Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

82336789_10163064410566337_4809262000171384832_n.jpg

Hos Liane

82609564_10163067281771337_2396620428664635392_n.jpg

Skogstroll......

83038712_10163060976551337_572323302933004288_n.jpg

 

v 03-04, januari 2020

 

Oj då.....

....så rasslade det till med 2 veckor utan att ha kommit till någon uppdatering här.   Har varit full rulle av det mesta men framförallt en extremt intensiv period på stadsjobbet och då lockar det inte direkt att sätta sig vid tangenterna när man är hemma. 

Är alltid mycket vid årsskiftet men i år är de extra mycket av allt å det av olika anledningar.  Det ska ge sig (hoppas jag) så bara till att skotta på ett tag till.

När  man är så trött i skallen så det känns som det kokar över är det väldigt befriande att ha stallet och hästarna och att ladda batterierna hos.  Skulle jag inte ha det så var det nog lätt att kracha i soffan å inte göra nått.

Detsamma är att ha träningar, det kräver en helt annan sida hos mig som faktiskt i så här tunga "tangentbordstider" gör att även det laddar energi.  Att få "rida från backen" tillsammans med eleverna. 

När balansen är rätt i både mina "yrkesben" är det oslagbart!  Men just nu är det inte det, men det ska bli bättre ;-)  Annars får man tänka om - man är ju själv "chef" över sitt liv liksom.

Nåväl....

.....som sagt, hästarna ger så mycket och träningsmässigt har jag hållt min plan och tränat på lite intensivt med Selfie.  Fått hjälp både av Nina och Liane och det är verkligen toppenkul att ha ögon från backen som lotsar.

Han jobbar på så fint och faktiskt på sensast egna passet så bytte vi lugnt och sansat till höger. Kändes inte bara som tur utan det börjar klicka in.  Men jag kommer fortsätta skynda långsamt med detta. Rom byggdes inte på en dag......

Vetcheck......

.....var det sen enligt plan i tisdags hos Axel på Hölökliniken och det var en mycket fräsch och fin Selfie som dansade igen om böjprov och rörelsekontroll på både hårt och mjukt underlag.

Jag var till 99,9% säker på att det skulle vara så men man vet ju aldrig.  Skönt att stämt av för efter 9 månader hos oss där det både varit ny ryttare, nya underlag och utveckling av både kropp och knopp.

Så  check på det och nu väntar några ytterligare lugna dagar då vi checkar ut tors-sönd nästa vecka för några dagars skidåkning.  Ska blir grymt avkopplande och roligt!!

Trollis.....

...han tar sig han med och i torsdags hade jag möjlighet att se honom riden av Angelica då vi red tillsammans och jag blev klar före med Selfie.  Så kunde komma med lite glada tillrop och tips och när han hamnar rätt i balansen så blir han väldig till sin fördel.

Vi får se, jag klurar på att rida lite LB framöver för att se hur det går och för att hålla igång mitt eget tävlande.

För faktiskt.....

.......för ovanlighetens skull, så har jag ingen direkt plan för Selfie.  Så klart vi ska tävla men då han inte visat sig vara svår med miljöer så kanske det blir sporadiskt detta år och för att som 7åring bli mer "allvarligt".

Vi får se - OM byten ramlar på plats kanske det blir något 6-årsprogram.  Just nu tycker jag det är så roligt att bara träna - tävlingslivet det kommer när det kommer......

Vi fick frågan att rida på gångartsdomar kurs på Strömholm i februari, så det ska vi göra.  Blir då ett 5-årsprogram då det andra så klart är för tidigt.  Ska bli mycket intressant att se hur Selfie tar den miljön!

Ja, sen var.....

....det den snöfattiga vintern - ja faktiskt ingen snö alls och temperaturer som i mars.....vad säger man...... ska bli "intressant" å se om det kommer en köldknäpp i februari.

Har dock heller inte regnat så mycket sista veckorna så det är lite mindre lerigt.  Men nog är det något "fel som är trasigt" allt......

Träningar.....

....har det varit både i form av programträning där några ambitiösa kastade sig ut och provade sin vingar i tänkta program framöver.  Perfekt att se vart det bär eller brister.

Veckoträningar runt Gnesta och månadsträning i Storvik där det denna gång var mer än fullt.  Superkul och härligt få hjälpa så kunskapstörstande elever! 

Slutligen......

.... roligaste och så himla duktigt - Moa tog körkort på första försöket!  Så nu är "hon fri som fågeln" och efter 1000 mil i moppebilen är det härligt åka vanlig bil!

Å "Greta" moppebil blev snabbt såld!  Lycka till fam Nydahl!

Sköt om erMaggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation