Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

62474595_10162392965491337_3792912518477774848_n.jpg

Redo för träning.....

64712867_10162399179951337_885384216462753792_n.jpg

Jobba jobba.....

64673104_10162400328631337_7657587888862789632_n.jpg

En gavel klar....

 

v 23-24 maj/juni 2019

Jaha ja....

....så har tiden rullat på igen i rasande fart och jag har inte hunnit med att få ner några rader här!

Men så blir det ju ibland och anda ska ju falla på för att skriva något vettig också.  I denna, vår "dagbok" över gården!  Är väldigt roligt att ha den och kunna kolla tillbaka genom åren.

Samt så klart att jag har ett gäng läsare som uppskattar att ta del av hästlivet på Ekdal.

Vad har hänt då?

Jomen det har både varit träningar i Storvik och här hemma samt tävling igen för Cantaluppi.

Tur till Lövsta med Selfie och träning för Liane med Cantaluppi.  

Åsså en koliknatt.......

Men vi tar dem i bokstavsordning.....

.....och då är det ju faktiskt Bonsay.  Han har skrittats och dessutom joggats i trav o galopp.   Är glad i humöret och knoppen vill jobba.  Men tyvärr så är rörelstestörningen där.   Så himla trist och känns inget vidare.  Återbesök i nästa vecka så då får jag rådgöra med Axel över läget.

Men nu är det ju inte så att jag måste ta ett drastiskt beslut då det finns en box i stallet och jag har inte kniven på strupen över dyr stallhyra, han har inte ont och är faktiskt rätt nöjd med tillvaron.   "Far runt" i hagen med Cantaluppi och var det inte för det "släpande" vänster frambenet......

Suck - men det är som det är och nerver kan ta tid på sig att reparera sig - om det går.    Fortsättning följer.....

Näst på tur....

......kommer C som i Cantaluppi. 

Vi fick möjlighet att via Gnestas RK träna för Liane så vi styrde bussen till  Nyköping och gjorde en jättebra träning.  Alltid roligt att få träna för skickliga ögon  :-) Å Liane gillade honom - men vem gör inte det  ;-)

Dagen där på åkte vi till Enskede och startatde en MsvB4 igen och det blev en lugn, harmonisk runda med en topp scoore för en ryggning - vad sägs om en 9:a!!  Oj oj, den första i karriären och då i en rörelse jag är kass på  ;-)

Men bara tacka och ta emot! Det vägde upp för de byten jag nog kan tycka vi fick lite för dåligt betalt för.  Men det är som bekant domaren som dömer och jag som rider.  Mest förvirrat att kommentaren inte stämde med siffran. Hur som supernöjd med Cantaluppi och vi slutade på på "första utanför" på dryga 65 %.

Sen var det lugna gatan för honom i några dagar och någon mer tävling är inte planerad förens senare.

Döm om min förvåning när han en kväll var "konstig" och betedde sig som han inte kunde kissa! Inga vanliga koliksymptomer men klart smärtpåverkad och orolig!  Å vi med!!  Efter en hel del telefonssamtal fick jag tillslut tag i en distriktsveterinär som kunde komma ut!  Phu!

Hon var också inte helt på det klara att det var kolik men efter rådgörande med Strömsholm så satt hon in sedvanlig kolikåtgärder, dvs sondning och dropp. 

Därefter lämnade hon oss med order om 10 min promenad 1 ggr timmen efter droppet runnit klart.  Å skulle han fortfarande vara lika smärtpåverkad så skulle vi lasta å åka till Strömsholm.......

Gissa om lyckan var fullständig när han i boxen äntligen kissade!!

Anders gick å la sig och jag campade i stallet med promenader 1 gång i timmen och full koll på C.  Vid 4,30 var det lugnt och även ojag fick krama kudden. Det gick vägen denna gång och orsaken den är oklar.  Som veterinären sa, i bland får de kolik en gång och aldrig mera.

Vi får hoppas det blir så! 

Hur som, vi har aldrig haft kolik i stallet så det är med förhoppning om "en gång är ingen gång":  Phu!

Sen har vi två på S......

....dels 28 åringen som lyssanar till Silver som är pigg för sin ålder som man brukar säga men som numer har egen hagen. Kanske verkar trist men han visade tydligt att han inte orkar med sällskap som inte lämnar honom i fred.  Så det är tur vi har hagar att välja mellan.

Sen så klart mitt lyckopiller Selfie!  Han fortsätter ta oss med "storm" denna stora snälla personliga häst!  En tur till Lövsta och Tinne har vi hunnit med och jag har alltid med mig bra verktyg hem därifrån. 

Selfie åker bra men det märks att ha när orutinerad då han lätt blir varm och emellanåt får "kämpa" med balansen. Ja så där som det är när man är unghäst och inte vet hur benen ska vara på rätt ställe.  Så det är en stor utfykt för honom och väl hemma igen är han trött, men nöjd  :-)

Vi varierar "att gå i skolan" dvs jobbas på ridbanan med att gå i skogen.  Tyvärr är det mygginvation så det är inte helt lätt att värja sig.  Detta varierat med vila eller pass i skrittmaskinen ska förhoppningsvis bygga en hållbar kropp för framtiden!

Träningar....

....som sagt både i Storvik (sista innan nystart i augusti) samt här hemma.   Alltid lika härligt attt kunna följa och bidra till utveckling!

Dessutom så används Ridesum flitigt både till vanlig träning men också coaching.

Så tacksam jag är att kunna jobba som tränare i kombination med mitt andra jobb!  Att få delge alla verktyg och erfarenheter jag själv samlat på mig genom åren och har möjlighet att via våra hästar visa hur man jobbar  :-)  Happy!

På gården....

....finns alltid underhåll som sak göras och nu har vi tagit tag i att måla om huset.  Det är inte så stort men kommer ändå ta sin tid. Men när vi väl är i gång Anders å jag så skottar vi på tills det är klart.  Är ju roligt se resultatet!  

Roligt har det också varit att Mamma varit på besök.  Denna gång löste vi det dessutom med Riksfärdtjänst hem så det var toppen! Kan det förhoppningsvis blir nytt besök snart!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation