Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

80194694_10162980227236337_3817400274515918848_n.jpg

 

v 51, december 2019

 

Gilla läget.....

....med detta invisa regnande och en grå/grön jul får man inse. Ja, ja, vad är väl en vit stämningsfull jul......... mot en med plusgrader som gör att man kan ha fönstren öppna på stallet och hästarna kan kika ut.   Alltid nått positivt  ;-)

För övrigt är det lera, skitiga täcken efter idogt rullande och spolspiltan går "varm".   Tacksam vi har alla faciliteter när det är som det är.    Önskade vi hade grusat hagarna mera men det omöjligt göra nu för det för blött.  Å sen kostar det ju en redig slant så då vill man underarbetet är bra annars försvinner det direkt.

Men det finns de som har det värre, det inser jag när jag ser bilder i sociala medier på söndertrampade och regnblöta hagar.

Nu gäller det att hålla efter och försöka när det "nästa fryser"  sladda hagarna så det inte blir stora hål...... alltså när det går att köra ut med 4-hjulingen utan att köra sönder än mer.  Ett dilemma för en gårdsägare  ;-)

För hästarnas del.....

.....blir det mycket stillastående i hagen. Man ser ju det när man bor bredvid.  De gör ett ryck bland och "leker" med att dra varandra i grimmorna.  I Selfie fall så når han precis över staketet till Troll som gärna ger sig in i leken.  Om inte han å Silver gör det så klart.....

Är härligt att Troll är så snäll med gammelmannen Silver som inte alltid är på alerten att leka.  Tack o lov är han 

väldigt pigg o glad och visar inget av det krampanfall han hade i början av året.  Vi håller tummarna att hälsan består ett tag till för hur det än är så ger "strax 29 år" visst bästsa före datum.....

Försöker "miljöberika" till dem med div granar å annat att gnaga på. Det uppskattas för stunden.

Men i Selfie fall så tror jag han saknar "gröna Skåne" med gräshagar....... (fast det är ju lera där med.....)

Selfie och jag....

.....hade säsongsavslutning hos Tinne på tisdagen och det är som alltid lite sorgligt då det känns som en evighet innan Tinne är hemma igen, men som man också "lärt sig" är att tiden rasslar på snabbt och vips är de hemma igen :-)

Blev ett jättebra avslutningspass med en Selfie på topp och efteråt kunde vi muntligen stämma av framåt. 

Han är verkligen i fin fas med sin ålder och så jätteduktig. Själv tycker jag just nu att bytena känns lite knepiga, han blir "stor" för mig och det är ju verkligen viktigt det blir rätt.  Men att få stämma av det med Tinne och ha en plan till våren det lugnar min ambitiösa hjärna.  Kanske bara det gör att det faller på plats ändå :-)

Sitter ju inte i sjön över vintern utan kommer ha hjälp av både Liane och Nina samt att vi är inboka på en kurs i januari för Karin Öljemark.  Ser framemot allt detta och det är verkligen energipepp.

Resten av veckan....

....har sen gått i "chillatagen" för Selfie då han vaccinerades och fick ta det pianon några dagar.

Passade bra då vi hade 18-årsfirande för Moa och då är huset fullt och fullt prio på det så klart!

Trollet.....

.....ja han verkar verkligen blomma ut nu och det är intressant.  Det är nu 5 månader han kom till oss å då hade han inte varit i träning på länge och definitivt inte ridning.  Så vi har verkligen skyndat långsamt och nu börjar både ork och förståelse för vårt system falla på plats. 

Så pass att jag nog blir lite pepp att testa våra vingar i lätt klass i vår.  Vi får se.  Som vanligt gillar jag att ha projekt och mål att jobba efter.

Sen är det roligt att Anders och Troll mer och mer klickar, det är ju hela grejen  :-)

Nu checkar vi....

....ut några dagar från det mesta och intar julslappandet med god mat, många filmer, läsning och så klart lite motion i sadeln.

Tränarrollen tar ledigt till 27/12 då det är kurs i Storvik och sen 30/12 i Gnesta.

GOD JUL önskar vi Er Alla!

Sköt om erMaggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation