på utan att det egentligen avviker från vanliga "schemat"?   Det är jobba stan, pendla, sköta stall, ha lektioner och rida hästarna...... å va med familjen.....

Låter inrutat men jag är väldans nöjd med min tillvaro och skulle jag inte vara det så får man förändra!  Just detta är anledningen att jag orkar ha så många saker på gång hela tiden. Fick frågan i förra veckan "hur jag orkar" och det fick mig att fundera......hur orkar jag?

Ja dels så har jag sånt gemensamt driv med Anders och att vi tillsammans göra detta samt stor respekt för varandra gör att vi drar åt samma håll.  Så har vi alltid haft det och det kan säkert upplevas att det är jag som styr och ställer med så är det verkligen inte (jag bara hörs mest  ;-) ) utan vi är altid larvigt rörande överens om tagen.

Sen är det så klart "nördigheten" att var hästoman.......det är ju sån energikick att vara med hästarna!

Åsså har jag ett "stadsjobb" där jag gör "lagom" karriär - det är inte mitt driv utan jag ser till att göra ett bra jobb med mina arbetsuppgifter - det är fullt tillräckligt, har inget behov att göra karriär......det har blivit som det blivit ändå....

Så ja, jag orkar, det är inte alltid roligt med allt som ska göras men det är då bara att se sig omkring på vårt Ekdal så fylls man av energi! Speciellt så här års! 

Dessutom att se trogna elever utvecklas och komma framåt  - det ger energi det med!

Å sen en sak som är säker, det som inte ger energi det uteslutar jag  ;-)

Så med denna reflektion....

.....kastar vi oss in i vad som hänt på gården  :-)

Programträning på tisdagen med ett gäng programtörstiga ekipage som fick tips och siffror att ta med sig hem.

Är roligt att kunna kombinera tränarrollen med domarkunskapen. Känner verkligen att domarutbildningen

har stärkt min tränarroll!

I helgen checkade en elev in och det blev 3 bra pass med en röd tråd genom hela helgen. Så roligt att se hur sakerna faller på plats.

För hästarna....

.......har det nu blivit tre hästar att ha i gång då Bonsay ska skrittas igång.   Med lite hjälp från vänner samt Anders insats och ett lite "schema" på det då får jag ihop det.

Var väldans rörande att börja rida Bonsay igen.  Det var 10 veckor sen sist och med hans tidigare sadelgjordstvångsbesvär så var det med viss tillförsikt jag hoppade upp.  Men det var inget att oroa sig för utan han traskade glatt ut i skogen!

Nu får jag ha lagom förhoppning om att detta kommer gå bra.   Återbesök i midsommarveckan å då ska jag ha travat och galopperat lite.  Skynda långsam!

Å jag hoppas, hoppas, hoppas - vill så gärna ha tillbaka min fina häst om än så på en betyligt enklare nivå! Bara glädjen o viljan finns hos honom och så klart ingen smärta....

Selfie då....

....ja han samlar guldstjärnorna på hög!  Så rar, snäll och ambitiös häst han är!  Enormt glad över honom!! Vilken "tur" vi hade som hittade honom!

Även här skyndas det i lagom takt, han är bara 5 år men har i mitt tycke lätt för sig men som vanligt ska kropp och knopp hinna med.  

I veckan är det TantKalas så då blir det Tinne hjälp och sen har jag ett gäng tillfällen bokade med henne så vi får bra frekvent lotsning.   Varvar detta med återhämtningsdagar.   Å i sommar några extra dagar med hel ledighet så klart.

Som unghäst så svänger det från pass till pass. Det som känns lätt en dagen kan nästa pass kännas klurigt.  Precis som det är med unghäst.  Å sen ramlar polletten ner å då tar vi sjumila steg framåt!  Sen att jobb från backen å turer i skogen går galant det känns toppen.

Som sagt, snäll och med stor ridbarhet och inte en enda gång har jag känt mig osäker på honom.  Jag är ju ändå lite "tant" och inte nån tuff ryttare.  Men jag är lugn och håller min röda tråd - det gillar han och då blir missförstånden små.

Att lasta har jag nu kommit så långt att jag gör själv och stänger.  Vi tog det lugnt och med lite tid att tänka till och förstå så följer han nu med mig utan problem.  Hoppas det håller i sig.

För Cantaluppis del....

....är det återigen dax att börja focusera på start igen.  Är hemmatävlingar nästa helg och han ska starta MsvB båda dagarna.

Har ju Angelica till min hjälp emllenåt och hon rider honom så bra och är till stor nytta till mig.   Perfekt att se honom med en annan ryttare  med erfarenhet  :-)

Att han sen är fegis och inte kan gå först när vi ska rida ut  med Selfie där han borde vara moraliskt stöd - ja det få rman ta.

För övrigt....

...på gården så är det med viss oro vi undrar vart regnet är......är oroväckande torrt och jag hoppas verkligen inte att förra året ska upprepas........det vore katastrof!

Det utlovas regn men sen blir det inget.....hmmm......

Men det är grönt absolut och man kan inte se sig mätt på miljön här hemma!  Tacksam för  vårt Ekdal!  Värsta energikicken!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation