Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

84797556_10163123109031337_6935719987961135104_n.jpg

84788639_2689870251068759_7023775278614708224_n-2.jpg

84898967_10163145898566337_1481267635512410112_n.jpg

 

v 05-06, januari/februari 2020

 

Nu blev.....

....det 2 veckor igen men så kan det gå när inte lusten att sitta vid tangenterna faller över en.

Men så har det ju varit en kortweekend med skidåkning mitt i alltihopa.  Så roligt och välbehövligt! Bara Anders och jag som åkte då Moa är "stor nu" och prioriterade att vara hemma och jobba på sitt ladugårdsjobb än att följar med päronen

Och det är ju perfekt i sig för då har vi hjälp av henne här hemma och det med assistana av Angelica som flyttade in tors-lördag gör att jag kan koppla av totalt.

Vi åkte återigen till Björnrike då vi trivs så bra där. Lågsäsong så det blir inte mycket vila i någon lift utan vi åker "upp/ner/upp/ner" vilket är superhärligt.  Men jobbigt när man inte åker så ofta - tyvp var 3-4:e år  ;-)

God mat, långkalsonghäng i soffan med en bra film men också afterski gubevars - riktigt nice!

Selfie....

....fick samtidigt en 5-dagars vila från ryttare och joggades bara på lina och cavaletti med Angelica samt så klart skrittmaskin som är daglig "träningskompis".

Väl hemma igen hade jag planen att ha honom i gång igen till den unghästdomarutbildning vi tackat ja att vara med på.

Det var på Strömsholm och vi var alltså "provekipage" då det på söndagen var uppdömning för de domare som även ska få döma unghästar.  Det är ju lite speciellt då det är gångarterna som ska bedömas (och lösgjordhet, lydnad osv såklart) och man får ett allmänt intryck tillsammans med gångartssiffror.  

Vi fick i snitt 73 % där skritten med en 8:a var highlighten (lägger inte ut siffrorna då detta var ett prov och jag vet inte tågordningen för godkännade av de som dömde upp).

 Blev några små missar som drog ner på lösgjordheten men överlag fick vi fina kommentarer av domarna Lars Anderssson, Bo Jenå, Anette Fransen-Iacobaeus. "Tydligare förmåga till att ta vikt bak men enegisk/aktiv häst med goda förutsättningar i gångarter. Utveckla samling med tydliga övergångar".

Precis där vi är just nu i utbildningen! 

Kändes lite ringrostigt rida program  - det är ju en färskvara men i det stora hela var jag nöjd med min egen prestation.  I förvända rinner det i väg lite men jag gasar med flit då han tänker lite för mycket på de byten vi börjat träna på  - så där får jag tänka lite klokt.

Hur som, väldigt roligt vara med och vi är väldigt impade hur obrydd han är över miljön! Går bara in och visar upp sig och är med mig hela tiden.  Så fin!

Vi ni se ritten finns den här:

https://www.youtube.com/watch?v=qw2PK13KK0Q&t=3s

Nu kan vi.....

.......lägga detta på erfarenhetskontot och gå in träningsmod fullt ut.  Fick frågan vad jag tänker tävla och jag känner som så att jag kommer ligga lågt med det utan gå in för utbildningen och verkligen försöka få till bytena och då i så fall starta 6-års då det är ett bra unghästprogram.  Vi får se, mina tankar å mål för oss ligger längre fram i framtiden än unghästprogram  ;-)

Innan detta äventyr....

.....hann vi även med en träning för Liane där vi just repade programmet samt jobbade med lösgjordheten och det rätta tempot i gångarterna.  Känns som vi nu efter några träningar hittat rätt kommunikation med varandra - det kan ju ta en stund med "ny" tränare.

Härligt också att få feedback av henne från den film jag skickade.  Det är toppen. Å whatsapp är grymt.

Hade också lite tur att Nina var på plats på Strömsholm och kunde ge lite input efteråt.  Så bra att ha detta kontaktnät att bolla tankar och upplevelse med :-)

Troll då?

.....ja han fick jobba på lite intensivt med Angelica vilket var toppen!  Han kommer verkligen mer och mer till bärighet nu och det är så passa att jag anmält oss till en LB klass i Mariefred.  Tänkte hålla igång mitt eget tävlande med honom och kanske vara med i Garks div 3 lag.  Men först måste jag se hur pass tittig han är att tävla.  Det har ju förvarnats om det.

Men vi börjar i LB får vi se för även om han rent tekniskt skulle kunna starta MsvC så är det inte vettigt tycker jag om han är spänd.   Man ska göra det "enkelt" för dem  ;-)

Angelika kom och red på lördagen och jag kunde se honom avsuttet samt hjälpa dem lite. Roligt att se utveckligen och att det kommer fram en helt annan häst än när han kom till oss i augusti. Precis som ägaren Jill säger......   ;-)

Tränarrollen.....

...har till viss del haft semester från ridhuset men däremot full rulle på att rådgöra vid hästköp.  Är mycket att tänka på och att då kunna vara med som stöd det är jättebra. Det är "nära" nu och jag hoppas veterinärbesiktningen går fint - sen kan det bli offentligt  :-)

Hade även övernattande elev, Emmie och Napoleon, som var på genomresa ner till nationella obstävlingar i Åstorp.  Blev ett jättebra genrep inför starterna där de preserade bra bland c-ponnierna.

Alva och Hotshot debuterade även MsvC i helgen och satte direkt 2 kval så så det går "enl plan" och nu stundar MsvB och juniorklasser.

Samt ett gäng övriga elever som varit ute och startat upp säsongen med bra prestationer!

Är så roligt att träna och stötta dessa satsande elever.  Rolig resa att vara med på  :-)

MEN det är minst lite roligt att vara med alla elever som är ambitiösa och har planer. Oavsett tävlingar el inte. Tänk sån energi det ger!

Sköt om erMaggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation