Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

70027400_10162638132916337_3057549830332088320_n.jpg

Mina grabbar......

70738232_10162641057071337_8189832262091538432_n.jpg

Härligt!

70703407_2442254892722557_1113437797240274944_o.jpg

Fick hederspris för högsta procent och

ryttarpoäng!  Kul!!

 

v 36-37 sept 2019

Ojsan, hoppsan.....

....så har det rasslat till med två veckor igen utan att jag lyckats ha date med tangenterna...... men nu så  :-)

Det har varit.....

.... veckor som gett mig energi - så glad över att ha detta "intresse" som nästan alltid (förut sommaren händelser) ger energi -  hur hade livet varit annars?!  Det kan man undra och inte få svar på  - men en sak är säker  - tur man är hästnörd! Å kan nyttja energi i andra icke hästrelaterade situationer.

Superkul....

.....var det med våra hemmatävlingar där jag startade Selfie i LB3 och LA3 -  vi vann båda klasserna med 70,4% samt  73%.  Så roligt med härliga procent och fint omdöme men absolut roligast att jag på banan har med mig en häst som är avspänd och med mig och vill visa upp sig! I lööööv him!

Sa alltid att Cantaluppi gillade att visa upp sig och att det inte är så vanligt. Bonsay var ju mkt "blyg" och höll nog andan både en å annan start.   Det lärde mig att vara i bubblan och fokusera och hjälpa honom att vara trygg. Kanske all den "träningen" nu kommer till nytta när jag har en ung individ som ska lära sig tävla?

Hur som, sjukt nöjd med honom å så stolt!  Är färdig tävlat nu för i år och vi ska gå in i träningsbubblan och stärka/lära nytt/utveckla.

Dessutom....

....vann Gnesta Ridklubb första omgången i div 2 vilket var superkul!  Selfie å jag halkade ju med på ett bananskal men vi axlade uppdraget och levererade med råge ;-)

Nu blir vi inte med flera omgångar (trots förfrågan) men jag håller mig till min plan och de kommer klara sig utmärkt ändå :-)

Vill från hjärtat....

.....tacka er alla för all den respons vi får på Selfie!  Att han tilltalar er och att vi lyckönskas å grattas till lyckat köp! (å nej han kostade inte en förmögenhet!) Å att ni unnar mig honom  ;-)

Vi är sjukt stolta över honom och så overkligt glad över att just vi hittade honom.  För oss är han "one of a kind" och tillför oss å mycket! 

Jag har aldrig ridit en så fin och begåvad häst och tar "uppdraget" med tillförsikt och stolthet.  Är tacksam för alla år jag lärt mig på mina tidigare hästar!  Utan den erfarenheten hade jag inte varit redo för detta.

Brukade säga att jag ville rida GP innan 50 ......det sket ju sig......men varför inte 60?  Då har jag 6 år på mig  ;-)

Som hästnörd får man hålla drömmen levande!  Vilken fantastisk sport vi håller på med!

Tillsammans med....

....Gnesta Ridklubb var vi med på träning för Liane Wachtmeister. Kul med klubben som ordnar på bra saker!

Selfie var på hugget och gick superfint! Så härligt han är så avspänd nu när vi kommer bort.  Fick jättebra hjälp och input.  Liane blev förtjust i honom , hon med, och gratulerade till ett "kap" och glad jag hittat en sån talang och fin häst. med tre bra gångarter. Å kommentaren "höga krav korta stunder  - inte - inga krav långa stunder"  det har etsat sig fast i mig!

Man blir lite....

....som små kär i sin nya häst, och lite osvenskt strör vi superaltiv över honom.  Men han är verkligen helt galet bra, inte bara fin att rida utan också helt super att hantera. Charmig och så vänlig  :-)

Så klart jag har hjärtat i halsgropen när han far runt i hagen men jag har bestämt mig för att han måste få vara häst och att linda in i  bomull gör inte sakerna säkrare........

Tänker att jag måste ha fått min del av elände denna sommar så kan inte behöva ta nått elände på ett tag....

En till....

...som mer o mer kommer in i våra vanor (och hjärtan) är lille Troll  :-)

Han öppnar upp sig mer mot oss och dessutom tar sig i kondition.  Väldigt bra sällskap i svansen på Selfie när vi rider ut och jag känner där "under ytan" att det finns en fin lite dressyrhäst med potential.  Men vad vi gör av det, det får vi se.  Först bygga mera förtroende, kondis och sen kanske i början av nästa år ge oss ut i lättare klass.

För Anders del så klickar de mer och mer.  Att rida ut går hur bra som helst och att träna på banan tar sig det med. Oftast rider jag en stund först för att värma honom bra och sen rider Anders.  Är så stolt över honom som med hull å hår går in för att lära sig mera!

Vi har också återigen fått Angelica hos oss i stallet (Lövsta- Angelica) som provred Troll och tycke uppstod så hon kommer att dyka upp någongång per vecka.  Perfekt ridhjälp och roligt sällskatp

Tränarjobbet....

....rassalar på med hemmaryttare, träning av lag samt tränar RoadTrip till Storvik.  Så inspirerade och roligt!

Åsså - Ridesum - måste slå ett slag för det igen!  Funkar så bra och verligen en möjlighet att träna med mer kontinutet (till rabatterat pris) och nått jag kan rekommendera att prova (även om ni inte väljer mig).

Att sen all träning blir härliga resultat för de elever som tävlar - det är grymt! Så stolt över er! 

Sköt om erMaggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation