Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 71310895_10162701803741337_7166402260522500096_n.jpg

Domaruppdrag

71104392_10162693429251337_2519186919707901952_n.jpg

Bäst Hovis delar macka med Silver...

 

v 39 sept 2019

Ytterligare.....

....en vecka i höstenstecken till ände, och nog känns det allt att det är höst.  Mörkret gör sig påmint och det är lite lätt "tröttsamt" att gå upp 05.45 för att göra stallet innan jobbet.

Men väl i kläderna (med håret på ände kan jag lova) så rullar "stalltjänsten" på och det går på löpande band nästan. Har mina rutiner i vilken ordning jag gör allt för att vara så effektiv som möjligt. Å "gratis" morgongympa får man.

Selfie går i skritten varje morgon vilket är toppenbra att göra innan dax för hagen.  "Uppvärmd" å klar för ev tokryk ala unghäst som det kan bli.

Sen kan jag alltid sova en stund på den 40 min resan jag har till stan, efter att mailen är checkad är det lätt att slumra in.....

Ridmässigt....

.....har det varit en ganska lugn vecka.  Selfie fick åka till ridhus en dag då det är bra checka av i speglarna och att komma innanför väggarna.  Han var jätteduktig och åkte dessutom denna gång sadlad och klar vilket underlättar mycket när man väl är framme. 

Troll kommer mer å mer i gång och är jättedukig. Red en kväll i lampans sken och det var väldigt spännande - tror på riktigt han var mörkrädd.  Spänd som få och tog hela passet att överhuvudtaget koppla av.  Så det blir en "to do" att vänja in honom på det.

En härlig em/kväll....

.....blev det med min kompis Sofie (som dessutom var den som tipsade om Selfie) då vi träffades och red tillsammans samt käkade middag och badade i vårt spabad.   Kul med sällskap och en mysig kväll!

Annars i veckan...

...var det dax för hovslagaren och då faktiskt en vecka försenad då Fredrik blev sjuk på ordinarie tid.  Har haft hans hjälp sen vi flyttade hit och jag konstaterade att det är bara 3 (!)  gånger han ändrat tiden på  9 1/2 år!  Det är service det :-)

Sen att han är superduktig att sko och nu tar sig an både Selfie lite tunna sulor och Silvers numera barfotaliv (i alla fall sommartid) är toppen.   Han har verkligen en kunskap och öga som är grymt.

Tränar- och domarrollen...

....denna vecka har dels varit träning med Garks div 4 lag samt dömt på på grannklubbens hösttävlingar där det blev både  LB, LA och MsvC. 

Roligt att döma och man fick jag "ställa om" mig från LB till MsvC.

Reflekterade över en sak, båda denna gång men också tidigare dömningar att det inte för alla är helt solklart vad som är "längning av hästens form"  och "överstrykning".

Det är så uppenbart när man inte vet hur manska visa detta och jag tror helt klart man kan hämta många poäng bara genom att göra detta bättre.

Allt står i TR -  så tips från domaren och tränaren  - läs där!  Fr 232 å framåt finns mycket matnyttigt att läsa!

https://www.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_73549/cf_559/TR_II_2019_Dressyr.PDF

Till veckan....

....är det dax för Tinne träning igen vilket vi ser framemot.

Sen är det "full rulle" som vanligt med både det ena och andra. 

Å om någon vecka är det dax för Dressyrtränarklubbens resa till Tysklane med bla besök hos Patrik Kittel - det ser jag framemot! 

Hösten och mörkret - ja det är bara att gilla läget.....

Sköt om erMaggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation