Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

87419957_10163240509706337_5681964535418716160_n.jpg

 

v 10, mars 2020

 

Sjukstuga.....

......blev det första delan av veckan för den envisa förkylningen (nej är inte Corona)  vägrade lämna mig.  Kommer ju aldrig lägligt å mitt fall väldigt olägligt när det är månadsbokslut på kontorsjobbet där jag har totalansvaret. Så det är ju tacksamt det går att koppla upp sig hemifrån.  Hallelulja liksom  :-)

Måndag-onsdag var det bra segt men det landade siffror på rätt ställe och onsdag em/kväll vände det och jag kunde ta mig till stan på torsdagen.

Å ja - ni som tycker jag är sjuk "ofta" , jag har påbörjat läkarundersökning med div prover och focus på hostan.  Så plusspoäng till mig!

Ridningen....

....blir så klart därefter när man inte är kry men har ju tur att ha både Angelika och Eja som kommer och tar hand om Troll samt Anders som jobbar Selfie fint från backen.  Å jag kunde ju själv "jogga" lite lätt i alla fall från onsdagen.

Fredagen hade jag "date" med Carro Darcourt på Lövsta som  uppsuttet ska hjälpa mig med bytena.  Oerhört tacksamt att få proffshjälp från en ryttare som har massa erfarenhet och tajming att lära hästar byta.  Jag har gjort ett bra grundjobb själv men vill ha den där sista puffen för att få allt på plats.   Roligt se honom jobba från backen och det tog inte så många svängar förens det var rena byten åt båda håll!  Häpp :-)

När jag sen några dagar senare red själv så var bytena till höger helt rätt alla försök jag gjorde och dessutom på hjälpen. Till vänster är det svårare, blir före bak, så där avvaktar jag nästa date.

Tycker det är.....

...så viktigt att ta hjälp när chansen finns. Känner mig så priviligierad att ha hjälp från Carro.  Man är bra på olika saker och just en så känlig sak som bytena som inte får blir fel från början för det blir så mycket problem med allt då.  Vi dressyrryttare vet ju att orena byten är "no no" om man vill ha några poäng.   Carro har oceaner mer erfarenhet på detta än jag samt att hon rider "ala Tinne" och så klart är det som handen i hansken i min smak.

Känns som sagt skönt att grundjobbet var bra gjort och att han nu är cool och inte gasar i gång sig. Det har verkligen landat att han vet att han ska göra "något" sen att få benen i rätt ordning - behjärtansvärt att se från backen hur han verkligen försöker.   

Nu fortsätter....

.... vi ses ett gäng gånger i mars och sen är Tinne hemma igen och då hoppas jag vi kommit en bit på vägen med detta.   För övrigt så jobbas det på skolor och nya "vägar" presenteras för honom.  Men så klart, grundjobb, grundjobb och grundjobb är det som är vardagsmat så klart - å övergångar....  :-)

Hela helgen....

....har den sen varit häst för hels slanten!    Domarfortbildning på lördagen och Patrik Kittel clinic på söndagen.   Så fullpumpad med inspiration och lärdom!

Domarmässigt är det mycket givade att ha denna dag tillsammans med kollegor och domarutbildarna (Ulf Wilken och Agneta Aronsson) och få döma och få feedback på sina funderingar.

Temat i år är första 3 delarna på utbildningsskalan - alltid givet men extra focus. 

Samt ett gäng med förändringar kring utrustning - tips att kolla TR!'

Känner mig mycket taggad att komma ut och döma!  Kommer ju inte tävla så mycket ï år (då Selfie mest ska gå i skolan) så kan då lägga tid på detta.   Så roligt att ha ett gäng inbokade!

Sen får det inte krocka med att någon elev ska tävla......det är utmaning....

Åsså.....

....clinicen med Patrik Kittel!  Det är ju en höjdare i inspiration  ;.)

Han är mycket underhållande att lyssna på och dessutom pedagogisk i sitt sätt att förklara.  Samt mycket, mycket noga med att berömma hästarna!  Det gillar jag mest av allt!

Så nu känner jag.....

.....mig återställd och normal enerignivå för mig - så det känns bra inför kommande vecka som både här hemma träningar i Gnesta men också Tränar-Roadtrip till Storvik och Falun  :-)

Sköt om erMaggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation