Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

68388377_10162560370171337_4362035886091665408_n-2.jpg

Troll å Selfie på skogshajk......

Hästar ska få va hästar......hmmm..67879763_10162562440526337_2179328296469135360_n.jpg

67451663_2440289232660727_6818757819353792512_n.jpg

Till salu! Intresserad - kontakta mig!

 

v 31-33 juli/aug 2019

Blev ett långt....

....uppehåll i att uppdatera här men med allt som hänt så gick helt enkelt luften ur mig.  Samt en jäkla förkylning som än mer fick mig under isen.

Men det sägs att tiden läker alla sår och visst är det så till viss del.  Det mest akuta bleknar och nu kan jag nästan möta "vem som helst" utan att börja gråta och kan även prata om det som hänt. 

Nästan,  för ibland går det inte att hålla tillbaka de där tårarna när minnes tankarna tar över för mycket och det kommer nog vara så ett tag framöver.

Som "tur" är....

....finns det andra glädjeämnen här hemma som rycker upp en (å nu menar jag inte min fantastiska man och fina förstående dotter som är bäst).

Självfallet är ett av dem Selfie som är som ett enda stort

Lyckopiller och verkligen gör en glad alla dagar i veckan. Inte bara att han är er superfinhäst med massa talang och dessutom snygg - han är så väldans kärvänlig och rar!  Alltid kontaktsökande och så "kramgo".   I love him!!

Sen är det roligt att fått förtroendet att ha Troll här - eller Trollet som han kallas av oss.  Han kommer mer och mer in i rutinerna här och släpper in oss mer för var dag som går.  För han har lite integritet och man får verkligen förtjäna att få hans fulla uppmärksamhet. 

Selfies......

....träning är varierande med både skogsturer (å nu med sällis 

av Troll) samt cantra på gärdet. Tänk att jag kan sitta och göra det på en 5-åring.  Sen tömkör Anders - så himla duktiga! Samt pass med cavaletti jobb.

Träningsmässigt har vi  varit både tur till Lövsta och även till Visbohammar å fått hjälp av Nina.  Vi fick även plats att träna för Per Sandgaard på granngården vilket var väldigt bra träning. Både av Per men också få va i ny miljö.

Jag tycker det går bra att kombinera med flera tränare då jag i grunden har sån säker platå att stå på och kan sortera.  Det är och förblir Tinnes linje jag håller mig till men vare sig med Nina eller Per är det något "nytt" utan samma linje men med andra ord :-)

Sen är det ju generellt roligt att träna i sig och med engagerade tränare blir det toppen.

Nu är målet att starta ett 5-årsprogram i slutet av augusti.  Är inte anmäld för att få kval utan bara för att få en bedömning.

Samt så klart se hur vi tar oss fram tillsammans i tävlingsmiljö!

Troll.....

.....är under uppbyggnad att komma tillbaka i form. Går i skritten, skogspromenader, tömkörning samt korta seriösa pass.  Han är rolig att rida och har fint rörelseschema.  Anders rider mestadels och det går bra.  Så duktig då detta är den andra hästen han överhuvudtaget rider "seriöst"

Att få rida ut tillsammans, det är bästa av allt tycker jag.

Som tränare....

...har det inte skrivits många rader om men det har varit weekend kurser här och det har varit bra att focusera på något annat samt att det alltid är bra att ha flera dagar på raken att stämma av passen och se att "verktygen" landar.

Några nya elever har tillkommit och det är roligt samt träning på distans och i ridhus i Gnestas omgivning.

Ponny SM....

.....var  jag ju också med och coachade Alva. En rolig uppgift!

Tyvärr satt lite av Falsterbo-skräcken kvar i Dirac så det blev inte riktigt prestationer på topp men Alva redde ut det så gott det gick och det blev A-final och ett helt ok avslut.

Ungponnyn Clever skötte sig med den äran och gjorde 2 fina rundor!

Nu är det....

.....dax för Alva att fasa ut sig från ponnytiden och kliva in i storhäst världen.  Därför är både Dirac och Clever till salu.  Mera info kan man få via mig - maggan@osmund.se

Nu hoppas.....

...vi att allt "back" ska vara slut och att vi kan focusera framåt å inte få hjärstopp så snart en häst vickar på örat....... man har blivit lätt hypokondrisk efter denna sommar!

Vill återigen.....

...tacka för all omtanke, stöttning, fina ord, blommor och ja allt det där som ni hästmänniskor bidrar med!

TACK!


Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation