Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>


 

92508569_10163361840756337_6530456477457448960_n.jpg

Äntligen!!!

92231844_10163374232796337_1098993379842195456_n.jpg

Tacksam!

92824240_10163382881436337_185537450406313984_n.jpg

Trollis!

 

v 14-15, mars/april  2020

 

Ja, vad ska man .....

......säga/skriva i dessa tider.  Är som en dålig skräckfilm vi befinner oss i och det rapporteras spaltmeter efter spaltmeter.  Gäller att hålla koll på källan och bara försöka ta till sig sådant som är korrekt!

Jobbmässigt med stadsjobbet är det så klart fortsatt jobb hemifrån och kommer så förbli april ut - sen får vi se.

Jag är van att jobba hemifrån men inte alla dagar i veckan och det blir ju lite tradigt att bara vara hemma.  Men samtidigt så glad över att ha ett jobb och dessutom inte oroa mig för framtiden (BankID används som aldrig förr....).   Men vi försöker ha digital fika och AW samt att det är en hel del möten.  Så dagarna går och en fördel är att man blir väldigt effektiv.  

I mitt andra yrkesben - tränaren, så har det inte varit någon större skillnad.  Träningarna rullar på med både Tränar-Roadtrip och hemmavid.  Men vi tänker så klart extra på att hålla avstånd, ha egna öronsnäckor och tvätta händerna samt så klart inte komma å träna om man känner sig minsta sjuk (borde man aldrig).

Så mitt i allt elände är det bra att träningarna kan rulla på för hur det än är så mår alla bättre av att på något sätt hålla rutinerna och i sadeln mår man ju så bra!

Mådde bra....

.....det gjorde vi Selfie och jag när vi fick åka till Lövsta och träna då Tinne kommit hem igen!  Så himla roligt och givande. Det är verkligen ett "radarpar"  vi är, men efter 27 år med samma tränare så vore det väl konstigt annars......

Skämt å sido - känns alltid som "hemma" när jag tränar för Tinne.  Hon har en förmåga att säga de rätta orden vid rätt tillfälle och som får min hjärna att också omsätta det till handling.  I de flesta fall......

Emellanåt mumlas det "jag vet" från mig när jag så väl vet vad hon menar men kroppen lyder inte  ;-)

Förutom det har hon ett säkert öga och oändligt med "verktyg" att ta till och framförallt en fingertoppskänsla för hästen!   Magiska-människa!

Så jag är nöjd hon är hemma igen och tacksam ha en sån relation till min "gamla" tränare.  Att jag sen tar x-tra hjälp av Nina och Liane det är utvecklande i sig (och ett måste när Tinne inte är hemma). 

Lyckligt lottad  :-)

Passet hos Tinne....

....blev att gå igenom vinterna jobb och reflektion från min sida.  Fick visa hur långt vi kommit med bytena och det är roligt att det har landat in så bra.  Två pass av Carro blev det och det räckte för att få den där extra putten i utveckligen och nu fixar jag det bra själv.

I övrigt så är det halvhalter som gäller "morgon/middag/kväll" då han har mycket enerig som gärna göra att allt rinner i väg........ blir lätt lite stark och jag hamnar i "drag läge" - inte bra.  Så det är verkligen focus de lux på det.  Men hellre en framåt häst än en lat.......

Fick beröm för hur vi utvecklats, att han ligger bra i fas för sin ålder och bygger kropp fint.  Det är roligt att höra!

I helgen.....

....fyllde han 6 år och det på samma dag som vi för 1 år sen hämtade hem honom från Skåne.  Gisses vad tiden går!

Gjorde en liten film med vad vi gör "just nu" - bra för mig att se om typ ett år.......  

https://www.youtube.com/watch?v=48cBnaCKN5s

Trollis.....

....ja han har verkligen många strängar på sin lyra och i helgen fick vi äntligen prova det han nog tycker är allra roligast - bli körd!

Vi hade date med hans ägare Jill som kom med sele och vagn och hela tjolavippen.  Borgs Gård - som numer heter Hagliden Gård har perfekta marker att köra på med bla sin rundbana.

Var spännande att spänna för honom och se hans reaktion. Det var ju ändå ända sen augusti 2018 han senast blev körd.  Men se, det var som "igår" och han var cool och väluppfostrad i vagnen och med Jills vana hand så fick Anders bra intruktioner och körde sen själv.

Härligt!

Vi ska försöka hålla i detta nu och få en kontinutet.  Behöver så klart Jills hjälp ett braaaaaa tag framöver !  Kul med nytt och framförallt för Anders!  Jag står gärna bredvid och filmar.....och åker med....

När läget är.....

....som det är så är man oändligt glad över att på på gården.  Finns alltid så mycket att göra och förutom det som måste (typ mocka hagar osv) så fick vi för oss att äntligen (!!) börjar odla potatis i pallar!   Så sagt o gjord nu är det förberett för att sätta.

Man kan verkligen vara i sin bubbla och det är faktiskt nödvändigt att kunna stänga ute "eländet" för annars så kokar mitt hjärna och inre över av all oro.  Vi dryftar det ett tag, sen stänger vi av.  Det måste finnas andningshål......

Och det inte utan att känna tacksamhet över hur lätt vi kan hålla oss distanserad - för det är A & O just nu! 

Så sköt om er  - extra mycket just nu- å fortsätt tvätta händerna!Maggan

 

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation