Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

88078121_10163212779111337_8746723253608775680_n.jpg87474438_10163209335256337_6082678060648235008_n.jpg

 

v 09, februari/mars 2020

 

Sista veckan.....

....i februari är passerade och den avslutades med en "snödämp" så man till slut fick valuta för de snösulor de haft sista skoperioden - utan att komma till nytta - förens nu.

Men det var en kort stund snön var på besök och nu har det återigen återgått till det läget det varit hela "vintern" - lera och mest gråmulet.

Och snösulorna har åkt av då det var dax för skoning i veckan (som blev söndagen då Fredrik tagit fel på dag).  Så nu är det snösulefritt men dock med brodd kvar, vilket kan vara bra i lerhalkan..... för gisses vad blött det är i skogen! 

I bland önskar jag verkligen vi hade bättre terräng att rida i här hemma. Finns mest stigar och marken är av den karaktären att det lätt blir väldigt blött och då upptrampat.

Det skulle vara så bra komplement att ha det nära inpå.  För att lasta å åka till bättre ställen, nej där går gränsen för ork och tid samt att jag inte skulle rida ut själv i okänd terräng på en 6 åring......

Selfie vecka.....

....började med bra träning för Liane där jag fick sällis av en klubbkompis så vi hann ses å snacka lite i lastbilen på väg dit.

Själva träningen gick jättebra och det påbörjades lite byten där det går bra till höger men svårare till vänster.  Lite tips med hem och fortsatt träning.

Nu blev det dessvärre lite rumphugget i andra delen av veckan då jag återigen fick den förbaskade hostan igen och dessutom lätt feber vilket gör att jag blir rätt klen.  Tröttsamt och surt att jag får det så lätt.  Men nu ska jag genomgå en hälsokontroll snart så då kan jag ta upp att jag är "jagad" av hostan till å från.

Det är inte lätt att ha hästarna som behöver jobbas och rör så sig även om man blir sjuk. För i hagen gör de inte många knop kan jag säga som ser dem från köksfönstret.

Så tacksam då att min kära man kan hjälpa till att jobbba dem från backen.   Både på töm och longera.  Oändligt glad för det!  Anders är dessutom grymt duktig att jobba dem från backen och har rätta känslan.

Så det i kombo med skrittmaskin gör en inte allt för pigg häst......

För Trolls del....

...hjälpte kusin Eja till förutom Anders så klart.  Dessvärre är Troll inte så pigg på att gå i skrittmaskinen, utan efter typ 15 min stannar han å sänker huvudet å låter grinden gå över ryggen.  Lite mycket ponnyvarning på den hästen ibland.......

Men så är det....

....när man blir sjuk att man får pussla lite både med stallskötseln och ridningen. Inte bara att checka ut liksom......

Turligt nog var det en lugn helg och period med träningar så där behövde jag inte ställa in.

I skrivande stund känner jag mig bättre så det har nog vänt nu.

Tacksam dock att jag kan jobba hemifrån så jag slipper "underhålla" med hosta på tåget och jobbet. 

Alltid jobbigt att störa men speciellt nu i Corona virus tider så blir det än mer påtagligt.   Så jag håller mig hemma några dagar till.

Sköt om erMaggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation