Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

 

v 11-12, mars 2020

 

Corona, Corona, Corona.....

....handlar livet om något annat just nu?!?

Helt galet!  Så oroande och skrämmande!

För några månader sedan var Corona för mig en ljus god öl som

gärna avnjöts en varm sommardag med en limeklyfta. 

Det lär dröja innan man kan dricka den utan att påminnas om detta elände.

För egen del blev det mer skarpt lägen när ledning för kontorsjobbet bestämde sig för att stänga kontoret fr om 12/3 och alla fick jobba hemifrån vilket är fullt möjligt med det vi håller på med.  Jag är dessutom van att göra det så jag i många år jobbat två halvdagar i veckan hemifrån.

Jag tyckte då att det var helt rätt beslut och strax därefter följde ju "massnedstängningen" och hela karusellen drog igång.  

Vi var bara lite tidigt ute.  Med tanke på mitt redan utsatta immunförsvar så var det en befrielse slippa beblanda mig med folk på tåg o folksamlingar -  ville ju inte bli sjuk igen....

Men tji fick jag......men mer om det längre ner.....

För innan dess var det förra helgen....

....träningar i Storvik och Falun och jag kände mig på hugget och full av energi.  Många elever och roliga pass!   Jag bodde inte hos Mamma utan hos en elev då jag i bakhuvudet hade att inte utsätta Mamma för någon som helst smitta, vad nu min långdragna hosta kunde vara.    Kändes lite konstigt, men visade sig vara ett klokt beslut.

Energin att rida.....

....var också på topp och båda hästarna gick så bra, framförallt på passet hemma i solen på måndagseftermiddagen!  I Love it!

Tisdag var det "Carro date" på Lövsta och hon hjälpte mig återigen med bytena.  Till höger är vi rörande ense om att nu är befästa.  Till vänster byter han bak men inte fram och där är vår analys att rakriktingen måste komma på plats.  Så läxa på det samt  samt att göra mera galoppslutor.  Känns som jag kan fixa med detta själv nu när jag från backen sett vad som händer.   Så nästa gång vi ses rider jag själv å Carro får lotsa från backen.

Väl hemma igen....

......hastade Moa och jag i väg till Visbohammar för den 3:e programridningen som jag har haft där.  Roligt och bra intresse så fler tillfällen kommer. Blev lite manfall av div olika anledningar men det var väntat i dess tider.

Nått som inte var väntat.....

....var att jag kände mig ruggig när vi kom hem, men inte mer än så där man kan vara efter att ha varit i ridhus några timmar.

Somnade som vanligt och onsdagen inleddes med uppkoppling till jobbet men vid lunch....... badang!  Feber och ledvärk och en torrhosta de lux! Helt annan hosta än den tidigare. Suck!

Jag har normalt låg temp, typ 36,5, men denna em/kväll/natt toppade den på 39,4!  Usch!  Inte kul!

Jaha......

.....vad är nu detta?  Corona? Hur ska man veta?  Inga test utförs ju.....

I skrivande stund har tempen dämpat sig till mer hanterbar.  Hostan kvarstår och är på annat sätt än förut. Och ja, det är vila som gäller.  Jag är ingen riskgrupp och är allmänt i god kondis.  Innan jag checkade ut från Stockholm hann jag påbörja min hälsoundersökning och lämnade ett gäng prover.  Telefontid med läkare kring de svaren i nästa vecka. 

Alvedon visade sig vara en bristvara, totalt slut på Apoteket då folk bunkrat  (!) - och vi hade bara typ Ipren hemma. Men snälla vänner har försett oss så nu klarar vi oss.

Anders har också varit hängig, i vad vi trott varit det jag hade för 2 veckor sen, men kanske inte ändå.  Man vet inte vad som är vad......hemma har han varit och kurerat sig å hjälpt mig.

Moa har flytt fältet och bor hos sin pojkvän. Pluggar sen tidigare på distans så för henne är det ingen omställning.  Förser oss med förnödenheter.

Hästarna får "vårvila" och tack o lov för skrittmaskin. Stallet sköts av två slitna gårdsägare.

Ur led är tiden och vi är i karantän här på Ekdal.  Å är det Corona - jamen dåså, då är vi immuna sen.

Jag tänker inte orda om läget i sig och det läge vi befinner oss i - det svämmar över av det i alla medier -  men kan bara uppmana att som vanligt hålla sig till rätt käll information! 

Oroande - för mycket! 

Sköt om er  - extra mycket just nu!Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation