Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

72691660_10162773274201337_1472521188017176576_n.jpg

72805336_10162765156941337_4337248075048288256_n.jpg

 

v 42 oktober 2019

 Lite mera som .....

.....att vara tillbaka till en normal vecka känns det som denna varit.  Dock med den envisa förkylningen som dröjer sig kvar och  som gjort att jag hållt mig hemma för att inte köra hostkonsert för "allt å alla".

Känns som jag har lätt för att bli förkyld just (som även någon kommenterade) nu men jag tror det beror på att jag mentalt aldrig fick vila i somras. Det var ständig oro och stor sorg och den där "semesterfeelingen" infann sig aldrig.   Jag är van att jobba på rätt hårt fysiskt och gillar att ha många bollar i luften samtidigt och mycket i pipen, om det bara är sånt som är givande så klart.  Men att ständigt gå med oro å sorg det tärde på mig.  Vilket då säkert gör att man inte har nått motsånd mot eländiga virus.

Nåja, det vänder nu känns det som och det finns ju tack o lov saker som ger energi  :-)

En energikick....

...gav TantKalaset vi hade i torsdags em/kväll där det var roligt att träffa alla samt se givande ridning och höra Tinnes så väl lotsande ord.  Bra både för egen del och för tränarrollen :-)

Jag trotsade förkylningen och hoppades slippa host attacker i sadeln......

Selfie skötte sig med den äran och vi jobbade med grundarbetet så klart där takt, tempo, rakrikting har sitt focus samt nosade på både öppnor och slutor.

Inga bytes försök då jag kände det inte var läge för det. Handlar så mycket om tajming och han var lite för stor galopperad för att försöka.  Även om känslan gestade läge emellanåt så avstod jag.   Är lite dagsnotering på det där och så kommer det bli ett tag.  Som "Tinne säger, prova när du har läge å gör ingen stor grej av det, han är bara 5"

Så glad för hur lätt han har att komma åt sidan och hitta balans i både öppnor o slutor.  Det bådar gott för framtiden.

Sen fick han extra stor guldstjärna att han stod så nöjd i bussen i flera timmar.  Hö o mash bidrog men grymt skönt med en häst (igen) som trivs i bussen och kan koppla av. Det är mycket värt!

Lille Troll då?

......ja han har fått stå tillbaka lite när jag varit hängig och bortrest.  Men Anders har jobbat honom från backen.  Är lite svårt med ridbanan i lampans sken då han är grymt mörkrädd och blir spänd.  Men det tar sig och med mjuk lotsning så kommer det släppa.

Tror också det var helt ok med några dagar helt off från träning och bara gå i skritten då han gjort ett bra jobb från vi satte igång honom efter långa vilan. 

Han är verkligen charmig och passar verkligen bra här på Ekdal.

Söndagen bjöd på lite jogging över bommar vilket han tycker är roligt.  Det är ett bra sätt att variera jobbet på ett enkelt sätt.

Farbror Silver...

.....gav mig dock hjärtsnörp en morgon då han efter att jag varit i boxen och torkat lite rinnande ögon och just vänt honom ryggen - vacklar till och kommer "farandes" mot mig.  Jag hinner sanbbt ut och stänger boxdörren och sen får han någon form av krampanfal!!  Så himla obehagligt och jag är övertygad om att han dör där mitt framför mina ögon! 

Rusar ner till huset efter telefon samt Moas hjälp.  Hinner tänka "nu ligger han död i boxen....."!

Men döm av min förvåning när han står där och ser mer el mindre ut som vanligt. 

Några skarpsår i huvudet samt en intryckt höautomat......

Visiterar honom och tempar men allt är "normalt":  Vad var detta?   Har veterinärkontakt men får rådet avvakta då han äter och är som vanligt igen och betet sig fullt tnormalt i hagen.

Fy så himla läskigt men jag förstår att det finns massvis med ålderrelaterade saker som kan hända, han är ju 28 år så det är klart det kan va "dax" snart.

På tisdag kommer veterinär ut för att ta lite prover och lyssna på hjärta osv.  Så får vi se.  "En gång är ingen gång"....... så får jag tänka men samtidigt vet jag att vi kanske är vid vägens ände snart.......

Träningar....

......höll rösten för när helgen närmade sig och bla ha höstens träningar börjat på Vreta gård strax norr om Nyköping.  Kommer vara där ungefär varanna helg. Vill du vara med hör av dig så addar jag dig i träningsgruppen.

Detsamma gäller Sörtuna där jag är varanna tisdag ojämn vecka. 

För övrigt laddar jag för miniclinic i Gälve där jag ska vara på Fältrittklubben och lotsa i grundridning och ta sig igenom ett LB1 program.  Det blir roligt och till min hjälp som "övningsobjekt" har jag Alva o Oliver.

Dagen därpå är det träningar för ordinarie elever samt Fältis. 

Sköt om erMaggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation