Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 69119911_10162613869846337_3684689925417992192_n.jpg

69935640_10162613870961337_4751316461782302720_n.jpg

Bo borta på TantKalas!

68692920_10162618369851337_3593510372474093568_n.jpg

Härlig debut!

69593383_10162621978636337_497945640576221184_n.jpg

Troll tar sig....

 

v 35 aug 2019

Energipåfyllnad....

...kan man verkligen säga att denna vecka varit!

Både TantKalas i dagarna två samt tävlingsdebut med Selfie!

Känns verkligen skönt att få göra roliga saker och mer o mer känna att hästlivet börjar bli sig likt igen - om än på ett annat sätt.  Saknaden efter Bonsay o Cantaluppi består så kommer det alltid vara - men det "lägger sig" och bränner inte bakom ögonlocken lika ihärdigt längre.

Men vi börjar med....

.... TantKalaset som återigen blev lyckat.  Denna gång var vi på Lassäters Gård strax söder om Nyköping. Perfekt att kunna checka in "all inklusiv" och sätta oss vid dukat bord!  Superfint ridhus med jättebra underlag och mysigt boende och hästarna bodde jättebra.

Att det sen kom in ett åskväder utan dess like och att det blev strömavbrott på kvällen - det rår man inte på.   Vi kommer komma ihåg denna kväll i varje fall! 8 virriga Tanter med några pannlampor!

Det har ju blivit några att minnas - vi har hållit på i 8 år i år!  Inte utan stolthet över att åren blivit så många och det är i stort samma Tanter med.  De unga hästarna när vi började har blivit äldre......och några av oss har "börjat om" med unghäst.....

Vi har väldigt roligt och det dryftas både högt och lågt i alla möjliga ämnen. Middagsittningen blir lång :-)  Att sen få träna för Tinnes mästaröga det är magiskt!   Hon har en förmåga att förklara och en tajming i lotsningen som är superb!

För Selfies del.....

.....var det debut så klart att sova borta och träna 2 dagar i rad för Tinne.    Han skötte sig med den äran och var så himla duktig!  Cool och med på allt jag bad honom om.

Väldigt bra pass och så roligt!

Kul också att få fin feedback av mina Tant kompisar - det värmer så klart!

Väl hemma igen....

...blev det en mellandag där Anders tömkörde Selfie och sen var det till att ladda för tävlingsdebuten!

Vi var ju anmälda till Mantorps tävlingar och 5-års Finalprogrammet.

Min tanke var att få till en skön runda för oss båda och en trevlig erfarenhet för Selfie.  Har ingen plan om "kval jakt" då vi inte är anmälda för det  samt att Selfie har vinrött pass vilket innebär deltagande i Falsterbo el Elmia om jag fattat det rätt.

Är inte så insatt då jag egentligen inte alls är intresserad av unghästklasserna i sig men ville ändå se hur vi står oss mot andra 5-åringa.  Och man får ju starta utan att jaga kval.

Och återigen - men den äran så är han bara så fin i allt.  Båda att komma till tävlingsplatsen och att sen agera på tävlingsbanana.

Det var inte direkt tittigt men det är lite speciella blomsterkorgar med bokstäverna i.  Dessa kollade han lite snabbt på och sen släppte det hela. 

Det var annat än med Bonsay för något år sen - jag fick ägna lång tid på kvällen att "träna"  för att överhuvudtaget komma förbi dem.  Så här med facit och backspegeln - gisses vad jag kämpade med hans tittighet - lilla gubben....

Nåväl, framridningen gick bra och när vi väl var i gång i programmet så var mitt mål som sagt att lotsa honom klokt för framtiden.

Och med några små missar (enkla byten från förvänd på en unghäst är inte lätt) så var jag supernöjd när vi var klar!

När väl poängen kom och vi fick 74 % (kval är 72%) så blev det ju så klart ännu roligare!   Dessutom positiv kritik som kändes helt rätt.

Vi kom 2:a i klassen och fick förutom rosett o plakett en gosedjurshund som kommer få va vår maskot i bussen.

Härlig debut och det är som domarna skrev "fin utvecklingspotential som dressyrhäst"!

Vi fick desstum extra supporters iom att Anders föräldrar kom förbi med fika då Mantorp inte ligger så långt från Linköping.  Kul träffa dem och lyx med fika!

Nu ska vi....

....ta det lugnt några dagar och sen ladda om för start på hemma tävlingarna i helgen.  Blir en LB2 samt LA3. En klass var dag.  Det blir lagomt och inte så ansträngade mentalt då resan är kort och dessutom i "hemma miljö" .

Därefter har vi tävlat klart för i år. Jag känner redan nu att han är så cool och inte kommer vara krävande i miljöträning (ooopps kanske får äta upp detta). Inte i närheten som Bonsay som inledde sin debut på bakbenen och tittig med 53% i slutprocent.  Blev ju ordning på det också tillslut men skönt slippa göra om den resan ;-)

Så tanken efter nästa helg å lite återhämtning och sen så blir det enbart träning och förhoppningsvis ska vi börja med bytena.  Det är något man inte vill stressa med å ack så viktigt att det blir rätt!  Men jag har ju bästa hjälpen  ;-)

Troll.....

...vad händer med honom då?  Jodå det går enligt plan.  Han kommer i gång mer och mer konditionsmässigt och det känns bra.  Jag börjar rida på lite mera men är mycklet lyhörd så det inte blir för mycket.  Även om grundkondisen är bra så har han varit ur träning rätt länge.

Anders bondar mer och mer med honom. Är en utmaning att rida ny häst när man inte är så rutinerad och självklart saknar han Cantaluppi men inser också att detta är på annat sätt och att det tar lite tid att rida in sig och lära känna varandra.  Precis som vanligt helt enkelt.

Träningar.....

....här hemma rullar på och även på Ridesum.  Samt programträning för Gark.

Har flera som letar häst och just denna helg på kom spekulaten med hästen till mig så att eleven kunde provrida här hemma hos mig.  Perfekt lösning.

Kändes som det gick bra så nu får vi sa om man kommer överens om allt annat samt klara av det där med besiktnignen.  Vi får se.  Är ett stort steg köpa häst och mycket ska klaffa.

Kommer ha träningar på Lassäter Gård i höst med start 15/9.  Vill du vara med - pm mig så sätter jag dig i kontakt med Catarina som håller i träningarna.

Som sagt...

.....hemma tävlingar nästa helg och jag är engagerad i några områden men de flesta innan helgen. Det är bra så jag kan focusera på egna starten. 

Sköt om erMaggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation